Markéta (27): Přítel zjistil, že jsem mívala skoro sto padesát kilo, a rozešel se se mnou. Bál se, že zase přiberu

žena
Zdroj: Freepik.com

Markéta začala nový vztah. Své nové lásce neřekla, že před lety měla téměř sto padesát kilo. Byla to minulost, kterou nechtěla otevírat. Udělala to za ni její matka. Ukázalo se, že nový přítel nebude tím pravým, protože pro něj Markéty minulost byla zničující. Jak se k tomu postavil?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 22. 11. 2020 10:00

O Radkovi se říkalo, že má slabost pro hubené holky. Tím pádem jsem měla šanci, byla jsem totiž přesně ten typ holky. Podařilo se mi ho ulovit.

Nová láska

Radkovi velmi záleželo na tom, jak vypadá a co si o něm řeknou ostatní. To byla jedna z věcí, kterou jsme neměli společnou. Mně na názorech ostatních lidí moc nezáleželo, pokud to nebyla moje rodina. Je jasné, že vždy se ve vztahu najde něco, na čem se dva zkrátka neshodnou.

Bylo evidentní, že se se mnou rád ukazuje. Jsem sice malé postavy, ale za to jsem docela vysportovaná. Hlídám si jídelníček a není dne, kdy bych nepodnikla nějakou sportovní aktivitu. Kamarádka mě od vztahu s Radkem odrazovala, tvrdila, že je velmi povrchní. Já neviděla a neslyšela.

Dokonce jsme náš vztah dotáhli tak daleko, že mě představil jeho rodičům. Oproti Radkovi byli trochu jiní. Byla z nich cítit láska a pokora. Radek mi k nim jako jejich syn moc nepasoval. On byl navoněný frajírek a jeho rodiče skromní a hodní lidé. Byla řada i na mně, abych ho představila rodině.

Kus mé minulosti

Moje rodina je poměrně zábavná a hlučná parta. Mamka nás pozvala na nedělní oběd. Nestyděla se a udělala vepřo knedlo zelo. Seděli jsme u stolu a vedli lehkou konverzaci. Nakonec ledy roztály a my tam seděli o dvě hodiny déle, než jsme měli v plánu. Moje mamka stihla prozradit něco z mé minulosti.

Radku, co říkáte na to, že dokázala Markéta shodit téměř devadesát kilo?“ zeptala se mamka. A sakra, proběhlo mi hlavou. Radek to nevěděl. „Mami, nech toho, nevytahuj to tady, prosím tě,“ požádala jsem ji. Radek seděl s pusou dokořán a vydal ze sebe směrem ke mně: „Ty jsi měla někdy přes sto kilo?“

Já se jen usmála a kývla na souhlas. Atmosféra u stolu se změnila. Radek z toho byl velmi rozhozený. Odsunul od sebe talíř a vypil skleničku vína na ex. Od té chvíle se ke mně choval trochu jinak. Chtěla jsem mu dát čas, aby to vstřebal. Po příjezdu domů letěl do špajzu a vyházel všechny sladkosti.

Neunesl moji minulost

Co děláš?“ ptala jsem se zmateně. „Vyhazuji sladkosti, aby tě to nelákalo. Nesmíš už nikdy přibrat, je ti to jasný?“ řekl velmi zle. Já jsem se tomu smála se slovy: „Neboj, to už je za mnou.“ Jenže Radka to nějak vzalo. Jakmile jsem jedla, seděl u mě a bedlivě pozoroval, co jím a kolik toho jím.

Doufala jsem, že ho to za pár dní přejde. Musel vidět, že cvičím a jídelníček si hlídám. Občas jsem si kousla do nějaké sladké tyčinky, ale byla to výjimka. Začali jsme se kvůli tomu velmi hádat. Nedokázal pochopit, že shodit tolik kilo mi trvalo roky. Musela jsem na plastickou operaci kvůli převislé kůži. Neměla jsem v plánu to celé zahodit. Bohužel, nezvládl to. Měl panický strach z toho, co řeknou lidi, když zjistí, že jeho přítelkyně kdysi vážila jako pořádně vykrmený čuník. Bál se tak moc, že jsme se rozešli.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články