Rok 2025 podle starých Keltů: Znamení dělili podle posvátných stromů a rostlin. Podívejte se, jaké vlastnosti vám přisuzují

Žena v lese
Zdroj: Pixabay

Keltský horoskop u nás není příliš rozšířený. Jedná se o astrologický systém, který vychází z cyklu měsíce a přírody. Sestává ze třinácti znamení, z nichž každé reprezentuje posvátný strom nebo rostlinu. Tyto symboly jsou spojeny s určitými vlastnostmi a osobnostními rysy. Rok 2025 přinese mnoho pozitiv i nejistot. A bude záležet především na tom, jak se ke všemu postavíte. V našem keltském horoskopu můžete nalézt poznání, jak efektivně pracovat se svou vnitřní přírodní silou a jít tak svému štěstí naproti.

Jana Jánská
Jana Jánská 01. 06. 2023 11:30

Bříza (24. prosince – 20. ledna)

Lidé narození ve znamení Břízy musí být v roce 2025 silní a vytrvalí. Budou totiž čelit výzvám, které jim nedají oddechnout. Pokud však nepodlehnou, dočkají se zaslouženého růstu a posílení charakteru. Břízy umí za krátkou dobu dosáhnout velkých výšin, stejně jsou na tom nositelé tohoto znamení. Pozor však, aby vám rychle nabitá velikost nepřinesla také rychlý pád dolů.

Jeřáb (21. ledna – 17. února)

Zrozence pod nadvládou Jeřábu čeká v roce 2025 mnoho zkoušek jejich duševní síly. To dá pořádně zabrat jejich psychice. Pokud však vytrvají, mohou se těšit na objevení nových rozměrů vlastní mysli, která byla již do té doby velice otevřená. Lidé ve znamení Jeřábu mívají silnou intuici hraničící až s věšteckými sklony. Dá se říci, že se jim po této stránce rok 2025 opravdu povede.

Jasan (18. února – 17. března)

Lidem narozeným pod silou Jasanu bude rok 2025 přinášet vytrvalost a stabilitu. Zrozenci v Jasanu bývají kreativní a umělecké duše. V tomto roce však bude potřeba držet se nohama více na zemi, abyste zbytečně moc neulítli a nechtěně si nezpůsobili problémy. Velké sny a vize jsou hezké, ale ne když je nedokážete naplnit a pak jste kvůli tomu skleslí.

Olše (18. března – 14. dubna)

V roce 2025 budou mít zrozenci pod vlivem Olše štěstí na nové kontakty, které se jim budou hodit do budoucna. Vaše přirozená sebedůvěra k vám bude přitahovat lidi jako magnet. Bude ovšem důležité umět s nimi dobře pracovat. To je však věc, která se dá naučit, stačí jen trošku víc vnímat své okolí a city ostatních lidí. 

Vrba (15. dubna – 12. května)

Lidem narozeným ve znamení Vrby přinese rok 2025 možnost nalezení vyšší emocionální hloubky a pochopení jejich vnitřního světa. Zaměřte se na svůj osobní růst. Uvidíte, že pokud lépe pochopíte sami sebe, budete lépe chápat i věci, co se dějí kolem vás. Díky tomu se vám bude více dařit i v lásce. Budete mít možnost poznat někoho se společnými zájmy a cíli. 

Hloh (13. května – 9. června)

Zrozenci pod vlivem Hlohu budou mít v roce 2025 šanci naučit se mnoha novým věcem a rozšířit si tak obzory. Díky své všestrannosti se tito lidé snadno přizpůsobují novým věcem. To však neznamená, že si musíte nechat líbit všechno. Naopak v tomto roce přijde chvíle, kdy si budete muset stoupnout a tvrdě vymezit svůj postoj a názor, jinak si ostatní budou myslet, že na vás můžou dříví štípat. 

Dub (10. června – 7. července)

Pro Duby je charakteristická síla a odolnost. V roce 2025 ji budou potřebovat. Vypadá to, že jim do života vstoupí člověk, který zásadně ovlivní jejich budoucnost. Bude však jen na vás, zda dobře, či špatně. Dopadne to podle toho, jakým způsobem se postavíte k situaci, kterou daný člověk vyvolá. Rodina a blízcí na Duby v mnoha ohledech spoléhají kvůli jejich houževnatosti. Měli byste však pamatovat na to, že i vy občas potřebujete pomocnou ruku.

Cesmína (8. července – 4. srpna)

Pro zrozence pod nadvládou keltského znamení Cesmína je charakteristická ctižádostivost. V roce 2025 by tyto osoby mohly zažít skutečný posun v kariéře. Pokud plánujete stěhování, nebojte se toho. Vypadá to, že při výběru nového příbytku budete mít šťastnou ruku. A i stěhování by mělo proběhnout bez větších zádrhelů. 

Líska (5. srpna – 1. září)

Lidé narozeni ve znamení Lísky mívají rozvinutou analytickou mysl a umí vidět věci v souvislostech. Rok 2025 pro ně bude v těchto ohledech velmi poučným. A pokud své zkušenosti uchopí za správný konec, mohli by se dočkat i zaslouženého uznání. Měli by si však dát pozor, aby jim "sláva" nestoupla do hlavy. Mohli by těžce splakat nad výdělkem. 

Vinná réva (2. září – 29. září)

Krása, šarm a vytříbený vkus jsou pro Vinné révy typické vlastnosti. A i v roce 2025 jim budou zásadně usnadňovat život. Přesto bude potřeba, aby vše nebraly až moc jako samozřejmost. Mohly by pak tvrdě narazit. Pokud si však zachovají zdravý úsudek a nebudou podléhat náhlým vzplanutím, nemělo by je v tomto roce nic příliš rozházet.

Břečťan (30. září – 27. října)

Zrozenci ve znamení Břečťan bývají sice houževnatí, ale i nepřizpůsobiví, což jim v mnoha ohledech může způsobovat nemalé problémy. V roce 2025 by se v jejich životě mohl objevit člověk, kvůli kterému budou muset vystoupit ze své bezpečné zóny. A pak budou jen těžko hledat cestu zpět. Otázkou však bude, zda by se vůbec měli vracet zpět. Nebude naopak lepší zůstat tak trochu v neznámu? 

Rákos (28. října – 24. listopadu)

Pro zrozence ve znamení Rákosu je typická zvídavá povaha a touha po objevování nového. Rok 2025 jim v těchto ohledech přinese uspokojení. Budou mít šanci naučit se mnoho nových užitečných věcí, které jim otevřou nové obzory. Díky tomu se přiblíží i k lepší pozici v práci. Pokud se v tomto ohledu nemáte kam posouvat, nesmutněte, stále jsou tu další projekty, do kterých se můžete pouštět. 

Bez (25. listopadu – 23. prosince)

Lidé narozeni pod nadvládou Bezu bývají vizionáři kladoucí důraz na nezávislost a vlastní individualitu. V roce 2025 budou mít šanci zazářit, pokud si ji však nenechají protéct mezi prsty. Důležité bude mít otevřené oči a bystře sledovat dění kolem sebe. Pak se takové situace nemusejí bát. Pokud však na chvíli poleví, není třeba smutnit, nic nebude definitivně ztraceno.

Další horoskopy ➔

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články