Drahé kameny pro Berany: Hematit uklidňuje, karneol nese životní energii

Drahé kameny podle znamení - Beran: Hematit uklidňuje, karneol nese životní energii
Zdroj: Pixabay
Ametyst - fialkový kámen s příznivými účinky proti stresu a úzkosti.Diamant - nejtvrdší kámen na světě, symbol luxusu a věčnosti.Hematit - kovově šedý kámen s pozitivním vlivem na krevní oběh.Karneol - oranžový kámen s povzbuzujícími účinky na tělo i mysl+ 6 fotek+ 7 fotek

Které drahé kameny pomohou odvážnému Beranovi k maximalizaci životní energie? Které uzdravují a ve kterém se nachází vytoužený klid? Podívejte se, jak můžete podpořit toto znamení zvěrokruhu.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 06. 04. 2022 06:00

Historie mocných kamenů sahá až do doby babylonské. Jsou součástí téměř každého náboženství a lidé je také často používají jako talismany. Přinášejí štěstí, bohatství, zdraví a pozitivní energii. Drahé kameny mají schopnost absorbovat energii a následně ji vydávat. Tím dokazují svůj vztah k jednotlivým planetám sluneční soustavy a potažmo k jednotlivým znamením zvěrokruhu. Které se nejlépe hodí pro Berana?

Drahé kameny pro znamení Berana (21. 3. – 20. 4.)

Hematit a Beran

Vhodným kamenem pro Berana je hematit, který mu dodává silnou životní energii a zároveň podporuje klid, který v sobě má zakořeněný. Tento kovově šedý kámen se často používá jako ochrana před negativními energiemi a pro zlepšení sebevědomí. Dříve nesl hematit označení krevel.

Karneol a Beran

Nešlápnete vedle ani s karneolem, který Beranům pomáhá z lenosti a přináší jim chuť do života. Karneol, polodrahokam, má sytě zářivou oranžovou barvu a je známý svou uzemňující energií a povzbuzováním osobní síly a odvahy.

Rubín a Beran

Rubín v nich probouzí sebelásku a podněcuje trochu sobeckosti. Rubín je drahý kámen, který je známý svou sytou červenou barvou, a je jedním z nejcennějších kamenů na světě;

Granát a Beran

Dalším vhodným adeptem je granát, který podporuje energii a vitalitu, což jsou další vlastnosti, které jsou typické pro Berana. Granát také pomáhá udržovat rovnováhu a harmonii v životě. Granát podporuje sexualitu, vášeň a fantazii. Jde o kámen energie a radosti. Jde o drahokam sytě červené barvy. České granáty se u nás těží na dvou místech – v Podkrkonoší a Českém středohoří.

Ametyst a Beran

Dalšími vhodnými kameny pro Berana jsou ametyst, který ho vede duchovní cestou, jde totiž o kámen duševní pohody a rovnováhy. Ametyst je fialový křišťál, který se často používá jako ozdoba nebo amulet. Má pověst uklidňujícího kamene, který pomáhá s meditací a snižuje stres. Jeho barva se může lišit od světle fialové až po tmavě fialovou.

Magnetit a Beran

Magnetit pomáhá léčit fyzická zranění. Jde o černý kámen s magnetickými vlastnostmi, pomáhá při bolestech kloubů. Přináší také úlevu od bolestí svalů.

Další kameny pro znamení Berana

Dalšími vhodnými kameny pro znamení Berana jsou: diamant, který nabádá k trpělivosti, křemen, jenž pomáhá k dosažení stanovených cílů, rohovec, který dává možnost vyhnout se konfliktům nebo rodonit, který dovede spojovat protiklady.

Charakteristika znamení Beran: Nezlomná životní energie

Beran je první znamení zvěrokruhu a spolu s jeho nástupem přichází pravidelně nový astrologický rok. Berana charakterizuje nezlomná životní energie, rozhodnost, schopnost aktivně tvořit, surová upřímnost, až nebezpečná otevřenost, ale i odvaha, kterou bychom mu všichni mohli závidět.

Zároveň je často sobecký a egoistický, nesnese bezpráví a nespravedlnost ho rozčílí doběla. Jsou to stateční bojovníci, kteří se vždy umí postavit za správnou věc, i idealisté, kteří si jdou za svým. V životě dosahují velkých úspěchů, neboť jim není vlastní jednat afektovaně a v emocích. Zachovávají chladnou hlavu i ve chvíli, kdy by ostatní šíleli.

Zdroje informací:

Svetmineralu.cz

Naturshop.cz

Amulets.cz

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články