Jaký bude rok 2024 podle starých Egypťanů? Lidem přisuzovali vlastnosti božstev. Podívejte se, jak s předpověďmi naložit

Starověký Egypt
Zdroj: Pixabay

Egyptský horoskop je jednou z nejstarších forem astrologie, přesto nepatří mezi nejznámější. A to jeho počátky sahají až několik tisíc let do minulosti, do období starověkého Egypta. Tento horoskop má dvanáct znamení založených na cyklech řeky Nil. Ta totiž v životech starých Egypťanů hrála zásadní roli. Mezi znameními najdeme egyptské bohy i řeku Nil. Egyptský horoskop podle nich přisuzuje lidem narozeným v těchto znameních kladné i záporné vlastnosti. Pokud vás zajímá, jaký vliv bude mít rok 2024 na vašeho vnitřního boha či bohyni, přečtěte si náš horoskop...

Jana Jánská
Jana Jánská 21. 04. 2023 14:57
Aktualizováno 09. 12. 2023 13:02

Nil (1. – 7. ledna, 19. – 28. června, 1. – 7. září, 18. – 26. listopadu)

Řeka Nil hrála v životech starých Egypťanů klíčovou roli. Přestože toto znamení jako jediné není pojmenované po božstvu, je neméně důležité. Rok 2024 bude pro lidi narozené ve znamení Nilu rokem nového zrození. Budete mít šanci napravit staré křivdy, vyměnit práci či partnera, nebo zcela změnit svůj život a začít s čistým štítem. Také ale úplně postačí, když si zkrátka utřídíte myšlenky.

Amun-Ra (8. – 21. ledna, 1. – 11. února)

Lidé narozeni ve znamení boha Amun-Ra se vyznačují silnými vůdčími schopnostmi, které u druhých vzbuzují respekt. Rok 2024 by vám v tomto ohledu měl přát. Budete mít možnost dosáhnout velkých věcí, ale jen pokud prokážete silnou vůli a odhodlání. Dejte si pozor na svoje sklony k arogantnímu chování, mohly by vám podrazit židli pod nohama.

Mut (22. – 31. ledna, 8. – 22. září)

Mut v egyptské mytologii symbolizuje božskou matku a lidé zrozeni v tomto znamení se vyznačují pečující a starostlivou povahou. V roce 2024 byste se měli především snažit udržet v psychické pohodě. Máte sklony k přecitlivělosti, což vám nesvědčí. I když se vám v milostných vztazích tento rok zrovna nepovede, zkuste to využít ve svůj prospěch. A naopak zabrat po pracovní stránce, nebo někam vycestovat a vyčistit si hlavu.

Geb (12. – 29. února, 20. – 31. srpna)

Ve staroegyptské mytologii byl Geb bohem země. Lidé narozeni v tomto znamení jsou známí pro svou přízemní povahou a praktičnost. I když máte sklony zakládat si především na hmotném světě a statcích, zkuste v roce 2024 obohatit spíše svoji duši a třeba vyrazit někam do vzdálených krajin. Možná zjistíte, že vám to ve výsledku dá víc než hromadění peněz.

Osiris (1. – 10. března, 27. listopadu – 18. prosince)

Orisis je nejpopulárnějším egyptským bohem, je symbolem plodnosti a vzkříšení. Jedinci narozeni v tomto znamení bývají empatičtí a mají vrozenou touhu pomáhat ostatním. Dejte si ovšem pozor, abyste na to v roce 2024 nedoplatili. Vaše vášeň pro pomáhání se může snadno setkat s nepochopením a vy budete místo spasitele považováni za "pronásledovatele".

Isis (11. – 31. března, 18. – 29. října, 19. – 31. prosince)

Podobně jako bohyně Isis, jež symbolizuje lásku, plodnost a mateřství, jsou zplozenci v tomto znamení soucitní, starostliví a hluboce oddaní svým blízkým. V roce 2024 si dejte pozor na svoje tendence k panovačnosti, kterými byste mohli dusit svoji rodinu, kterou tak milujete. V práci se naopak prosadit nebojte, mohli byste se dočkat velkých úspěchů.

Thoth (1. – 19. dubna, 8. – 17. listopadu)

Thoth je v egyptské mytologii měsíčním bohem učení a moudrosti, proto i jedinci narozeni v tomto znamení bývají inteligentní, upjatí, analytičtí a zaměření na detail. Rok 2024 vám ale umožní popustit uzdu, i vy v sobě objevíte kousek nespoutanosti. Ve vzduchu totiž ucítíte lásku a ta nenechá spát nikoho. Nic si nevyčítejte a jděte směle do toho, ať nepropásnete šanci.

Horus (20. dubna – 7. května, 12. – 19. srpna)

Podobně jako Horus měl být sjednotitelem Egypta a ochráncem faraona, symbolicky lidé v tomto znamení mají být rození vůdci se smyslem pro spravedlnost. V roce 2024 byste tyto své silné vlastnosti mohli využít pro kariérní posun. Také byste se ovšem mohli zamyslet nad tím, jestli na onom místě ještě vůbec chcete setrvávat. Není na čase takzvaně udělat se pro sebe? Vlohy na to máte.

Anubis (8. – 27. května, 29. června – 13. července)

Bůh Anubis je v egyptské mytologii strážce podsvětí a ochránce zesnulých. Lidé narozeni v jeho znamení jsou často přitahováni tajemstvím života a smrti, ale také zdravě sebevědomí a zvědaví. A právě vaše zvídavost by vám v roce 2024 mohla přinést ovoce, například ve formě povýšení v práci, kde by si vaší vynalézavosti konečně mohli všimnout nadřízení a náležitě ji ocenit.

Seth (28. května – 18. června, 28. září – 2. října)

V egyptské mytologii je Seth nechvalně známý jako bůh chaosu a bouří. Lidé zrozeni v tomto znamení by však měli nést jeho pozitivní vlastnosti - silnou vůli, přizpůsobivost a odolnost. V roce 2024 to ale vypadá, že si naopak budete moci odpočinout, neboť do jakékoli výzvy se pustíte, bude už předem splněná. Bude se vám dařit jak v pracovní rovině, tak v lásce, kde byste se mohli dočkat až nečekaně pozitivních obratů.

Bastet (14. – 28. července, 23. – 27. září, 3. – 17. října)

V egyptské mytologii je Bastet známá jako kočičí bohyně a bohyně rozkoše. Zrozenci ve znamení Bastet tak mají její přirozený půvab a smysl pro krásu. V roce 2024 byste měli využít i svůj šestý smysl pro vnímání potřeb druhých a snažit se vyřešit si vztahy se svým blízkým i vzdálenějším okolím. Okolnosti tomu budou přát.

Sekhmet (29. července – 11. srpna, 30. října – 7. listopadu)

Bohyně války Sakhmet má se zrozenci v jejím znamením společnou sílu, průbojnost a nebojácnost. Kromě toho se nebojíte čelit výzvám a máte přirozené charisma. To se vám bude v roce 2024 hodit, jelikož se setkáte s mnoha lidmi, kteří se budou snažit ohrozit vaši pozici. A nemusí jít nutně jen o tu v zaměstnání. Pokud však neztratíte ostražitost, nemáte se vůbec čeho bát.

Další horoskopy ➔

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články