Jarní rovnodennost a začátek nového astrologického roku: Rozptýlí chmury a přinese sílu vykročit za novým

Jarní rovnodennost a začátek nového astrologického roku: Rozptýlí chmury a přinese sílu vykročit za novým
Zdroj: Pixabay

V neděli 20. března 2022 nastává jarní rovnodennost. Noci se krátí a přicházejí teplé dny. Energie nového je úzce spjata s nadcházejícím obdobím Berana, který je prvním znamením zvěrokruhu. Začíná tak nový astrologický rok, který přináší unikátní energii, odvahu a chuť se konečně pustit do věcí, které jsme tak dlouho odkládali. Podívejte se, jaké poselství v sobě jaro skrývá.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 20. 03. 2022 06:00

Jaro je vždy začátek něčeho nového. Necháváme za sebou chladnou zimu a obracíme se k teplým dnům. K naději, kterou přinášejí. V zimě se odehrálo mnohé. Tížila nás spousta věcí, které se nás dotýkaly a kazily nám radost ze života. Nejenže přichází období rozkvetlé přírody, zpívajících ptáků a posezení venku, ale Slunce opouští Ryby a vstupuje do Berana. To nám dá vůli jít za svými sny a neselhat.

Začíná nový astrologický rok

Možná jste si už dříve všimli, že začátek jara nevychází vždy na stejný den. Nehledejte za tím žádnou vědu, jde pouze o systém přestupného roku, který u nás stále zůstává. Pokud má únor 29 dní, je třeba i v březnu k začátku jara jeden den přidat. Letos přestupný rok není, a tak jaro vychází na 20. března. Rovnodennost nastává přesně v 16:33.

Tmy bude pomalu ubývat, světlo bude déle a prodlouží se nám den. Pokud budete dostatečně vědomí, ucítíte energii, kterou s sebou změna přináší. To je důvod k radosti. Chmury, které nás tíží, se rozplynou. Budete mít nezlomnou životní energii k dalším krokům, které jsou momentálně nutné.

Jarní rovnodennost je pro horoskop nesmírně důležitý milník. Jde o nový začátek, nový koloběh. Začíná také nový astrologický rok. Beran je prvním znamením zvěrokruhu. Přináší tvrdohlavost, odvahu i chuť řešit spory kolem nás. Vyčistí se tak vzduch nejen doma, ale stejně jako si na Silvestra dáváte předsevzetí a začínáte "od znova", teď máte další příležitost. Pokud vám dosud předsevzetí nevycházela, přehodnoťte je, stanovte si nové cíle a udělejte novou tabulku snů. Nový astrologický rok má obrovskou moc.

Máte skvělou příležitost vykročit za změnou

V životě jsou věci, které už dlouho odkládáte nebo na ně nemáte odvahu. Myslíte si, že není ten správný čas. Ale kdy vlastně je? Kdy je ten moment, kdy by se vám hodilo opustit důvěrné známé a vykročit do neznáma? Kdy se konečně přestanete bát? Nikdy nebude ten správný čas. To víte sami.

Využijte jaro k tomu, abyste zapracovali na svém vědomí a přijali do života úplně nové vzorce. Přestaňte se ujišťovat, že se nemůžete mít tak dobře jako ostatní. Není to pravda. Vesmír je vám nakloněn a volá vás do své laskavé náruče. Neodmítejte to, co je pro vás momentálně připraveno. Není nic, co byste nemohli dokázat, stačí uvěřit. Rozhlédněte se kolem sebe, kdo je vaší inspirací?

Vesmír je ve velmi silné energii, kterou hojně rozdává. Andělé chrání své svěřence a nedovolí vám padnout na kolena. Nepodléhejte panice, pokud věci hned nepůjdou podle vašich plánů. Záleží jen na tom, jak se k nim postavíte. Naučte se dělat chyby, jsou důležité. Právě ty vás posouvají dále. Naučte se růst tak, že to může i bolet. Nikoliv fyzicky, ale psychicky. V komfortní zóně se skvělé věci nikdy nedějí. Tam získáte jen to, co už znáte. Využijte energii k tomu, abyste zářili. Obraťte svou pozornost k budoucnosti. Přesně tam máte přeci být.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články