Drahé kameny pro znamení Střelce: Lapis lazuli přináší lásku, achát peníze

Drahé kameny podle znamení - Střelec: Lapis lazuli přináší lásku, achát peníze
Zdroj: Pixabay
Achát se vyznačuje širokou paletou barev.Ametyst - fialkový kámen s příznivými účinky proti stresu a úzkosti.Chryzokol - zelený kámen s vlnitými pruhy, symbolizuje lásku a harmonii.Safír je kámen s vysokou tvrdostí, znamená moudrost a pravdu.+ 6 fotek+ 7 fotek

Zrozenci ve Střelci řeší máloco a nic není problém. Jak ale využít drahé kameny k tomu, aby skutečně fungovaly tak, jak potřebujete? Podívejte se, který přináší tomuto znamení zvěrokruhu peníze, lásku či rovnováhu.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 19. 05. 2022 06:00

Historie mocných kamenů sahá až do doby babylonské. Jsou součástí téměř každého náboženství a lidé je také často používají jako talismany. Přinášejí štěstí, bohatství, zdraví a pozitivní energii. Drahé kameny mají schopnost absorbovat energii a následně ji vydávat. Tím dokazují svůj vztah k jednotlivým planetám sluneční soustavy a potažmo k jednotlivým znamením zvěrokruhu. Které se nejlépe hodí pro Střelce?

Drahé kameny pro Střelce (23. 11. – 21. 12.)

Chryzokol a Střelec

Chryzokol Střelce uklidňuje a pomáhá jim navrátit do života harmonii. Jedná se o minerál, který se často nachází v ložiscích mědi. Je známý svou modrozelenou barvou a často se používá ve špercích a různých dekorativních předmětech.

Safír a Střelec

Safír nabádá zrozence v tomto znamení, aby používali zdravý rozum, a usměrňuje jejich éterickou povahu. Tento drahý kámen se vyskytuje v různých barvách, ale nejčastěji je spojován s modrou. S oblibou se používá ve šperkařství. Traduje se, že safír má ochranné a léčivé vlastnosti.

Ametyst a Střelec

Ametyst je kamenem duševní pohody a rovnováhy. Ametyst je fialový křišťál, který se často používá jako ozdoba nebo amulet. Má pověst uklidňujícího kamene, který pomáhá s meditací a snižuje stres. Jeho barva se může lišit od světle fialové až po tmavě fialovou.

Lapis lazuli a Střelec

Lapis lazuli přináší lásku, moudrost a směr v meditaci. Jedná se o tmavě modrý drahokam, který je již tisíce let ceněn pro svou krásu a vzácnost. Často se používá ve špercích a dekorativních předmětech, a dokonce se z něj vyráběl pigment ultramarin, který ještě dnes obdivujeme v renesančních obrazech. Lapis lazuli má údajně léčivé účinky a je spojován s krční čakrou.

Tyrkys a Střelec

Tyrkys probouzí intuici. Jde o modrozelený až zelený minerál, který obsahuje měď a hliník a je často používán jako drahý kámen a ozdobný kámen. Má výrazné barvy a je oblíbeným materiálem šperkařů.

Thulit a Střelec

Thulit Střelce chrání. Thulit je minerál, který má díky přítomnosti manganu obvykle růžovou barvu. Patří do skupiny minerálů zoisitů a často se používá jako ozdobný kámen. Thulit se vyskytuje na různých místech světa, například v Norsku, Austrálii a Spojených státech.

Avanturín a Střelec

Avanturín zažehnává hádky, a to nejenom u Střelců. Avanturín je zelený křišťál, který se používá jako ochranný kámen. Má pověst, že pomáhá s emocionální stabilitou a zvyšuje sebevědomí. Odstín jeho zelené barvy se odvíjí od množství příměsí.

Sodalit a Střelec

Sodalit podporuje koncentraci při náročných studijních či pracovních úkolech. Jedná se o modrobílý drahokam, který se často používá ve špercích a dekorativních předmětech. Předpokládá se, že má uklidňující vlastnosti, bývá spojován s krční čakrou.

Tyrkenit a Střelec

Tyrkenit uklidňuje a dodává odvahu řešit situace s rozumem. Zmírňuje také deprese a je dobrý v boji s nespavostí. Tyrkenit připomíná svým vzhledem tyrkys. Velice významně působí na naši mysl. Tyrkenit dobře tělo detoxikuje a posiluje imunitu.

Achát a Střelec

Achát tradičně pomáhá ve finanční oblasti. Je to minerál, který se vyskytuje v různých barvách a vzorech. Jeho vrstevnatá struktura dává vzniknout charakteristickým proužkům a kruhovým vzorům. Často se používá ve špercích a dekorativních předmětech. Je známý pro své uklidňující vlastnosti. Říká se, že dovede navodit harmonii těla i mysli.

Bronzit a Střelec

Bronzit dokáže ochránit před depresí. Bronzit je hnědý minerál, který se používá jako ochranný kámen. Pomáhá s odstraňováním negativní energie a zvyšuje sebevědomí.

Charakteristika znamení Střelce. Svoboda je pro ně důležitá

Střelci jsou zábavní společníci, kteří nezkazí žádnou legraci. Nezabývají se zbytečnostmi a žijí přítomným okamžikem. Minulost je netrápí a budoucnost nezajímá. Ačkoliv jsou velmi společenští, přátel mívají málo. V práci setrvávají v tom, co důvěrně znají, a za ničím obrovským se nehoní. Nejsou to kariéristé.

Milují svou rodinu a vždy jí dávají přednost. Bývají velcí flegmatici, čímž často své protějšky rozčilují. Neumějí druhé překvapit, natož nějaká překvapení přichystat. Nejsou zlí, vždy jednají v dobrém úmyslu a neumějí být sobečtí, ačkoliv tak mohou na druhé působit. Důležitá je pro ně svoboda. Nesnesou, pokud je druzí v něčem omezují.

Zdroje informací:

Milujemekameny.cz

Eppi.cz

Nefertitis.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články