Jaký bude rok 2024 podle starých Keltů? Lidem přisuzovali vlastnosti posvátných rostlin. Podívejte se, jak s nimi naložit

Stromy - keltský horoskop
Zdroj: Pixabay

Keltský zvěrokruh je astrologický systém, který vychází z cyklu měsíce a přírody. Tvoří ho třináct znamení, která představují posvátný strom či rostlinu. Keltský horoskop jim přikládá určité vlastnosti a osobnostní rysy. Rok 2024 přinese spoustu výzev a změn. Je jen na vás, jak se k nim postavíte a jestli je zvládnete. Díky našemu horoskopu můžete zjistit, jak pracovat s vnitřní přírodní silou, a přiklonit tak štěstí na svou stranu.

Jana Jánská
Jana Jánská 20. 04. 2023 10:32
Aktualizováno 10. 12. 2023 17:41

Bříza (24. prosince až 20. ledna)

Zrozence ve znamení Břízy čeká v roce 2024 pár neodkladných záležitostí, které by si měli vyřešit, aby se mohli konečně pustit do dalších plánů a začít se seberealizací. Vaše cílevědomost vás mnohdy zaslepuje a vy tak zapomínáte na to základní, čímž si házíte klacky pod nohy a bráníte si v dalším růstu. Když zpomalíte a dáte si záležet i na detailech, vyhnete se zbytečným úzkostem.

Jeřáb (21. ledna – 17. února)

Lidé zrozeni pod vlivem Jeřábu mívají silnou intuici, duchovní cítění a často i věštecké sklony. V roce 2024 by se vám mohlo podařit rozvinout tyto talenty a vy se je naučíte používat ku svému prospěchu. Pokud se nebudete uzavírat před světem, jak míváte ve zvyku, mohli byste se také dočkat nové známosti, ze které se může vyklubat i velká láska.

Jasan (18. února – 17. března)

Umělecky založené zrozence ve znamení Jasanu čeká v roce 2024 velké milostné vzplanutí. Pokud jste nezadaní, mějte oči otevřené, na obzoru je někdo nový. Ti zadaní se zase mohou dočkat obnovení starého žáru lásky se vším všudy. Co se kariéry týče, to nemusí být tak slavné. Ale jak se říká, co vás nezabije, to vás posílí. A alespoň doma si užijete.

Olše (18. března – 14. dubna)

Rok 2024 bude pro lidi zrozené pod nadvládou Olše rokem velkých úspěchů. Přirozeně jste vůdčími osobnostmi, proto vám nebude činit ani takové potíže dosáhnout kariérního úspěchu. Stačí jen neusnout na vavřínech. Dařit by se vám mohlo i v milostných vztazích. Možná ale nastane situace, kdy si budete muset vybrat mezi prací a láskou. A tam je u vás odpověď celkem jasná...

Vrba (15. dubna – 12. května)

Zrozenci pod vlivem Vrby budou muset v roce 2024 prokázat opravdu notnou dávku odolnosti. Měli byste se připravit na množství změn, přičemž ne všechny se vám budou líbit. Naštěstí nejste slabí jedinci, kteří by se hned hroutili. S vaší schopností adaptace nakonec vše zvládnete a vyjdete z toho ještě silnější.

Hloh (13. května – 9. června)

Lidé zrozeni pod vlivem Hlohu bývají všestranní a přizpůsobiví. Tím se mohou snadno stát terčem manipulátorů a lidí, kteří to s nimi nemyslí zcela dobře. V roce 2024 byste si na takové existence měli dát obzvláště pozor, jelikož je svou energií budete přitahovat jako magnet. Zároveň by se vám však mohlo dařit v milostném životě. Pokud jste nezadaní, máte svým šarmem přitáhnout i velkou lásku.

Dub (10. června – 7. července)

V roce 2024 budou mít zrozenci pod vlivem Dubu možnost vyřešit stará zranění a křivdy. Pokud se vám ozve někdo z minulosti, s kým jste se nerozešli v dobrém, berte to jako příležitost začít znovu. Vyléčíte tak svoji duši, které žádná zášť nikdy nesvědčí. Horoskop dále říká, že byste se v rodině mohli dočkat nového přírůstku, mazlíček se také počítá...

Cesmína (8. července – 4. srpna)

Osoby zrozené v keltském znamení Cesmíny by se v roce 2024 měly věnovat především osobnímu růstu. Změn se můžete dočkat jak po profesní, tak duševní stránce. Nebojte ani se vycestovat a načerpat zkušenosti a zážitky z jiných krajin. Na rozdíl od hmotných statků jsou to věci, které vám již nikdo nikdy nevezme. A obohatí vás nejvíce.

Líska (5. srpna – 1. září)

Zrozenci pod nadvládou keltského znamení Lísky budou mít v roce 2024 co dělat se svou dávnou minulostí. O slovo se může přihlásit bývalý přítel či přítelkyně, kteří si budou chtít vyříkat staré křivdy. Také by však mohlo jít o někoho z bývalého zaměstnání, ke komu jste se nezachovali úplně nejlépe. I když vám to zprvu nebude příjemné, mohli byste se dočkat zbavení tíhy výčitek.

Vinná réva (2. září – 29. září)

Rok 2024 přinese lidem zrozeným pod vlivem Vinné révy mnoho příležitostí projevit kreativitu a cit pro estetiku. Pokud se vám naskytne možnost změnit zaměstnání, zvažte všechna pro a proti, ale příliš dlouho neotálejte. Mohlo by jít o nabídku, která se již nebude opakovat. Bylo by škoda setrvávat na místě jen ze strachu.

Břečťan (30. září – 27. října)

Lidé narozeni pod vlivem Břečťanu by se neměli bát vystoupit ze své komfortní zóny a zkusit něco nového. Rok 2024 s sebou přinese nečekané nabídky. A ačkoli není vaší přirozeností na něco takového kývat, než je automaticky odmítnete, zkuste se alespoň na chvíli zamyslet. Mohli byste se připravit o velice zajímavé životní zkušenosti.

Rákos (28. října – 24. listopadu)

Rok 2024 bude pro zrozence pro vlivem Rákosu pozitivní ve smyslu nabývání nových vědomostí, což bude na jejich zvědavou mysl a duši působit jako balzám. Máte možnost získat mnoho zkušeností, které vás mohou zcela odklonit od vaší dosavadní kariérní cesty. Dobře si však promyslete, jak se rozhodnete. Přece jen máte sklony k unáhleným rozhodnutím a nechcete toho později litovat.

Bez (25. listopadu – 23. prosince)

Pro osoby zrozené v keltském znamení Bezu bude v roce 2024 důležité držet se svého cíle a nenechávat se rozptylovat vnějšími vlivy. Máte sklony nechat se unášet aktuálním děním, někdy vás to ale stojí zbytečnou energii, kterou byste mohli využít jinak. Zkuste se v tomto roce soustředit jen na to podstatné a uvidíte, že výsledky se dostaví.

Další horoskopy ➔

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články