Orang Minyak: Nadpřirozené stvoření potažené olejem, kvůli kterému spí ženy v mužském oblečení

Orang Minyak: Nadpřirozené stvoření potažené olejem, kvůli kterému spí ženy v mužském oblečení
Zdroj: Unsplash.com

V každé kultuře najdeme nadpřirozené bytosti, které jsou svou povahou spíše negativní. Nejinak tomu je i v Malajsii. Stvoření potažené černým olejem, kterému místní říkají Orang Minyak, děsí ženy již po spoustu let. Mají z něj takový strach, že raději každou noc usínají v mužských šatech. Proč?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 22. 01. 2021 17:00

Olejový muž, jak se v překladu Orangovi Minyakovi říká, je prý sexuálně frustrovaným chlap, který se ze zoufalství obrátil na černou magii. Díky tomu si pak může podmanit doslova jakoukoli ženu. Má to však háček. Za týden musí stihnout zneuctít až dvacet jedna panen. Pokud ne, jeho vyvolená ho bude i nadále ignorovat.

Pokaždé jinak

Orang Minyak stokrát jinak? Každý ho vnímá odlišně. Někdo jako vysokého a hubeného muže, jiný zase jako podsaditého a malého trpaslíka. Barva očí má být žlutá, nebo červená, celé tělo zase pokryté černou hmotou připomínající olej. Tato substance vychází přímo z jeho pokožky. Olejnatý nátěr na něm však drží, nijak neukapává, tím pádem Orang za sebou nezanechává žádné stopy.

Všechna svědectví a pověsti se shodují v tom, že jde o tvora, jehož primárním cílem je ukojit své choutky. Záleží však na tom, zda musí kvůli tomu, aby získal svou vyvolenou, znásilnit panny, anebo je to daň za to, že se mu splnilo jeho přání. Ať je to, jak chce, Orang nepřestává. Jeho současná situace mu totiž plně vyhovuje.

Jak na Oranga?

Olejovému muži se lze bránit hned několika způsoby. Když na něj narazíte během dne, můžete se pokusit domluvit mu, aby svého počínání zanechal. V noci je to však jiná písnička. Probudí se v něm veškerá chlípnost a pak je k nezastavení. Nelze ho ani chytit, vždy dokáže nějak vyklouznout.

Malajsijské ženy si tak vyvinuly vlastní obranný mechanismus. Spí v obnošeném pánském oblečení. Orang má být háklivý na mužský pach. A když ani to nepomůže, je zaměstnána spiritistka, která zkusí z domu jednou provždy vyhnat temnou sílu. Podaří se jí to?

Pravda, nebo výmysl?

Zda Orang Minyak skutečně existuje, se dodnes nepodařilo zjistit. Povídá se, že je schopen svou oběť znehybnit, což ukazuje na spánkovou paralýzu. V tom případě by se však jednalo o pouhý přelud, který zažívají lidé během nejděsivějších nočních můr. Kde je pravda?

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Orang Minyak

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články