Česká komedie Matky míří do kin: Hana Vagnerová a Petra Hřebíčková lákají na první velký film po rozvolnění

Česká komedie Matky míří do kin: Hana Vagnerová a Petra Hřebíčková lákají na první velký film po rozvolnění
Zdroj: se souhlasem Bontonfilmu
Matky: Příběh o čtyřech ženách v nejlepších letech, kterým nechybí šarm, inteligence a sebevědomí.Sára je profesionální influencerka a snaží se napsat svou první knihu. Zuzana je po rozchodu, unavená a bez peněz.Hedvika je trošku snobská a kvůli tomu se cítí osamělá.+ 2 fotky+ 3 fotky

Komedie režiséra Vojtěcha Moravce s výmluvným názvem Matky má opravdu špičkové obsazení, vedle Hany Vagnerové a Petry Hřebíčkové uvidíme také Jakuba Prachaře, Jiřího Langmajera a Vladimíra Polívku. Jaký bude první velký český film, který jde do kin po covidovém uzavření země?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 22. 06. 2021 11:00

Děj filmu Matky: Jsou to ženy v nejlepších letech, které si umí užívat. Nechybí jim šarm, sebevědomí a inteligence. Každá z nich je však také matkou s vlastním životním příběhem. Sára (Hana Vagnerová) se coby influencerka chystá napsat knihu. Hedvika (Petra Hřebíčková) zase bojuje s osamělostí. Zuzana (Sandra Nováková) je unavená a bez peněz. Eliška (Gabriela Marcinková) má sice super kluka, ale příšerné rodiče, navíc je těhotná. Na českou komedii Matky můžete zajít do kin od čtvrtku 24. června 2021.

České filmy o ženách pro ženy

Snímek Matky není prvním filmem, který cílí především na dámské publikum. Vzpomeňme si třeba na Ženy v pokušení, které v roce 2010 rozdělily národ na dva tábory. Jeden film miluje, druhý jej zatracuje. Ač je prý, dle kritiků, plný nevhodných poznámek, faktem je, že česká herecká legenda Eliška Balzerová podala skvělý výkon. Už jen kvůli ní stojí Ženy v pokušení za shlédnutí.

O devět let později šly do kin Ženy v běhu se Zlatou Adamovskou, která se coby matka tří dcer chystá poprvé zdolat maraton. Ve stejném roce měl premiéru i snímek Ženská na vrcholu s Annou Polívkovou. Odehrává se, jak již napovídá samotný název, na horách, kde dojde k nečekanému rodinnému setkání, o které nemá hlavní hrdinka zrovna moc velký zájem.

Matky ve filmu u ve skutečnosti

Premiéra filmu se kvůli koronaviru opozdila a u některých hereček se mezitím věci tak trochu změnily. Gabriela Marcinková porodila druhého syna Jakuba na konci letošního března, Petra Hřebíčková čeká narození potomka každým dnem. Svou mateřskou premiéru si odbyla i Berenika Kohoutová, která nazpívala ústřední píseň k filmu.

Mužský ansámbl, který tvoří mimo jiné, Jakub Prachař, Jiří Langmajer, Štěpán Benoni, Viktor Preiss a Vladimír Polívka, nechal ve svých rodinách zatím vše „při starém”...

Zdroje informací:

CSFD.cz: Matky

Bontofilm.cz: Matky

Lajk.prima.cz: Komedie Matky míří do kin jako první velký český film

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články