Charakteristika znamení zvěrokruhu Rak: Starostlivé a milující bytosti, které srší inovativními nápady

RAK (22. 6. - 22. 7.):
Zdroj: Pixabay

Raci jsou vodní znamení, kterému vládne Měsíc. To znamená, že jsou velmi emotivní a patří mezi nejkomplikovanější zástupce zvěrokruhu. Pokud se však Rakovi dostanete do srdce, věřte, že tam budete chtít zůstat už napořád. Co dalšího hvězdy na Raky prozradí a které slavné osobnosti se narodily právě v tomto znamení?

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 10. 03. 2022 06:00

Umějí druhým dát pocit bezpečí a stability, a to zejména díky své ulitě, kterou si pečlivě chrání. Rodina je pro ně základ všeho, mohou se však dostávat až do závislosti na druhých. Jsou tak hodní, že tím někdy ubližují sami sobě. Rozchody nesou totiž velmi těžce, a tak často zůstávají v nefunkčních vztazích.

Raci jsou miláčci kolektivu a velcí odpůrci rozchodů

Jejich předností je péče o rodinu. Ženy v tomto znamení se umějí postarat o teplo rodinného krbu a jsou milovanými manželkami. Raci jsou citlivé bytosti, které mají soucitu na rozdávání. Často tíhnou k pomoci druhým a jsou humanitárně založení. Starají se o své blízké s láskou a pokorou, která je jim vlastní. Mají obrovskou představivost a často vymyslí nápady, nad kterými zůstává rozum stát. Stávají se z nich tak velcí podnikatelé, kteří na trh přicházejí s inovativními myšlenkami a dosahují obrovských úspěchů.

Pokud se rozhodnou jít cestou zaměstnance, jsou to miláčci kolektivu. Srší nápady, vtipem i dobrou náladou, a to každý den, kdy je potkáte. Chmury si nechávají na doma. Nenávidí změny, a tak se snaží, aby na své pracovní pozici vydrželi co nejdéle. V partnerských vztazích jsou citliví a rány po nepovedeném vztahu vstřebávají opravdu dlouho. Neumějí odcházet z nekomfortních situací.

Raci mají hluboké oči, ve kterých se ztratíte

Často se o Racích traduje, že jsou snadno ovlivnitelní, ti však mají vše dobře spočítané. Rak své kroky činí s vědomím toho, co dělá, a vždy má náhradní plán. Nikdy nepodceňujte Raky a jejich analytické schopnosti! Jsou odhodlaní, ctižádostiví a touží po úspěchu. Nikdy nenechají lidi kolem sebe padnout na dno.

Raci mívají často nádherné a hluboké oči, ve kterých ten, který se do nich zamiluje, najde celý Vesmír. To, co jim život přináší, vítají s otevřenou náručí a vždy myslí pozitivně. Pro ostatní mohou být občas až velkými snílky, Raci však jen prázdně neplkají. To, co si předsevezmou, toho dosáhnou. Umějí nalézt štěstí v maličkostech a následovat své touhy.

Slavné osobnosti ve znamení Raka

Mezi slavné osobnosti narozené v tomto znamení patří například tragicky zesnulá princezna Diana, slavný fotbalista Lionel Messi, komediální herec a představitel Alana Parrishe ve filmu Jumanji Robin Williams, filmový Rocky Sylvester Stallone, oscarový herec Tom Hanks nebo báječný Indiana Jones Harrison Ford. Ve znamení Raka se narodila také Courtney Love, rocková zpěvačka a vdova po frontmanovi skupiny Nirvana Kurtu Cobainovi.

Na našem území nesmíme zapomenout na zlatého Slavíka Karla Gotta, zpěvačku Helenu Vondráčkovou, moderátora Vladimíra Čecha, režiséra Jana Hřebejka, komiky Jiřího Grossmanna a Františka Ringo Čecha, atletku Barboru Špotákovou nebo moderátorku a zpěvačku Naďu Urbánkovou. Nechybí ani dokumentaristika Helena Třeštíková, fotograf Ondřej Neff, herečka Dana Medřická, zpěvák Waldemar Matuška, modelka Andrea Verešová nebo moderátorka Tereza Pergnerová.

Z historických osobností se v tomto znamení narodili například básník Jan Neruda nebo spisovatel Franz Kafka.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články