Lady Gaga jako zákeřná vražedkyně! V novém filmu o Guccim si zahraje chamtivou Patrizii Reggiani

Lady Gaga jako zákeřná vražedkyně! V novém filmu o Guccim si zahraje chamtivou Patrizii Reggiani
Zdroj: se souhlasem Metro-Goldwyn-Mayer

Lady Gaga znovu útočí na Hollywood a patrně i na Oscara. Ve filmu s názvem House of Gucci si zahraje proradnou prominentku a manželku vnuka slavného módního návrháře Gucciho. Kdy bude mít film premiéru a co o něm zatím víme?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 03. 04. 2021 13:30

House of Gucci je životopisné drama režiséra Ridleyho Scotta inspirované knihou The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed od Sary Gay Forden. Popisuje život Patrizie Reggiani, která si za objednání vraždy Maurizia Gucciho vysloužila šestadvacetiletý trest odnětí svobody. Odseděla si ale jen pouhou polovinu...

Gucciho vražda

V roce 1972 se Patrizia Reggiani provdala za Maurizia Gucciho – mladého vnuka zakladatele módního impéria. Manželství vydrželo patnáct let, zčásti bylo dobré (narodily se jim dvě dcery) a zčásti zlé (neustále mezi sebou bojovali o to, kdo převezme nadvládu nad úspěšným podnikem). Samotná Patrizia se brzy stala vyhledávaným objektem bulvárních novinářů. Kromě soukromých ostrovů v Karibiku, na které se dopravovala monstrózní jachtou, milovala třeba orchideje. Měsíčně za ně utratila až devět tisíc liber. A její motto? „Raději budu nešťastná v Rolls-Royci než šťastná na kole.” 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený ARTIS Fashion Group (@artisfashiongroup)

V osmdesátých letech ale došlo k několika zvratům. Maurizio si našel mladší milenku, a navíc prodal značku Gucci firmě Investcorp. To mu Patrizia nedokázala odpustit a v roce 1995 si prý objednala jeho vraždu. Po smrti manžela se stala hlavní podezřelou a přischla ji přezdívka černá vdova. Nakonec byla odsouzena ke 26 letům vězení, odseděla si však jen polovinu. Za mřížemi se také měla pokusit o sebevraždu. Nyní žije v Gucciho rezidenci v Miláně a má pobírat velmi štědrou rentu, měsíčně to v přepočtu dělá 28 000 000 korun. Taková totiž byla poslední vůle jejího manžela...

Lady Gaga a Gucci

Hlavním tahákem filmu je samozřejmě zpěvačka Lady Gaga. Zajímavé ale je, že před několika lety, kdy se chtěl filmu ujmout režisér Martin Scorsese, si měla roli černé vdovy střihnout Angelina Jolie. A o druhou hlavní roli se zajímal Leonardo DiCaprio.

Maurizia Gucciho teď ztvární Adam Driver, kterého jsme mohli vidět třeba v prozatím poslední trilogii Hvězdných válek nebo ve výtečné Manželské historii. Ve filmu se objeví í Jeremy Irons, který si zahraje Rodolfa Gucciho, jednoho z pěti synů zakladatele slavného rodu. Můžeme počítat také s Jaredem Letem, Alem Pacinem a Salmou Hayek.

Přestože natáčení začalo v lednu, snímek by se do měl do kin dostat ještě letos. Ridley Scott, kterému je 83 let, je totiž zvyklý točit mimořádně rychle a tohoto tempa se nezdává ani v pokročilém věku. House of Gucci dorazí do kin v listopadu a dostupný bude také na streamovací službě Paramount+, která se objeví i v České republice.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: House of Gucci

Vogue.co.uk: House of Gucci: Everything We Know So Far About Lady Gaga’s Patrizia Reggiani Biopic

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články