Konec respirátorů a velký návrat rtěnek: Posbírali jsme tipy na nejoblíbenější rtěnky celebrit i našich redaktorek

Konec respirátorů a velký návrat rtěnek: Posbírali jsme tipy na nejoblíbenější rtěnky celebrit i našich redaktorek
Zdroj: Se souhlasem Andrey Kalivodové a Sandry Pospíšilové/koláž Lifee.cz
Půvabná moderátorka Sandra Pospíšilová (36), kterou mnozí znají pod dívčím jménem Parmová, upřednostňuje rtěnky značky MAC Cosmetics. Na fotce je nalíčená rtěnkou MAC MATTE v odstínu A23.Pokud byste chtěla rtěnky značky MAC vyzkoušet i vy, můžete si zakoupit výhodný kosmetický set se třemi MAC rtěnkami s matným finišem, a zjistit tak, který odstín by nejlépe slušel právě vám. MAC, 1191 KčOperní pěvkyně Andrea Kalivodová nejraději sází na rtěnky anglické dekorativní kosmetiky Mii.Tekutá rtěnka Mii dodá rtům nezatěžující film matné barvy a zanechá je krásné a přitažlivé. Mii, 648 Kč+ 16 fotek+ 17 fotek

Okamžik, na který čekalo tolik žen, je konečně tady! Po dlouhých měsících můžeme i uvnitř budov odložit respirátory, což pro většinu milovnic líčení znamená jediné – znovu nechat plně vyniknout namalované rty. Které rtěnky milují naše redaktorky, české celebrity i hollywoodské krásky?

Dana Klementová
Dana Klementová 14. 03. 2022 09:00

Líčení rtů bylo na dlouho dobu tabu, protože nošení respirátorů bylo povinné prakticky ve všech vnitřních prostorách. To se ovšem ode dneška mění, a tak ženy mohou znovu s radostí vynést své nejoblíbenější rtěnky

Konec respirátorů a návrat rtěnek

Díky lepšící se epidemiologické situaci je v České republice od pondělí 14. března 2022 povinné nošení respirátorů pouze ve veřejné dopravě a zdravotnických či sociálních zařízeních. To pro mnoho žen mimo jiné znamená, že budou moci opět používat rtěnky, které se předtím tak rády obtiskávaly do respirátorů a roušek. 

Proto jsem vyzpovídala naše redaktorky, jakým rtěnkám dávají přednost. Tip na svoji oblíbenou značku nám prozradila i krásná moderátorka Sandra Pospíšilová (36) nebo půvabná operní pěvkyně Andrea Kalivodová (44).

Vlastní kosmetické značky slavných žen

Rtěnky samozřejmě nemají v oblibě pouze české krásky, ale i ty zahraniční. Některé našly zálibu v dekorativní kosmetice tak velkou, že se rozhodly založit vlastní značku. To je případ i zpěvačky Rihanny (34), Lady Gaga (35) či modelky Kylie Jenner (24).

Fenty Beauty by Rihanna

Rihanna, narozena jako Robyn Rihanna Fenty, odstartovala oficiální prodej své kosmetiky v roce 2017 a okamžitě ji zahrnuly chválou nejen běžné zákaznice, ale i profesionální vizážisté. Značka, která nese název Fenty Beauty by Rihanna, je, jak sama zpěvačka říká, určena pro ženy všech osobností, kultur i ras. Sama Rihanna si potrpí na výraznější líčení rtů, a tak není divu, že kolekce jejích rtěnek obsahuje skutečně odvážné kousky.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený badgalriri (@badgalriri)

Kylie Cosmetics

Modelka Kylie Jenner se díky své kosmetické značce Kylie Cosmetics stala v pouhých 21 letech jednou z nejmladších miliardářek světa. Její ikonické rtěnky a tužky na rty jsou totiž velmi žádané a oblíbily si je ženy nejen v USA. 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Kylie Cosmetics (@kyliecosmetics)

Haus Laboratories

Na trh uvedla vlastní kosmetickou značku i zpěvačka Lady Gaga. Hlavní myšlenkou Haus Laboratories je dle zpěvaččiných slov především sebeláska a kosmetické produkty Lady Gaga by k tomu měly být ženám nápomocné.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený HAUS LABORATORIES BY LADY GAGA (@hauslabs)

#ZachraňmeRtěnky

Herečka a zpěvačka Berenika Kohoutová (31) na rtěnky myslela již před dvěma lety, kdy na svém Instagramu sdílela příspěvek s hashtagem #ZachraňmeRtěnky. Nabádala v něm ženy, aby i přes nezbytné používání ochrany úst a nosu nezapomínaly na rtěnky. Svojí myšlenkou zaujala mnoho českých celebrit, které se k ní rozhodly připojit. Patřily mezi ně například herečka Jitka Schneiderová (48) či violoncellistka Terezie Kovalová (32).

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Berenika Kohoutová (@berenika_off)

Inspirace na trendy rtěnky pro rok 2022

Pokud se tedy nyní plánujete k líčení rtů vrátit a chcete jít s nejnovějšími trendy, rozhodně se nebojte sáhnout po tužce na rty, která slaví velký comeback, výraznějších barevných odstínech i zářivém lesku na rty. Všechny tyto typy líčení budou totiž v roce 2022 opět v módě. 

Inspiraci na trendy v oblasti líčení rtů navíc můžete načerpat i v naší fotogalerii, kde svoje nej rtěnky představují nejen naše redaktorky, ale i již zmiňovaná Sandra Pospíšilová či Andrea Kalivodová. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články