Velký rozbor ascendentů pro znamení Štíra: Který z něj dělá nejobávanějšího tvora zvěrokruhu?

Matky ve znamení Štíra by si měly dát pozor na to, aby si problém svých dětí nebraly příliš osobně. To by jim akorát ubližovalo. Starost je přirozená, ale ani s ní se to nesmí přehánět.
Zdroj: Pixabay

Štír je označován za vůbec nejhorší znamení zvěrokruhu, často však trochu neprávem. Pochopit Štíra není jednoduché, stojí to ale zato. Jsou velmi emocionální, v rozhodování radikální a vše berou velmi vážně. Humoru většinou moc nemají, naopak řeší každou maličkost. Jsou ale také vytrvalí, odvážní a trpěliví. Budují pevné partnerské vztahy a za svou rodinu by dýchali. Co jim dávají do vínku jednotlivé ascendenty?

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 07. 02. 2022 06:00

Ascendent je jeden z nejdůležitějších prvků celého horoskopu. Ovlivňuje vaše znamení zvěrokruhu více, než si dovedete představit. Jeho výpočet patří k základním astrologickým dovednostem. Je to bod horoskopu určený znamením zvěrokruhu, které vycházelo nad obzor v době vašeho narození. K jeho výpočtu je tak nezbytné znát přesnou hodinu a minutu narození a zadat je například do tabulky na některém webu zabývajícím se astrologií. Co znamenají jednotlivé ascendenty pro znamení Štíra?

Ascendent ve Vodnáři

Vodnář dává Štírovi touhu po absolutní kontrole a taky v něm podněcuje nedůvěru. Zároveň mu však poskytuje možnost hluboké lásky a skutečného zájmu o ostatní. Trochu ve Štírovi stírá trpělivost, té Vodnáři moc nemají. Odvaha se tu však násobí.

Ascendent v Rybách

Citová hloubka je tu primární. Umějí naslouchat, milovat a zároveň podpořit. Když si Štír něco umane, nikdo ho nezastaví. Ryby zde kladou důraz na zájem o ostatní a pečlivost. Někdy se však objevuje až emoční nestabilita, která v partnerských vztazích vede k žárlivosti.

Ascendent v Beranu

Jsou vášniví a urputní. Ačkoliv má Štír často pro svou touhu po lepším sklony k nevěře, Beran zde přináší touhu po stabilitě a zázemí. Oplývají velkým smyslem pro humor a ve společnosti jsou vítaným společníkem.

Ascendent v Býku

Vášeň, cit i láska. To vše probouzí Býk v jindy přelétavém Štírovi. Prokouknou každou lež a nikdy ji neodpustí. Zrada je pro ně známkou slabosti. Touží po silném partnerovi, který je v potřebnou chvíli podrží. Někdy se objevuje až přehnaná předpojatost.

Ascendent v Blížencích

Blíženci tu tropí pěknou neplechu. Činí Štíry věčně nespokojenými snílky, kteří mají pocit, že u sousedů je tráva zelenější. Často tak promarní příležitost, která by pro ně jindy byla životní šancí. Těžce opouštějí své bývalé partnery a často se k nim vracejí.

Ascendent v Raku

Rak tu umocňuje touhu po stabilitě a rodině. Štíři na to jdou často ze špatného konce a blízké svým chováním akorát odradí. Nikdy nepoznáte, co se v nich vlastně děje. Uvnitř jsou však milující a oddaní. Jejich okolí je ovšem má většinou za chladné.

Ascendent ve Lvu

Lev dává Štírovi do vínku velkou odvahu. Cokoliv si umane, za tím si bezhlavě jde. Dělá mu však problém brát ohled na ostatní, a tak za sebou nechává mnoho těch, které zklamal. Štíři to nedělají úmyslně. Mají zkrátka jen svůj způsob života, který před druhými nepotřebují obhajovat.

Ascendent v Panně

Dokážou si k sobě druhé připoutat, a to až fascinujícím způsobem. Jsou elegantní a sexy, zároveň však trochu záhadní. Komunikace jim dělá problém, potřebují si vše dělat po svém. Pokud se jim někdo snaží radit, neberou ho vážně.

Ascendent ve Vahách

Ačkoliv Štíři nebývají zrovna milovníky domácích prací, ascendent ve Vahách otázku domova otevírá. Mnohdy udržují vztahy, které jsou již nefunkční, jen aby nemuseli odejít. To není pro Štíry typické. Navíc neprahnou po kariéře a pro svého partnera se vzdají čehokoliv.

Ascendent ve Štíru

Všechny slabiny na jednom místě. Vznětlivost, nedůvěra i přetvářka, to vše s touhou udělat sám sebe lepším. Štíři s ascendentem ve Štíru nesnášejí lenost a mnohdy překonávají limity, na které by se ostatní ani neodvážili pomyslet. Navzdory všem negacím bývají velmi úspěšní.

Ascendent ve Střelci

Štírům s tímto ascendentem chybí tolerance, mají za to, že vše dělají nejlépe. Nerespektují druhé a myslí hlavně na sebe. Nesnesou nevěru, ačkoliv se jí často dopouštějí. Jsou však skvělými šéfy a bývají opravdu oblíbení. Mají schopnost přitáhnout k sobě druhé.

Ascendent v Kozorohu

Kozoroh zde podporuje lásku k rodině, zároveň přináší trable v komunikaci. Kozorozi zkrátka neumějí říct, když potřebují pomoct, hrají si na hrdiny a potom to druhým vyčítají. Často mají také sklon k pomluvám a kritice ostatních.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články