Ženy v běhu: Film vydělal pohádkové jmění. Zlata Adamovská se musela naučit běhat

Ženy v běhu
Zdroj: TV Prima
Ženy v běhu je komedie o důležitosti lásky, rodiny a o každodenním koloběhu života.Pes Kolík, který si ve filmu také zahrál, se během volného dne zranil a musel na operaci. Naštěstí se zotavil a mohl se zúčastnit natáčení u moře.A ještě jednou Kolík. Je to velmi čiperný pes. Vladimíru Polívkovi dal pěkně zabrat. "Ve filmu jde vidět, jak místo běhu sebou cukám. Celou dobu mne tahal a měl fakt velkou sílu," prozradil herec."Člověk by se neměl nikdy vzdávat, když se může opřít o svou rodinu," nechala se slyšet Zlata Adamovská.+ 2 fotky+ 3 fotky

Ženy v běhu. Komedie o ženách, které se nebojí vyběhnout štěstí naproti. Za poslední dobu jeden z nejúspěšnějších českých filmů, který se dokázal dlouhou dobu udržet na předních příčkách oficiálních žebříčků a vydělal tak pohádkové jmění. A některé herce přinutil ke sportu.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 05. 09. 2020 16:00

Věra prožila s Jindřichem opravdu pěkný život, a tak mu chce splnit jeho poslední přání a zaběhnout maraton. Mají jí v tom pomoct její tři dcery. Plán je jasný: rozdělí si maraton na etapy. Trenér Vojta je připraven, za tři měsíce tréninku to musí zvládnout. Jenže dcery Věry mají úplně jiné starosti.

Na Ženy v běhu se můžete podívat dnes ve 20:15 na TV Prima

Nejvýdělečnější český film?

I tak by se dal nazvat film Ženy v běhu. Vždyť se držel celých 17 týdnů v žebříčku Top 10 nejnavštěvovanějších filmů v českých kinech. A za tu dobu si vydělal krásných dvě stě milionů korun.

Gratulovat k úspěchu si mohl zejména producent Tomáš Hoffman, který byl původním povoláním novinář. Podobného úspěchu, i když s menším obratem, dosáhl u snímků Ženy v pokušení, který režíroval Jiří Vejdělek, či Účastníci zájezdu anebo Muži v pokušení.

Jak natočit trhák

Na to má Tomáš Hoffman snadnou odpověď. “Musíte dělat to, co vám přináší radost. Musíte tomu věřit. Studoval jsem filmovou vědu a historii, přesto mám nejraději nenáročné komedie. Proto si vybírám do týmu takové osoby, které mou vášeň sdílejí. Pak nastává několikaměsíční příprava, kde se dolaďují i ty nejmenší detaily,” řekl producent pro Blesk.

Hlavně to nevzdávat

Scénárista a režisér filmu Ženy v běhu, Martin Horský, je skutečně dítkem Štěstěny. Nebo jen cílevědomým mužem? Ač neměl vystudovanou žádnou filmovou školu, dokázal napsat skvělý scénář, a to jen proto, že má rád filmy. Také nezapomněl na sebevzdělávání čili jak psát scénáře a režírovat, a před čtyřicítkou se mu jeho sen splnil, a tím nejlepším možným způsobem.

Musela se naučit běhat

Přestože si to zpočátku neuvědomovala, musela se Zlata Adamovská naučit běhat, potažmo zlepšit si fyzickou kondici. Když se blížilo natáčení, začala produkce na herečce zkoušet různé sportovní obleky, takže jí pak došlo, že jde do tuhého.

Běhání podle mobilní aplikace jí však moc nebralo. Po pár dnech ji nechala doma a určila si vlastní tempo. A tehdy ji to začalo bavit. Celá příprava na roli se však neobešla bez školení. Sám Martin Horský, který se běhání aktivně věnuje, herce zaškolil a ukázal jim správnou techniku, která pomáhá a zároveň neuškodí.

Zdroj textu: Blesk, Novinky

Zdroj fotek: TV Prima

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články