Velký rozbor ascendentů pro znamení Kozoroha: Kdo je zatížený na rodinu a kdo neustále soudí druhé?

KOZOROH (22. 12. - 20. 1.)
Zdroj: Pixabay

Je tu poslední díl našeho seriálu, rozbor ascendentů pro znamení Kozoroha. Podívejte se, co mu dávají do vínku jednotlivá znamení. Kozoroh je obvykle cílevědomý, spolehlivý a lačný po obdivu. Který ascendent ho činí až příliš důležitým a který mu ubírá na sebevědomí?

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 12. 02. 2022 06:00

Ascendent je jeden z nejdůležitějších prvků celého horoskopu. Ovlivňuje vaše znamení zvěrokruhu více, než si dovedete představit. Jeho výpočet patří k základním astrologickým dovednostem. Je to bod horoskopu určený znamením zvěrokruhu, které vycházelo nad obzor v době vašeho narození. K jeho výpočtu je tak nezbytné znát přesnou hodinu a minutu narození a zadat je například do tabulky na některém webu zabývajícím se astrologií. Co znamenají jednotlivé ascendenty pro znamení Kozoroha?

Ascendent ve Vodnáři

Touží po uznání, deseti titulech z vysoké školy a bohatství. Nikdy se nesmíří s málem, a proto jsou schopni tvrdě dřít. Neposlouchají ostatní, když jim tvrdí, že něco nejde. Tomu se Kozorozi s tímto ascendentem jen smějí.

Ascendent v Rybách

Ryby dávají Kozorohovi jako přísadu do povahy velkou opatrnost a nedůvěru k lidem. Život berou až příliš vážně, neumějí se chovat spontánně. Jakékoliv změny je stresují. Potřebují kolem sebe milující rodinu, která jim bude dávat najevo, jak důležitou roli v jejich životech Kozoroh hraje.

Ascendent v Beranu

Chtějí mít vše pod kontrolou a snaží se ovlivňovat své okolí. Beran probouzí v Kozorohovi vůdce, který se nikdy nevzdává. Na druhé straně vše často kritizuje. Kozorozi s tímto ascendentem potřebují, aby jim druzí nastavili zrcadlo.

Ascendent v Býku

Často potlačují své sny a fantazie, protože se už dopředu bojí, že nedosáhnou úspěchu. Neumějí riskovat a raději zůstávají v bezpečné zóně, kde vše důvěrně znají. Bývají majetničtí, svým partnerům nic neodpustí.

Ascendent v Blížencích

Působí zdrženlivě, někdy až příliš váhavě. Snaží se zalíbit druhým a rádi dávají na odiv své společenské postavení. Kariéra je pro ně velmi podstatná a vedle sebe potřebují stejně založeného partnera. Pokud někdo nemá ambice a cílevědomost v krvi, Kozoroh s tímto ascendentem ztrácí zájem.

Ascendent v Raku

Kozoroh mnohdy neumí projevovat city, v tom mu vřelý Rak pomáhá. Alespoň trochu. Touží po někom, kdo je bude ochraňovat a nikdy nedopustí, aby něco dopadlo špatně. Kozorozi s tímto ascendentem přijímají zodpovědnost jen za to, co chtějí. Zbytek nechávají ladem.

Ascendent ve Lvu

Kozoroh je spíše introvert, mnoho věcí si nechává pro sebe. Lev mu pomáhá se otevřít ostatním a ukázat vášnivou romantiku. Nikdy nikoho nesoudí, naopak mají pro každého pochopení. Rodina je pro ně nade všechno. Neumějí ukončovat partnerské vztahy, raději zůstávají tam, kde to důvěrně znají.

Ascendent v Panně

Panna zde určuje hlavně pracovní ambice a touhu po uznání. Mnohdy je to právě Kozoroh, který uhýbá ostatním, aby si splnili své sny. Panna mu dává schopnost být silnějším parterem a skutečně milovat. U dětí nesnese neposlušnost.

Ascendent ve Vahách

Jsou empatičtí, milují svou rodinu a nebojí se následovat své sny. Jsou tvrdohlaví, trochu drzí, zároveň však velmi elegantní a jemní. Své okolí přitahují jako magnet, protože se chovají vizionářsky a umějí prodat svůj mluvený projev. Do života jsou to báječní partneři.

Ascendent ve Štíru

Kozoroh obecně nikdy neriskuje, Štír mu tuto morálku kazí. Ačkoliv mohou někdy působit bezmocně, opak je pravdou. Umějí vybruslit z jakékoliv situace a vždy jsou ještě dlouho poté za hvězdy, které každý obdivuje. Jsou citově založení.

Ascendent ve Střelci

Díky Střelci se Kozorozi nebojí projevovat své city a opouštějí svůj strach, že se musí spálit. Prahnou po materiálním zabezpečení a jsou otevřeni mnoha cestám, nikoliv jen jediné. Mají smysl pro realitu, hlavu v oblacích u nich neuvidíte. Neumějí se spoléhat na svého partnera, a tak si starosti nechávají pro sebe.

Ascendent v Kozorohu

Berou život opravdu vážně, není to pro ně hrací pole. Pokud se dozvědí o nevěře, okamžitě odcházejí. Nic je nepřesvědčí. Vnímají hodnoty ve svém okolí a často soudí druhé. V životě to však často dotáhnou daleko, protože přesně vědí, jakou cestou jít. Ostatní je za to často obdivují.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články