Zloba – Královna černé magie: Angelina Jolie si plní podivný dětský sen v jedné z nejdražších pohádek všech dob

Zloba – Královna černé magie: Angelina Jolie si plní podivný dětský sen v jedné z nejdražších pohádek všech dob
Zdroj: TV Nova
Zloba je první počin studia Walt Disney, kde hraje prim záporná postava. Princezna tak musela ustoupit temnotě.
Film byl uveden na 55. výročí klasické animované disneyovky Šípkové Růženky.Zloba – Královna černé magie patří mezi nejdražší filmy společnosti Disney, stál kolem 200 milionů dolarů.Herec Sharlto Copley se rozhodl, že bude hovořit se skotským přízvukem. Prý zní více královsky.+ 3 fotky+ 4 fotky

Disneyovka, v níž je hlavní hrdinkou zlá královna? Pokud obsadíte Angelinu Jolie, nic není nemožné. V roli zlé královny známé z pohádky Šípková Růženka je prostě nepřekonatelná.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 30. 01. 2021 16:00

Královna Zloba je hnána touhou po pomstě a snahou udržet si svůj trůn. Proto uvrhne strašlivou kletbu na Auroru, dceru krále říše lidí. Dívka se tak ocitá v samotném středu konfliktu mezi lidským a lesním královstvím. Na film Zloba – Královna černé magie se můžete podívat dnes ve 20:20 na TV Nova.

Strach ze Zloby

Zdá se, že jediný, kdo měl pro strach uděláno, byla dcera Angeliny Jolie. Herečka trvala na tom, že chce vypadat stejně děsivě jako zlá královna z klasické animované disneyovky Šípkové Růženky, protože je její oblíbenou postavou již od dětství. Jenže tím zkomplikovala tvůrcům casting na roli malé Aurory. Všichni adepti se jí totiž báli. O nic lépe na tom nebyly ani ratolesti členů filmového štábu.

Pravdou však je, že strach dětí ze Zloby byl oprávněný. Sama Jolie přiznala, že takto negativně založenou postavu bylo opravdu těžké zahrát. Hlavně po emoční stránce. A ještě jedna perlička. Všimli jste si vystouplých lícních kostí Zloby? V tomto případě se maskéři inspirovali fotkou zpěvačky Lady Gaga na albu Born This Way.

Studium havranů

Herec Sam Riley si ve filmu Zloba – Královna černé magie střihl roli jejího věrného služebníka Diavala, který je ve skutečnosti havranem, jenž se může proměnit v člověka. Jelikož samotná Zloba o svá křídla přišla, plní Diaval roli špeha přinášejícího cenné informace ze sousedícího království.

Herce role natolik pohltila, že začal studovat chování těchto ptáků a hlavně jejich pohyby. Prý měl dokonce běhat dokola po místnosti, mávat křídly a krákat. Otázkou je, zda tomu tak skutečně bylo, nebo jde jen o šikovný marketingový tah.

Trvala na svém

Angelina Jolie patří mezi herečky, které mají rády vše pod kontrolou. Zajímala se nejen o výběr kostýmů, ale i hudební stránku filmu. Neoblomně trvala na tom, že píseň Once Upon a Dream, kterou můžeme slyšet během titulků, musí nazpívat zpěvačka Lana Del Ray.

Jolie se také odmítla podílet na marketingových akcích spojených s propagací filmu. Pokud by s tím souhlasila, musela by se změnit její image, a to zásadně odmítala. Trvala na tom, že se musí dodržet temný styling z animované předlohy. A vyplatilo se. Byť Zloba – Královna černé magie vyšla na přibližně 200 milionů dolarů, což z ní činí jednu z nejdražších hraných pohádek všech dob, jenom v kinech utržila 758 milionů a dočkala se pokračování s názvem Zloba: Královna všeho zlého.

Zdroje informací:

TV Nova: Zloba - Královna černé magie

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články