Šaty z masa i šílené paruky: Lady Gaga prozradila tajemství svého výstředního stylu

Lady Gaga se kromě hudby proslavila i díky svému extravagantnímu stylu.
Zdroj: Showpix.cz
Lady Gaga má velice osobitý styl.Lásku pro módu údajně zdědila po své matce.Její kostýmy mnohdy fanoušky děsily.Nebo je překvapovaly. + 7 fotek+ 8 fotek

Americká zpěvačka Lady Gaga se možná více než svojí tvorbou proslavila extravagantními kostýmy, které dlouhé roky jejím fanouškům vyrážely dech. Umělkyně si totiž rozhodně nepotrpí na jednoduché outfity, jež by podtrhly její přirozenou krásu. Lady Gaga se naopak na módu dívá ze zcela jiného úhlu a využívá jejích možností k tomu, aby své publikum zaujala a provokovala. Jak se ale tato ikona netradiční módy rozhoduje při skládání svého šatníku?

Olga Ross
Olga Ross 21. 04. 2020 12:03

Lady Gaga patří mezi nejúspěšnější americké zpěvačky. V roce 2016 měla tato umělkyně na kontě více než 30 milionů prodaných nahrávek, 150 milionů singlů, což z jejích počinů udělalo jedny z nejprodávanějších v hudebním průmyslu vůbec. Magazíny Forbes a Time ji zařadily mezi 100 nejvlivnějších osobností a Forbes ji dokonce umístil mezi první desítku nejvlivnějších žen světa. Lady Gaga se může pochlubit 11 cenami Grammy nebo mnoha oceněními od MTV. Během své kariéry ale také obdržela ceny za svoji hereckou činnost. Získala tak například cenu Critics Choice Award nebo 2 Zlaté glóby za roli v populárním seriálu American Horror Story a za nejlepší píseň ve filmu Zrodila se hvězda.

Práce na stylu i kariéře

Začátky Lady Gaga ale nebyly vůbec jednoduché a newyorská rodačka s italskými kořeny se dlouhé roky snažila prorazit do světa šoubyznysu. První úspěchy zažila, když některé z jejích písní nazpívaly zpěvačky jako Beyoncé nebo Madonna, později se pustila do vytváření vlastní kariéry. S tou jí výrazně pomohl jeden z jejích producentů Rob Fusari, který vytvořil její slavný pseudonym. Fusari totiž při psaní zprávy na telefonu zmiňoval písničku „Radio Ga Ga“ od skupiny Queen. Jeho telefon ale automaticky opravil slovo „radio“ na „lady“.

Osobitý styl Lady Gaga mohli vidět na vlastní oči i její fanoušci v České republice. Od začátku kariéry u nás vystupovala dvakrát – poprvé v roce 2010 při celosvětovém turné The Monster Ball Tour a poté v roce 2014 při čtvrtém turné artRAVE The ARTPOP Ball. Lady Gaga o sobě ráda říká, že miluje módu. Tuto lásku prý zdědila po své matce, která vždy pečovala o svůj vzhled, a Lady Gaga dokonce přiznává, že když píše novou píseň, tak už v té chvíli přemýšlí a plánuje, jak bude vypadat na pódiu a co si vezme na sebe. Jaká jsou ale její pravidla, kterými se řídí při vytváření vlastních outfitů a stylu?

Vlastní cesta

Podle Lady Gaga je důležité, aby lidé zůstávali věrní sami sobě a svým představám o stylu. Jak sama říká "měli byste mít vztah k tomu, co nosíte a jaké oblečení si vybíráte, takže rozhodně není nutné se neustále držet nejmódnějších trendů". "Zásadní je, abyste si oblékali to, co vyhovuje právě vaší osobnosti," tvrdí.

S ohledem na postavu

Při vybírání outfitů je také důležité si uvědomit, jaké máte křivky a co lichotí vaší postavě. Dobře padnoucí oděv dokáže mnohé, například se v něm budete cítit sebevědomě a uvolněně. Nevhodné oblečení vás naopak rozptyluje, protože musíte stále myslet na to, že vám nějaká část nesedí, tlačí vás apod.

Hlavně odvážně

Trocha odvahy ale při vytváření osobitého stylu nikdy neuškodí. Móda by podle Lady Gaga měla být zábavná a přinášet umělecké uspokojení. Není ale potřeba jít do extrémů, které jsou typické pro zpěváky nebo herce. Stačí si zkusit obléknout jeden dva odvážnější kousky. Tak snadno poznáte, zda se v takovém stylu cítíte dobře.

Výrazné barvy

Nebojte se barev. Lady Gaga je zvyklá nosit výstřední a velmi neobvyklé odstíny, vy se ale do žádných extrémů pouštět nemusíte. Pokud je váš šatník převážně černo-bílý, zkuste ho oživit pomocí působivých barev jako červená, žlutá nebo fialová. Mnohdy výrazné barevné doplňky postačí a dokáží velice elegantně oživit i běžný, vizuálně skromný model.

Důležité doplňky

A právě na doplňcích si slavná zpěvačka dává opravdu záležet. Ať už se jedná o výrazné šperky - náušnice, náhrdelníky nebo prsteny, které doplňuje velkými klobouky či parukami - doplňky mají v jejím šatníku své neoddiskutovatelné místo. Výrazné ozdoby dokážou oživit každý outfit a mají i další výhodu, jelikož je lze celkem snadno kombinovat, takže s trochou fantazie si vždy můžete vytvořit zajímavé variace svého oblíbeného oděvu.

NA EXTRAVAGANTNÍ MODELY LADY GAGA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články