Drahé kameny pro znamení Kozoroha: Chalcedon ho zklidňuje, ametrín vede správným směrem

Drahé kameny podle znamení – Kozoroh: Přehled kamenů, které ovlivní vaši životní cestu a horoskop
Zdroj: Pixabay
Onyx - černobílý kámen s vysokým leskem.Ametrín - křišťál s fialovými a žlutými pruhy.Achát se vyznačuje širokou paletou barev.Perla je malý lesklý kulovitý předmět.+ 5 fotek+ 6 fotek

Jaké kameny jsou vhodné pro znamení zvěrokruhu Kozoroh? Který zklidní mysl a harmonizuje tělo a který pomáhá k finanční hojnosti? Tyto drahé kameny se vždy vyplatí mít u sebe!

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 24. 05. 2022 06:00

Historie mocných kamenů sahá až do doby babylonské. Jsou součástí téměř každého náboženství a lidé je také často používají jako talismany. Přinášejí štěstí, bohatství, zdraví a pozitivní energii. Drahé kameny mají schopnost absorbovat energii a následně ji vydávat. Tím dokazují svůj vztah k jednotlivým planetám sluneční soustavy a potažmo k jednotlivým znamením zvěrokruhu. Které se nejlépe hodí pro Kozoroha?

Drahé kameny pro znamení Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

Hematit a Kozoroh

Hematit dodává Kozorohům životní sílu, vitalitu, cílevědomost a odhodlání, a to zejména ve chvíli, kdy se nedaří. Tento kovově šedý kámen se často používá jako ochrana před negativními energiemi a pro zlepšení sebevědomí. Dříve nesl hematit označení krevel.

Olivín a Kozoroh

Olivín pomůže s životní energií a čistí tělo. Kdo chce soustředit myšlenky pouze pozitivním směrem, tento zelený kámen s vysokou tvrdostí mu k tomu bude nápomocen. Olivín je kámen, který pomáhá při emocionálních problémech a podporuje lásku a hojnost. Tento spojován se zrozenci ve znamení Kozoroha, kterým pomáhá při dosahovat finanční stability a úspěchu.

Chalcedon a Kozoroh

Chalcedon zklidňuje mysl a pocity. Posiluje víru v lepší budoucnost. Tento křemičitý kámen s pestrou paletou barev pomáhá při komunikaci a vyjadřování sebe samého. Zrozencům ve znamením Kozoroha pomáhá s budováním pevných základů.

Turmalín a Kozoroh

Turmalín podporuje sebekontrolu, disciplínu a vede Kozorohy k lepší organizaci práce. Jde o minerál, který je ceněný pro své zářivé barvy a jedinečné krystalické útvary.  Díky své kráse a trvanlivosti se již po staletí používá ve špercích a dalších dekorativních předmětech.

Achát a Kozoroh

Achát posiluje kladný vztah k financím a znamená jejich příliv. Je to minerál, který se vyskytuje v různých barvách a vzorech. Jeho vrstevnatá struktura dává vzniknout charakteristickým proužkům a kruhovým vzorům. Často se používá ve špercích a dekorativních předmětech. Je známý pro své uklidňující vlastnosti. Říká se, že dovede navodit harmonii těla i mysli.

Perla a Kozoroh

Perla Kozorohy ochrání před falešnými přáteli. Perly, zrozené z hlubin moří, symbolizují čistotu, moudrost a klid. Perly jsou organický materiál, který se tvoří uvnitř schránek některých měkkýšů a jsou ceněny pro svůj lesklý vzhled a vzácnost. Vyskytují se v různých barvách a velikostech. Ve šperkařství se používají již tisíce let.

Ametrín a Kozoroh

Ametrín je vhodný k hluboké meditaci, která Kozorohy vede správným směrem. Ametrín je přirozeně se vyskytující drahokam, který je kombinací fialového ametystu a žlutého citrínu. Jeho barva a vzory se mohou lišit v závislosti na místě těžby. Věří se, že podporuje duševní čistotu a duchovní růst.

Charakteristika znamení Kozoroh: Umí se v životě prosadit

Kozorozi jsou cílevědomí a touží po úspěchu. Umí se v životě prosadit, na druhé straně neuznávají povrchní a krátkodobé vztahy. Důležitá je pro ně rodina, přes tu nejede vlak a jsou schopni jí obětovat cokoliv. Někdy působí až chladně a nepřístupně, uvnitř však mají horoucí srdce plné lásky.

Jsou schopni vyniknout v tom, co je skutečně baví. Důležité pro ně je, koho mají po svém boku. Se správným parťákem jsou schopni vypracovat se na horní místa velkých firem, případně založit vlastní. Nemají rádi, pokud se jim někdo plete do soukromí, ale ostatním pomohou rádi. Než se rozhodnou někomu otevřít, dost to trvá.

Zdroje informací:

Svetmineralu.cz

Milujemekameny.cz

Eppi.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články