Romantický film Čtvery Vánoce: Reese Witherspoon skončila s pěti stehy a třídenní dovolenou

Romantický film Čtvery Vánoce: Reese Witherspoon skončila s pěti stehy a třídenní dovolenou
Zdroj: Nova Cinema
Kvůli atmosféře se natáčelo v prosinci. Herci dostali pouze krátkou dovolenou.
Příběh se inspiroval skutečnými prožitky herců a režiséra filmu.
Spousta scén vznikla díky improvizaci.
Ve filmu si také zahrál otec Vince Vaughna.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Ke správné vánoční atmosféře nepatří jenom pohádky, ale i romantické komedie. A jednou z nich je i snímek Čtvery Vánoce, jehož natáčení ovlivnila hlavně Reese Witherspoon, a to nejen svým zraněním, ale i dlouhotrvajícím svárem s hercem Vincem Vaughnem.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 09. 12. 2020 16:00

Na film Čtvery Vánoce se můžete podívat dnes ve 20:00 na Nova Cinema. Brad a Kate tráví každé Vánoce co možná nejdál od rozvedených rodičů a otravných příbuzných. Letos se však na letiště snesla nebývale hustá mlha a oba tak ztratí možnost někam odcestovat. Nezbývá nic jiného než během jednoho dne oslavit čtyři Vánoce.

Výmysl? Spíše realita....

Děj filmu byl z velké části založen na osobních zkušenostech tvůrců a herců. Třeba režisér Seth Gordon prozradil, že během jeho Vánoc byla u nich doma vždy velmi napjatá atmosféra. Každý čekal na to, až někdo udělá nějakou chybu a bude mu to moci vyčíst. Nejvíce se po něm vozila jeho sestra. Také mu vadilo, že nikdy nepozvali babičku. Podobné zkušenosti měl i Vince Vaughn či Reese Witherspoon.

Odvěký spor

Proč Reese Witherspoon nenávidí Vincea Vaughna už vlastně nikdo neví. Je to prostě jejich veřejně známý dlouholetý spor. A na natáčení filmu to bylo pořádně znát. On už vzhled Reese a Vince napovídá, že budou zcela odlišné povahy. Vince coby bohém přišel ráno na plac s pěknou kocovinou. Reese coby ranní ptáče byla už dávno připravená, a hlavně pořádně namíchnutá. Celý den pak bylo slyšet jen samé „stop“. Herečka totiž vystartovala pokaždé, když se Vince nedržel scénáře a chtěl improvizovat. Vince zase pěnil, když Reese odmítala hrát podle momentální nálady a takříkajíc spatra.

Ve filmu se měla objevit i žhavá sexuální scéna. Herečka však prohlásila, že tohle se stane „jedině přes její mrtvolu“. Vince si to ale nenechal líbit. Dle hesla, kdo si počká, ten se dočká, se poté neukázal na tiskové konferenci u příležitosti premiéry filmu, a nechal tak Reese vyžrat si všechny komentáře novinářů, kteří se jí ptali, v jaké hrůze to zase, proboha, hrála.

Stehy a nucená dovolená

Když se točila společná večeře, přistál herečce v obličeji keramický talíř. Stálo ji to pět stehů a třídenní nucenou dovolenou. Vince si pak určitě nenechal ujít příležitost Reese vytknout, že kdo pak nakonec všechny zdržuje.

Na otázku, jak se jí s hercem spolupracovalo, odpověděla magazínu The Hollywood Reporter, že vážně skvěle. Její škrobený úsměv a planoucí oči ovšem vypovídaly o pravém opaku. Udobří se ti dva někdy, nebo už ani sami nevědí, z čeho to všechno vzniklo?

Zdroje informací:

Nova Cinema: Čtvery Vánoce

Decider.com: Four Christmases

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články