Nejlepší charakteristika znamení Kozoroh: Láska k rodině z něj činí unikát, se vztahy to má těžší

Nejlepší charakteristika znamení Kozoroh: Láska k rodině z něj činí unikát, se vztahy to má těžší
Zdroj: Freepik

Charakteristika znamení zvěrokruhu Kozoroh (anglicky Capricorn) přináší celou řadu zajímavých faktů! Kozoroh (22. 12. - 20. 1.) bývá ctižádostivý, ambiciózní a zkrátka svůj. To někdy může vztah posílit, jindy ho vážně ohrozit. Co dalšího jste o Kozorozích netušili? A jaké známé osobnosti se v tomto znamení narodily?

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 24. 03. 2022 06:00

Základní charakteristika Kozoroha (ženy i muži)

Kozorozi jsou lidé disciplinovaní, kteří dbají na důslednost a kontrolu. Jde o mocné znamení, jež tradičně tíhne k rodině, touží po velké lásce a občas zkrátka dřív mluví, než myslí. Je také vždy připraveno druhým pomoci. Kozorozi jsou velmi ambiciózní a v životě to často dotáhnou opravdu daleko. Také jsou to smíškové a vtipálci, kteří dokážou zlepšit náladu všem okolo. Mají výborný vkus na oblékání a jsou rádi středem pozornosti. Podívejte se, co dalšího hvězdy prozradily na leckdy podceňované Kozorohy.

Znamení Kozoroha: Kariéra a finance

Jde o znamení pracovité, ctižádostivé a bystré. Jakmile Kozorohům někdo pronikne pod kůži, kterou si úpěnlivě střeží, stojí to za to. Kozorozi jsou velmi inteligentní bytosti, které se často raději nevyjadřují k tomu, co vše na ostatní ví. Vzbuzují důvěru, takže se jim ostatní rádi svěřují. Tajemství udržet umí, dokud jim je ku prospěchu. Umí si vše dobře spočítat a vždy budou o krok před vámi. Jsou velmi spořiví, nestává se, aby si brali půjčky. Pokud na něco nemají, zkrátka si počkají, až se situace umoudří a našetří si na to.

Znamení Kozoroha: Láska a vztahy

Jsou seriózní a působí jako magnet, každý chce být v jejich blízkosti. Kozorozi si však v srdci dělají místo jen pro své nejbližší. Pokud se jim rozpadá rodina, okamžitě panikaří. Nenávidí rozchody a vztahy zachraňují do posledního dechu. Mají výborný smysl pro pro humor a v každé společnosti jsou vítaní. Ve vztahu je pro ně podstatná důvěra, leckdy bývají až příliš majetničtí a žárliví. Člověk si na ně musí zvyknout. Možná je ze začátku ani nepochopíte.

Znamení Kozoroha: Rodina je nejvyšší hodnota

Ženy v tomto znamení často působí na své okolí přísně až nedostupně. Mají však cit pro zodpovědnost, rodinu i partnerský vztah. Teplo rodinné krbu je pro Kozorohy opravdu důležité. Na okolí působí dokonalým dojmem, nikdy se nehádají na veřejnosti. Muži v tomto znamení zase umí svému protějšku poskytnout dostatečné zázemí. Ač je to paradox, Kozoroh je velmi domýšlivý a ví, jak má jednat s ostatními. Ve vztahu jsou extroverti, kteří jsou velmi citově založení.

Mívají pár opravdových přátel, víc jich ani nehledají. Nenávidí, pokud se někdo snaží problémy řešit za ně. Jsou velmi ambiciózní a mají potřebu všem ukázat, co se v nich skrývá. Ačkoliv jim to často nevyjde, nikdy se nevzdávají. Nemají ve zvyku o sobě pochybovat. V dospělosti dosahují opravdu velkých úspěchů. Ženy ve znamení Kozoroha často zůstávají s dětmi doma i déle, než je rodičovská dovolená, je to pro ně životní úděl. Na dětských hřištích je ale s jejich potomky nijak často nepotkáte, dávají totiž přednost intelektuálnějším zábavám. Kozorozi s oblibou zůstávají ve své sociální bublině.

Znamení Kozoroha: Drahé kameny

Jaké drahé a léčivé kameny jsou vhodné pro znamení zvěrokruhu Kozoroh? Který zklidní mysl a harmonizuje tělo a který pomáhá k finanční hojnosti? Je jich celá řada a na Lifee.cz je velký přehled drahých kamenů pro znamení Kozoroh!

Tak třeba: Hematit dodává Kozorohům životní sílu, vitalitu, cílevědomost a odhodlání, a to zejména ve chvíli, kdy se nedaří. Olivín pomůže s životní energií a čistí tělo. Turmalín podporuje sebekontrolu, disciplínu a vede Kozorohy k lepší organizaci práce. Velký přehled kamenů pro Kozoroha čtěte v tomto článku ➔

Slavné osobnosti ve znamení Kozoroha

Mezi slavné zrozence tohoto znamení patří herec Mel Gibson, vévodkyně Kate Middleton nebo komediální herec Jim Carrey. Dále zde nechybí herci Nicolas Cage, Val Kilmer, Gérard Depardieu, Bradley Cooper, Kevin Costner, Ralph Fiennes nebo Orlando Bloom. Mezi slavné herečky-Kozorohy se řadí Patricie Clarkson, Kate Bosworth, Sienna Miller, Dina Meyer nebo Bebe Neuwirth. 

U nás najdeme například rappera Patrika Vrbovského (Rytmus), fotbalistu Tomáše Řepku nebo vdovu Ivanu Gottovou. Ve znamení Kozoroha se také narodila česká Miss World Taťána Gregor Brzobohatá.

Nejlepší horoskopy pro znamení Kozoroha! Doporučujeme!

Další horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu ➔

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články