Drahé kameny podle znamení: Velký přehled a jak ovlivňují vaši životní cestu a horoskop

Drahé kameny podle znamení: Velký přehled a jak ovlivňují vaši životní cestu a horoskop
Zdroj: Freepik

Zjistěte, jaké drahé kameny jsou nejvhodnější pro vaše znamení zvěrokruhu a jak mohou ovlivnit váš horoskop. V našem přehledu se můžete podívat na jedinečné vlastnosti jednotlivých druhů drahých kamenů.

Jana Jánská
Jana Jánská 01. 06. 2023 05:38

Drahé kameny pro znamení Beran (21. 3. – 20. 4.)

V tomto ohnivém znamení zvěrokruhu se rodí neskuteční bojovníci, kteří se nikdy nevzdávají. Dokážou si jít za svým, přesto nezapomínají hluboce milovat svou rodinu. Umějí se postavit za správnou věc a jen tak něco je nerozhodí.

Vhodné drahé kameny pro Berany jsou například hematit (uklidňuje), karneol (přináší chuť do života), rubín (probouzí sebelásku), granát (udržuje harmonii v životě), ametyst (vede na duchovní cestu), diamant (nabádá k trpělivosti), křemen (pomáhá vyhnout se konfliktům), rodonit (spojuje protiklady) či magnetit (léčí fyzická zranění). Podrobnosti o drahých kamenech pro Berany najdete v tomto článku:

Drahé kameny pro znamení Býk (21. 4. – 21. 5.)

V tomto zemském znamení zvěrokruhu se rodí lidé, kteří jsou typičtí schopností hluboce milovat, zapřisáhlou věrností i vysokými nároky na partnerský vztah. Jsou však také pracovití a zruční. Jsou to lidé, se kterými byste se nebáli ztroskotat na opuštěném ostrově.

Vhodné drahé kameny pro Býky jsou například avanturín (má zklidňující účinek), malachit (probouzí fantazii), achát (léčí a obrací zpět k přírodě), beryl (chrání od všeho zlého), chiastolit (potlačuje ego), citrín a růženín (pomáhají najít lásku), sardonyx (vede k toleranci) nebo chryzokol (pomáhá správně žít. Podrobnosti o drahých kamenech pro Býky najdete v tomto článku:

Drahé kameny pro znamení Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

V tomto vzdušném znamení zvěrokruhu se rodí lidé, kteří mění náladu rychleji než aprílové počasí, zároveň jsou ale asi nejzábavnější z celého zvěrokruhu. Umějí perfektně zaujmout kohokoliv a získat si jeho obdiv. Uvnitř jsou to dobré duše, které netouží po ničem jiném než po pochopení a přijetí.

Vhodné drahé kameny pro Blížence jsou například chryzokol (podporuje harmonický život), citrín (pomáhá v uspěchaných obdobích), thulit (zahání obavy), tyrkenit (zabírá proti nespavosti), akvamarín (pomáhá zamilovat se), fluorit (zvyšuje sebedůvěru), smaragd (pomůže porozumění), jantar (pročišťuje organismus), karneol (vrací chuť k životu), křišťál (pomáhá překonat křívdu) či achát (zaceluje rány). Podrobnosti o drahých kamenech pro Blížence najdete v tomto článku:

Drahé kameny pro znamení Rak (22. 6. – 22. 7.)

V tomto vodním znamení zvěrokruhu se rodí velmi emotivní lidé, kteří patří mezi nejkomplikovanější zástupce zvěrokruhu. Pokud se však Rakovi dostanete do srdce, věřte, že tam budete chtít zůstat už napořád. Jejich předností je péče o rodinu, soucitu mají na rozdávání a často tíhnou k pomoci druhým.

Vhodné drahé kameny pro Raky jsou například selenit (navozuje vnitřní klid), chalcedon (zaháni smutek), avanturín (zklidňuje negativní emoce), smaragd (pomáhá nalézt lásku), nefrit (navrací duševní harmonii), achát (přitahuje finance), rudochrozit (zklidňuje deprese), měsíční kámen (pomáhá při řešení partnerských neshod) nebo rudrakša (dodává pozitivní energii). Podrobnosti o drahých kamenech pro Raky najdete v tomto článku:

Drahé kameny pro znamení Lev (23. 7. – 22. 8.)

V tomto ohnivém znamení zvěrokruhu se rodí odvážní a cílevědomí jedinci, kteří neustále hledají smysl života. Často jsou středem pozornosti, čehož si užívají plnými doušky. V životě to většinou dotáhnou opravdu daleko. Lev se vždy snaží vyhnout prohře. Jako král zvířat má potřebu dominovat, což se někdy nemusí setkat s pochopením u partnera.

Vhodné drahé kameny pro Lvy jsou například tygří oko (udržuje pozitivní mysl), křišťál (mimo jiné posiluje energii), citrín (přináší klid), smaragd (otevírá brány soucitu), olivín (harmonizuje duši), jantar (napomáhá optimismu), sluneční kámen (zahání negativní myšlenky), bronzit (stabilizuje a dodává jistotu) či karneol (napomáhá k sebevědomí). Podrobnosti o drahých kamenech pro Lvy najdete v tomto článku:

Drahé kameny pro znamení Panna (23. 8. – 22. 9.)

V tomto zemském znamení zvěrokruhu se rodí lidé, kteří jsou výjimeční, ale na první pohled mohou působit trochu nedostupně. Pro ostatní jsou často tajemstvím, přesto je k nim cosi magicky přitahuje. Panny vynikají pečlivostí, pracovitostí a smyslem pro pořádek. Mají vytříbený vkus a svou inteligencí často převyšují ostatní.

Vhodné drahé kameny pro Panny jsou například lapis lazuli (dodává jistotu), citrín (povzbuzuje odvahu), jaspis (zmírňuje stres a nervozitu), achát (povzbuzuje vnitřní sílu), safír (pomáhá udržet si zdravý rozum), fluorit (podporuje koncentraci), kyanit (stabilizuje), amazonit (aktivuje životní energii) či jantar (podporuje touhu k životu). Podrobnosti o drahých kamenech pro Panny najdete v tomto článku:

Drahé kameny pro znamení Váhy (23. 9. – 23. 10.)

V tomto vzdušném znamení zvěrokruhu se rodí jedinci proslulí nejen nerozhodností, ale také svým přístupem k životu. Jsou to neuvěřitelně optimistické bytosti, které nezkazí žádnou legraci a pro přátele jsou významnou psychickou oporou. Váhy bývají velmi oblíbené. Umí se přizpůsobit jakékoliv společnosti a nikdy druhé nesoudí.

Vhodné drahé kameny pro Váhy jsou například růženín (pomáhá při komunikaci), unakit (podporuje rovnováhu), kunzit (odstraňovat negativní emoce), jadeit (podporuje pozitivní myšlení), magnezit (učí sebelásce), rubín (podporuje lásku), bronzit (vzbuzuje laskavost), obsidián (dodává sebedůvěru) nebo chryzokol (harmonizuje život). Podrobnosti o drahých kamenech pro Váhy najdete v tomto článku:

Drahé kameny pro znamení Štír (24. 10. – 22. 11.)

V tomto vodním znamení zvěrokruhu se rodí lidé s nezlomnou životní energií, vůlí, vytrvalostí a smyslem pro spravedlnost. Štíři si nikdy nenechají nic líbit. Jen tak si na ně někdo nedovolí. Vzbuzují přirozený respekt, mají autoritu a často je najdete na těch nejvyšších pracovních pozicích.

Vhodné drahé kameny pro Štíry jsou například býčí oko (dodává životní energii), křišťál (podněcuje práci na sobě), jadeit (odráží zlé myšlenky), granát (podporuje sexualitu a vášeň), diopsid (harmonizuje duši a tělo), obsidián (povzbuzuje sebedůvěru), hematit (pomáhá při stresu) nebo karneol (udržuje motivaci). Podrobnosti o drahých kamenech pro Štíry najdete v tomto článku:

Drahé kameny pro znamení Střelec (23. 11. – 21. 12.)

V tomto ohnivém znamení zvěrokruhu se rodí úžasné bytosti, které nezkazí žádnou zábavu, touží po úspěchu a baví je společnost prominentních lidí. Střelci jsou dobrodružné povahy, milují společnost, srší vtipem a neradi se hádají. Jsou to laskavé, přátelské a sebejisté osobnosti. Traduje se, že jsou to vizionáři a často svými nápady předběhnou dobu.

Vhodné drahé kameny pro Střelce jsou například chryzokol (uklidňuje), safír (nabádá používat zdravý rozum), ametyst (povzbuzuje duševní rovnováhu), lapis lazuli (přináší lásku), tyrkys (probouzí intuici), thulit (chrání Střelce), avanturín (zažehnává hádky), sodalit (podporuje koncentraci), tyrkenit (uklidňuje a dodává odvahu), achát (přináší peníze) nebo bronzit (chrání před depresí). Podrobnosti o drahých kamenech pro Střelce najdete v tomto článku:

Drahé kameny pro znamení Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

V tomto zemském znamení zvěrokruhu se rodí ctižádostiví lidé, kteří jsou disciplinovaní a dbají na důslednost a kontrolu. Jde o mocné znamení, které tradičně tíhne k rodině, touží po velké lásce a občas zkrátka dříve mluví než myslí. Je také vždy připraveno druhým pomoci. Kozorozi to v životě často dotáhnou opravdu daleko.

Vhodné drahé kameny pro Kozorohy jsou například hematit (dodává životní sílu), olivín (čistí tělo), chalcedon (zklidňuje mysl), turmalín (podporuje sebekontrolu), achát (posiluje finance), perla (chrání před falešnými přáteli) či ametrín (vede správným směrem). Podrobnosti o drahých kamenech pro Kozorohy najdete v tomto článku:

Drahé kameny pro znamení Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

V tomto vzdušném znamení zvěrokruhu se rodí výjimeční lidé, kteří si však s každým nerozumí. Mohou být vnímáni jako arogantní či sobečtí, uvnitř jsou však vřelí a laskaví. Vždy vidí v každém dobro a nikdy nikoho nesoudí. Mají pochopení i pro to, co už by druzí zavrhli. Umí zabrat, neselhávají a často oplývají vysokou inteligencí.

Vhodné drahé kameny pro Vodnáře jsou například ametyst (potlačuje hněv), akvamarín (kámen vědců), amazonit (podporuje vitalitu), čaroit (navrací ztracenou moudrost), červený jaspis (povyšuje moudrost), stříbro (uklidňuje nervozitu) nebo tyrkys (dělá Vodnáře ještě zářivějšími). Podrobnosti o drahých kamenech pro Vodnáře najdete v tomto článku:

Drahé kameny pro Ryby (21. 2. – 20. 3.)

V tomto vodním znamení zvěrokruhu se rodí klidné a duchovně zaměřené bytosti. Mají v sobě velký soucit, který projevují vůči každému, s kým přijdou do styku. Jsou obětavé a nikdy si nestěžují na nepohodlí v situaci, která jim působí potíže. Bývají velmi nadané a jejich zaměření na rodinu je až obdivuhodné.

Vhodné drahé kameny pro Ryby jsou například ametyst (dodává sebedůvěru), akvamarín (vede mimo jiné ke svobodnému vyjadřování), sugilit (odhání nepříjemné situace), tmavý granát (pomáhá k dosažení cílů), růženín (podporuje vnitřní harmonii), křišťál (pomáhá se soustředěním), angelit (harmonizuje fyzický a duchovní svět Ryb) nebo modrý krajkový achát (tlumí negativní energii). Podrobnosti o drahých kamenech pro Ryby najdete v tomto článku:

Další horoskopy ➔

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články