Film Výkupné: Natáčení muselo být posunuto kvůli náhlé operaci Mela Gibsona

Americký thriller z roku 1996, ve kterém Mel Gibson bojuje s únosci o život svého syna.
Zdroj: Čsfd
Americký thriller z roku 1996, ve kterém Mel Gibson bojuje s únosci o život svého syna.Majitel letecké společnosti Tom Mullen je schopný a bohatý podnikatel, stejně úspěšný je i v soukromém životě. K dokonalému štěstí mu téměř nic nechybí. Jednoho dne je v Central Parku, za bílého dne, uprostřed davu lidí, unesen jeho syn Sean. Neznámí únosci požadují za navrácení dítěte dva miliony dolarů.Mullen je ochoten pro syna udělat cokoliv, přesto tajně požádá o pomoc FBI. + 6 fotek+ 7 fotek

Multimilionář Tom Mullen, zakladatel a majitel úspěšné letecké společnosti Endeavour, žije se svou manželkou a s dvanáctiletým synem v luxusním apartmá u newyorského Central Parku. Při dobročinné akci Tomův syn uprostřed stovek dalších lidí beze stopy zmizí. Co se stalo? Jak natáčení filmu probíhalo a s jakými nepříjemnostmi se hlavní hrdina potýkal?

Petra Járková
Petra Járková 30. 09. 2019 16:00

Osvědčená spolupráce

Po filmu Smrtonosná zbraň 3 z roku 1992 se jedná o druhý snímek ve spolupráci Mela Gibsona a Rene Russo.

Odkaz na jiný film

V telefonním hovoru, který vede Mel Gibson jako Tom Mullen a Gary Sinise jako Jimmy Shaker, postavy odkazují na snímek Stroj času z roku 1960.

Operace slepého střeva

Natáčení filmu muselo být odloženo o několik dní, protože Mel Gibson dostal akutní zánět slepého střeva a musel na operaci. Po ní odjel z nemocnice rovnou na natáčení.

Změna herců

Herec Philip Seymour Hoffman a Jack Black se zúčastnili konkurzu na roli Cubbyho Barnese, tu ale stejně nakonec dostal někdo jiný. A to Donnie Wahlberg.

Odmítnutí role

Postavu Jimmyho Shakera měl původně hrát Alec Baldwin, který ji ale kvůli negativnímu charakteru postavy a nepříjemnému námětu filmu odmítl.

Slunce v noci

Ani tento film se však nevyhnul filmařským chybám. Můžeme zmínit třeba situaci, kde Kate dostane vzkaz od Shakera, že má sama přijít ve dvě v noci do kostela, ale bohužel je vidět, že v kostele skrze okna prosvítají sluneční paprsky.

NA SNÍMKY Z FILMU VÝKUPNÉ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

TIP REDAKCE: NA FILM VÝKUPNÉ SE PODÍVEJTE DNES VEČER OD 20 HODIN NA NOVA CINEMA

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články