Martina (32): Moje spory s exmanželem vyřešila osoba, od které bych to nejméně čekala. Teď jsme spokojení všichni

Martina (32): Moje spory s exmanželem vyřešila osoba, od které bych to nejméně čekala. Teď jsme spokojení všichni
Zdroj: Freepik

Martina se vdávala mladá. Bohužel ne z lásky, ale z povinnosti. Podle toho také její manželství vypadalo. Kryštof hodně pil a podváděl ji. Sice se záhy rozvedli, peklo tím ale pro Martinu neskončilo.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 08. 2021 08:00

Mohla jsem tušit, že svatba po roční známosti není dobrý nápad. Jenže já byla s Kryštofem (35) těhotná a rodiče z obou stran nás do sňatku donutili. Nezmohli jsme proti nim nic. Stačilo málo, aby mi došlo, jaká to byla chyba.

Manžel mě podváděl a pil

Po narození dcery Ilony se velmi rychle ukázalo, že nám to spolu klapat nebude. Zatímco já se k roli rodiče postavila zodpovědně, Kryštof nikoliv. Jeho největší starostí bylo, aby se po cestě domů stavil v hospodě. Dlouho jsem přehlížela i skutečnost, že mě podvádí. Z doslechu jsem věděla, že se po městě tahá s cizími ženami.

Tušila jsem, že dokud jsem na mateřské, nemohu odejít. Vyhlížela jsem tedy den, kdy budu moci nastoupit do práce. V tu chvíli jsem podala žádost o rozvod. Kryštof absolutně nechápal, co je špatně. Rozvod mi znepříjemňoval, co to šlo. Nikomu bych to nepřála. Když bylo po všem, slíbila jsem sobě i dceři nový život.

Ze začátku jsem se zmohla na skromný byt. Za pomoci rodičů, které tížilo svědomí, se to nakonec dalo zvládnout. Věděla jsem, že to těžké období jednoho dne skončí. Moc mi to tedy neulehčoval Kryštof, který mi i nadále dělal naschvály. Nepravidelně platil alimenty, mstil se mi přes dceru a nevracel ji v dohodnutých termínech.

Po rozvodu mi dělal ze života peklo

Po čase jsem se znovu zamilovala. Milan o mě tak dlouho usiloval, až jsem si přestala hrát na ledovou královnu. Otevřela jsem mu svoje srdce. Konečně správné rozhodnutí. Někdy jsem měla pocit, že mi ho snad seslal sám anděl za to, co jsem si prožila. Ke štěstí mi stačilo už jenom to, aby nám Kryštof přestal dělat zle.

I na něj se ale po čase usmálo štěstí. Ilonka se od táty začala vracet veselá a plná dojmů. ,,Teta Olina je na mě moc hodná. A táta se taky změnil. To budeš koukat,“ švitořila a hopsala vesele po pokoji. Najednou Kryštof šlapal jako hodinky. Alimenty chodily o dva dny dřív. Při předávání dcery jsme se spolu začali normálně bavit.

Pochopila jsem, co se děje. Kryštof se zamiloval. I on zřejmě potkal tu pravou. Dcera vyprávěla, co všechno spolu podnikají. Jaká je s Olinou sranda. Dokonce mi svěřila tajemství, že bude mít bratříčka. S radostí jsem Kryštofovi k té novince gratulovala. Ten se mi při té příležitosti omluvil.

Nová přítelkyně ho úplně změnila

,,Vím, že jsi to se mnou neměla lehké. Stydím se za to, jak jsem se k tobě choval. Myslíš, že mi to dokážeš odpustit?“ stál nesměle ve dveřích. Dojetím jsem ho objala. Konečně jsme spolu zase po letech mohli normálně mluvit. Nedalo mi to a navrhla jsem společné setkání s Olinou. Kupodivu souhlasil.

Bylo to krásné uvolněné odpoledne plné dětské radosti. Proč? Ilona mohla být na pár okamžiků s rodiči, kteří se konečně nehádají. Já zase na vlastní oči viděla, jak Olina naši dceru miluje. Stranou jsem jí poděkovala za to, jak se o ni vzorně stará. A v neposlední řadě i za to, že přivedla Kryštofa k rozumu. Nikdy by mě nenapadlo, že by z nás mohly být kamarádky.

Ale kde je vůle, tam je i cesta. Olina porodila kluka Jakuba. Kryštof si syna vždycky přál. Občas jedeme všichni i s Milanem na společnou dovolenou. Když má k sobě člověk toho správného partnera, dějí se zázraky.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články