Kariérní horoskop pro rok 2024: Charakteristika a přehled profesí, které jsou pro vás v novém roce ideální

Kariérní horoskop pro rok 2024: Charakteristika a přehled profesí, které jsou pro vás v novém roce ideální
Zdroj: Pixabay
BERAN (21. 3. - 20. 4.): Povolání, která vyžadují iniciativu, nasazení a vůdčí potenciál, jsou pro Berana velmi vhodná: Manažeři, dirigenti, předsedové svazů, sportovci, závodní jezdci, boxeři, šermíři, vojáci, policisté, lovci, chirurgové, dentisté, fyzici, politici, kováři, strojaři, řemeslníci, hasiči, stavitelé, řezníci, technická povolání.BÝK (21. 4. - 21. 5.): Všechna formující povolání jsou dobrá: Praktické obory, řemeslná oblast, výživa a potravinářský průmysl, realitní kanceláře a nemovitosti obecně, banky, dále pak povolání kuchaře, hoteliéra, v oblasti zábavy, zpěvu a hudby, bytový architekt, ekonomický odborník, lesník, zahradník, finančnictví, účetnictví, pokladník, umělecké řemeslo, obchodník se starožitnostmi, textilní a módní obory.BLÍŽENCI (22. 5. - 21. 6.): Obecně spočívá jejich nadání v manuálních činnostech, ale hodí se dokonale i na všechna povolání související s jazyky. Najdeme je v cestovním ruchu, v povoláních vyznačujících se neustálými změnami, jako novináře, překladatele, kritiky, pracovníky cestovních kanceláří, obchodníky, makléře, prodejce, pracovníky v propagaci, poštovní úředníky, telefonisty, řidiče, v zábavním průmyslu jako baviče a kabaretisty, spisovatele a básníky.RAK (22. 6. - 22. 7.): Mezi vhodná povolání patří například ošetřovatel, učitel v mateřské škole, psycholog, povolání vykonávaná v domech, dvorech a zahradách, květinářka, pracovník v turistickém ruchu, lékárník, optik, politolog, režisér, pilot, řidič, kuchař, pečovatel, lékař, architekt.+ 8 fotek+ 9 fotek

Zvažujete v roce 2024 změnu zaměstnání? Pak vám možná přijde vhod tento kariérní horoskop, který vám prozradí, ve kterém oboru budete (nejen) v příštím roce nejšikovnější a který vás bude nejvíc bavit!

Jana Jánská
Jana Jánská 27. 12. 2019 11:00
Aktualizováno 20. 12. 2023 10:16

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Základní charakteristika: Berani chtějí jít novými cestami. Rychle se rozhodují, jsou odvážní a připravení nasadit všechny své síly. Potřebují stanovit rámec, ve kterém se mohou při jednání volně pohybovat, jinak nerozvinou všechen svůj potenciál. Naopak stanovení příliš omezujících hranic je frustruje.

Berani míří na cíl a jdou přímo, nenechávají se svádět z cesty podružnostmi. Někdy běží tak rychle, že až později zjistí, jak málo promyšlený jejich postup byl. Jim to ovšem nevadí, velmi rychle se přeorientují a pokračují v cestě. Konkrétní vhodné profese pro Berany najdete v galerii!

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Základní charakteristika: Pro Býka má zásadní význam svět konkrétních věcí, především pak půda, tělo a majetek. Touží po jistotách a pokud možno po žádném výrazném rozrušení. Postupy Býků bývají promyšlené a probíhají pomalu, krok za krokem.

Ve stresových situacích ale jejich výkon polevuje a v povoláních, která vyžadují rychlé jednání nebo improvizaci, se mohou cítit snadno přetížení. Nervy ovšem mají dobré a pokud jsou kolem nich všichni ostatní rychlí a aktivní, nenechají se tímto spěchem vyvést z rovnováhy. Konkrétní vhodné profese pro Býky najdete v galerii!

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Základní charakteristika: Blíženci jsou flexibilní a otevření novým věcem. Spojuje se v nich bohatství nápadů se zájmem o všechno možné a se schopností pozorovat a posuzovat věci střízlivě. Musí se ale také naučit věnovat se se zájmem danému úkolu, i když všechno neprobíhá navýsost logicky a tak důsledně, jak by si sami představovali.

Jejich spolupracovníci by jim měli vycházet vstříc a pokud možno mít připravenou stále novou a další duševní potravu. Blíženci dokáží rychle zhodnotit a pro všechny srozumitelně formulovat výhody a nevýhody, což je přínosem například u nových zakázek. Jedinci v tomto znamení mají i obratné ruce. Konkrétní vhodné profese pro Blížence najdete v galerii!

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Základní charakteristika: V jádru jsou lidé ve znamení Raka citliví a vnímaví. Dokáží se snadno vcítit do rozpoložení druhých. Oceňují pohodovou rodinnou atmosféru a sami ji dokáží vytvořit.

Radostí a smyslem života je naplňuje starost o blaho ostatních. Proto se zrozenci v tomto znamení tak dobře uplatní v různých sociálních a výchovných oborech. Pomáhat lidem k lepšímu pocitu je ale možné i v odvětvích gastronomie, módy, bydlení nebo kosmetiky. Mnozí Raci plní s úsměvem na rtech přání svých klientů. Nestarají se a ani se neúčastní tvrdých konkurenčních bojů a konfrontací. Konkrétní vhodné profese pro Raky najdete v galerii!

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Základní charakteristika: Lev přistupuje k životu velkorysým způsobem. K úkolům se staví odvážně, za to ale od ostatních žádá úctu a pozornost. A v mnohých případech si ji i zaslouží, protože Lvi jsou talentovaní organizátoři, kteří umí nést odpovědnost.

V povolání potřebují určitou svobodu rozhodování, bez ní by nedokázali naplno využít svůj potenciál. Jejich zájmem není působit v nějakém nedůležitém prostředí, chtějí vyniknout. A mají-li k tomu dostatečně volný prostor, pak toho dosáhnou. Mezi Lvy je také hodně samostatných podnikatelů. Konkrétní vhodné profese pro Lvy najdete v galerii!

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Základní charakteristika: Panny jsou realistické a věcné, jejich postupy bývají plánované a přiměřené. Chtějí vykonávat činnost, ve které se jedná o jasné a srozumitelné aktivity a věci. Nemusí být mezi těmi, kteří nabízejí nějaké zboží, mají ovšem vytříbený cit pro detail.

Počítají, přemýšlí a plánují. Tyto jejich vlohy se mohou hodit v každém povolání, kde je třeba mít odborné znalosti, které ale na druhou stranu nevyžaduje přílišné riskování. Konkrétní vhodné profese pro Panny najdete v galerii!

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Základní charakteristika: Pro Váhy jsou podstatná estetická kritéria a přiměřenost. Rády se podílejí na vyrovnávání jevů, nalezení optimálního středu. Důležitou roli v jejich životě hrají vztahy.

Váhy hledají takovou činnost, ve které budou v kontaktu s lidmi nebo ve které budou utvářet krásno. Mají schopnost smiřovat ostatní, dokážou se kdykoli k čemukoli přidat a snadno spolupracují s ostatními. Necítí se ovšem dobře v povoláních, která vyžadují rychlá rozhodnutí, určitou dávku tvrdosti a schopnost prosadit se. Váhy touží po spravedlnosti a harmonii. Konkrétní vhodné profese pro Váhy najdete v galerii!

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Základní charakteristika: Štíři se vyznačují duševní hloubkou, důsledností a nevyčerpatelnou zásobárnou energie. Nejsou podplatitelní a neuznávají povrchnost. Věci, které jsou neviditelné a skryté, se stávají centrem jejich pozornosti. Tito lidé jsou schopni řešit problémy, jsou rození stratégové a dokáží dokonale prohlédnout záměry ostatních.

Štír ve své práci potřebuje především výzvy. Polovičatost ho nezajímá. Energii dokáže plně vynaložit tehdy, když si najde takové povolání, kde může zaútočit na povrchnost a ponořit se mezi to, co je skryté, špinavé, nemocné nebo shnilé a vynést to na světlo. Konkrétní vhodné profese pro Štíry najdete v galerii!

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Základní charakteristika: Jedinci narození ve znamení Střelce jsou optimisté se zdravým sebevědomím. Někdy si stanoví příliš vysoké cíle a jsou nuceni pořádně zabrat, aby nezklamali. Rovnoprávnost, svoboda názoru a vlastní vnitřní pravda jsou pro ně velmi důležitými hodnotami. Jejich přesvědčující a vyučující aspekt by se měl nějakým způsobem vyskytovat a uplatňovat v profesi.

Střelec je aktivní člověk. Pokud je o něčem pevně přesvědčen a záležitost je pro něj smysluplná, pak vyvine velké množství energie a chopí se věci. Jedincům v tomto znamení je vlastní i touha po svobodě a tento aspekt by měl v jejich povolání dostat taktéž prostor k projevu. Konkrétní vhodné profese pro Střelce najdete v galerii!

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Základní charakteristika: Mezi kvality znamení Kozoroha patří vážnost a pečlivé plánování. Bez okolků se vypraví k zadanému cíli. Je přímý a nekompromisní. Jakmile se jednou rozhodl, pak své rozhodnutí i provede a sám nese všechny jeho důsledky.

Na čem mu opravdu záleží, je struktura a organizace. Improvizace a rychlé reakce mu nejsou vlastní a nemá je rád. U Kozorohů dochází k bleskové kariéře jen velmi výjimečně. Konkrétní vhodné profese pro Kozorohy najdete v galerii!

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Základní charakteristika: Vodnáři mají nekomplikovanou povahu a jsou otevřeni všemu novému. Jejich nápady mnohdy předbíhají svoji dobu. Bývají také nekonvenčními idealisty a někdy jsou trochu nesoustředění a roztěkaní. Úzce stanovené struktury a trapné plnění povinností jim rozhodně není vlastní.

Vodnáři potřebují povolání s neustálou změnou, ve kterém by mohli uplatnit intuici a vynalézavého ducha. Jsou schopni pracovat v týmu, ale potřebují hodně osobní volnosti. Konkrétní vhodné profese pro Vodnáře najdete v galerii!

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Základní charakteristika: Střízlivost a smysl pro realitu nepatří zrovna mezi silné stránky zrozence ve znamení Ryb. Jen zřídka má cestu naplánovanou, spíše je oddaný a spoléhá se na to, že ho život nasměruje ke vhodné práci, k těm správným lidem a na správná místa.

Protože jedince ve znamení Ryb nezajímají příliš čísla a fakta, musí se snažit o rozvoj svého citu pro věci a události, které mají přijít. Ryba, jež mívá vrozenou silnou vnímavost, pociťuje i energii pracovního prostředí, ve kterém se nachází. Jestliže se k ní ale momentální klima nehodí, pak se pro ni může stát práce utrpením. Konkrétní vhodné profese právě pro vás najdete v galerii!

Další horoskopy ➔

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články