Řekni to psem: Irena Obermannová a Berenika Kohoutová udělaly z filmu rodinnou záležitost

Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová je dcerou spisovatelky Ireny Obermannové.
Zdroj: Herminapress
Berenika Kohoutová dostane jako filmová Dita psa, kterého vůbec nechtěla. Na samém začátku také šlápne do psího exkrementu. Přinese jí to štěstí?Berenika Kohoutová si ve filmu Řekni to psem zahraje s Jiřím Lábusem, který představuje jejího souseda.Spisovatelka Irena Obermannová říká, že na začátku psaní byl pocit. Přála si napsat příběh, kde všechno dobře dopadne.Veronika Žilková a Berenika Kohoutová si ve filmu zahrají matku s dcerou. Žilková sama má psů hned několik a nedá na ně dopustit.+ 4 fotky+ 5 fotek

Spisovatelka Irena Obermannová se rozhodla napsat scénář k filmu, který vtipně nazvala Řekni to psem. Málokoho překvapí, že se v hlavní roli Dity představí její dcera Berenika Kohoutová. Ditinu excentrickou matku si pak podle oficiálních materiálů pro média zahraje Veronika Žilková, které nelze upřít, že se Obermannové až nápadně podobá.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 31. 01. 2022 12:00

Romantická komedie Řekni to psem odstartuje v kinech 17. března jarní sezónu. Jak spisovatelka Irena Obermannová přiznává, hlavní inspirací jí při tvorbě scénáře byla láska, ačkoli to může znít jako klišé. A i když název filmu budí dojem, že je celoživotní pejskařkou, opak je pravdou - žádného psa nemá!

Děj nezasadila do pejskařské komunity náhodou

Tenhle scénář jsem začala psát, když jsem byla totálně zoufalá a řekla jsem si, že bych potřebovala vidět nějaký milý romantický film o lásce, kde všechno dobře dopadne. Takže na začátku toho celého byl pocit. Potřeba filmu, který pohladí," vysvětlila novinářům.

Zasadit děj do pejskařské komunity se nerozhodla náhodou. V ní totiž komunikují i ti, co to neumějí. Samotáři, morousové, podivíni, staří s mladými… Je to příběh o nás, co si často neumíme říct ty nejobyčejnější věci - třeba Mám tě rád. V tomhle příběhu to nakonec za ty dva řeknou jejich psi,“ objasňuje spisovatelka.

Kohoutová si zahraje single třicátnici

Spisovatelčina dcera, herečka a zpěvačka Berenika Kohoutová, si po delší mateřské pauze zahraje hlavní roli třicetileté Dity. Dita je holka, která docela dobře ví, co od života chce, a věří, že se jí to splní. Než ji její kluk Filip překvapí tím, že se s ní rozejde, a místo sebe a miminka, které si plánovala, jí nechá mladého divokého psa, kterého nikdy nechtěla," sdělila Kohoutová v oficiálních materiálech pro média.

Tak se proti své vůli stane součástí pejskařské komunity, která jí vždycky připadala směšná a ulítlá. Kromě toho nesnáší psí exkrementy. A celý příběh začíná právě tím, že do jednoho šlápne. Opravdu to znamená štěstí?“ zamýšlí se Berenika.

Inspirovala se Obermannová životem Kohoutové?

Inspirovala se její matka při psaní role Dity osobním životem své dcery? Možná. Třicetiletá Berenika Kohoutová má za sebou dvouleté nevydařené manželství s filmovým producentem Pavlem Čechákem. V loňském roce se ale vdala podruhé a se svým současným mužem Kryštofem Kubínem dvouletou dcerku Lolu.

Matka hlavní hrdinky se nápadně podobá Obermannové

Ve filmu bude s Ditou sdílet psí patálie sympatický soused a také vášnivý pejskař Petr, kterého si zahrál Štěpán Benoni. Role excentrické matky hlavní hrdinky se ujala Veronika Žilková, která se spisovatelce Ireně Obermannové až nápadně podobá. V dalších rolích se můžeme těšit na Hanu Vágnerovou, Igora Orozoviče, Táňu Medveckou nebo Jiřího Lábuse. Režisérem filmu Řekni to psem je Robert Sedláček.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články