Velký rozbor ascendentů pro znamení Střelce: Který značí nejlepší milence a kdo se stará o blaho ostatních?

STŘELEC (23. 11. - 21. 12.):
Zdroj: Pixabay

Střelci jsou báječnými a vítanými společníky na každém večírku. Nikdy druhým úmyslně neubližují, nejsou namyšlení a zřídkakdy bývají arogantní. Často si málo věří, přitom oplývají úžasnými dovednostmi, díky nimž by mohli dobýt svět. Nesnesou zradu a neodpouštějí lež. Co jim přidávají do charakteristiky jednotlivé ascendenty?

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 09. 02. 2022 06:00

Ascendent je jeden z nejdůležitějších prvků celého horoskopu. Ovlivňuje vaše znamení zvěrokruhu více, než si dovedete představit. Jeho výpočet patří k základním astrologickým dovednostem. Je to bod horoskopu určený znamením zvěrokruhu, které vycházelo nad obzor v době vašeho narození. K jeho výpočtu je tak nezbytné znát přesnou hodinu a minutu narození a zadat je například do tabulky na některém webu zabývajícím se astrologií. Co znamenají jednotlivé ascendenty pro znamení Střelce?

Ascendent ve Vodnáři

Střelci se s lehkostí, která je jim vlastní, pohybují ve všech společenských kruzích. Vodnář jim dodává trochu záludnosti, díky níž vytěží ze svých kontaktů maximum. To pro ně jindy není primární. Střelci upřednostňují dobro druhých za každé situace.

Ascendent v Rybách

Empatie a cit, to Ryby Střelcům dodávají ve velkém. Rádi projevují druhým svou náklonnost a nebojí se přiznat, co cítí. Neznají výčitky a nikdy od ostatních nic neočekávají. Důležité pro ně jsou věrnost, podpora a sounáležitost.

Ascendent v Beranu

Střelci jsou optimisti s nadšením pro život. Berani jim dodávají trochu té typické tvrdohlavosti, která je mnohdy dovede k jejich největšímu životnímu snu. Důležité pro ně je, jakého partnera mají vedle sebe. Občas potřebují dodat trochu sebevědomí.

Ascendent v Býku

Jsou štědří, tolerantní a upřímní. Nikdy nelžou, býčí ascendent je však často žene hlavou proti zdi. Zapřádají i ty rozhovory, ze kterých vítězně nevyjdou. Zachovat si integritu je pro ně mnohdy zásadnější než vlastní pohodlí. Umějí bojovat za dobrou věc.

Ascendent v Blížencích

Vždy v lidech vidí dobro a podle toho také jednají. Blíženci dávají Střelcům jiný pohled na věc a silně vyvinutou intuici. Díky tomu mají dar rozpoznat dobro od zla. Zajímají se o vše, co je zrovna "in".

Ascendent v Raku

Tento ascendent dopřává Střelcům dobrodružnou povahu, díky které neodmítnou žádnou výzvu. Touží po uznání a kariéře, důležité je pro ně finanční zázemí. Nesnesou omezování a v partnerském vztahu je pro ně přehnaná žárlivost důvodem k rozchodu.

Ascendent ve Lvu

Střelcům odjakživa chybí takt, čímž mnohdy zraní ostatní. Nedělají to s úmyslem ublížit, jen jsou za každé situace upřímní. Rádi se pohybují v prominentní společnosti a záleží jim na tom, jakými lidmi se obklopují.

Ascendent v Panně

Střelec s tímto ascendentem se často vrhá bezhlavě do milostných dobrodružství. Je schopen překopat od základu svůj život pro toho, kdo ho uhrane. Pokud mu však někdo zlomí srdce, uzavírá se do sebe.

Ascendent ve Vahách

Střelci v sobě mají zakořeněnou touhu po společenském postavení, často kladou důraz na vzdělání. Váhy v nich tuhle vlastnost mírně potlačují a dávají do popředí rodinu. Jsou ctižádostiví a vždy se chtějí na něco těšit. Jsou to požitkáři.

Ascendent ve Štíru

Střelec touží po volnosti a svobodě, omezování je pro něj důvodem k okamžitému ukončení partnerského vztahu. Štír tuhle vlastnost ještě umocňuje, zároveň však žene Střelce k nalezení citového bezpečí. Partnerský vztah je pro něj primární.

Ascendent ve Střelci

Často slibuje, a potom zapomíná, čímž své partnery trvale rozčiluje. Záleží mu na rodinném zázemí. Práci nemění příliš často, Střelec rád zůstává v tom, co důvěrně zná. Je skvělým milencem, má v sobě neuvěřitelnou vášeň.

Ascendent v Kozorohu

Kozorozi si se Střelci vždy dobře rozumějí, i proto je pro ně tento ascendent velmi pozitivní. Pro své partnery jsou oporou a vždy je podporují v jejich plánech. A to mnohdy na úkor sebe a svých tužeb. Když jsou šťastní ostatní, je i Střelec.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články