Česká komedie Něžné vlny: Za Dyka zaskakoval dablér, Pauhofová byla jen o 12 let starší než její filmový syn

Něžné vlny je český film Jiřího Vejdělka z roku 2014.
Zdroj: TV Nova
Něžné vlny je český film Jiřího Vejdělka z roku 2014.Tatiana Pauhofová byla nominována na Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli.Jiřina Pahlerová za nejlepší masky, ani jednu nominaci ale film neproměnil.Vojta je nesmělý mladík, žijící v poněkud svérázné rodině. + 6 fotek+ 7 fotek

Dospívání, vzbouřené hormony, probouzející se city, první láska, poněkud trhlá, ale fungující rodina, krásná krajina a dramatická doba, to je film Jiřího Vejdělka, který vsadil na jistotu a očekával velký divácký úspěch.

Petra Járková
Petra Járková 15. 11. 2019 16:00

Sympatický Vojta je nesmělý a jeho rodina praštěná. Cholerický tatínek, který kdysi nepřeplaval kanál La Manche, z něj chce mít závodního plavce a milující maminka, bývalá hvězda dětské lední revue, vidí v synovi talentovaného pianistu. Jenže Vojta má docela jiné priority - především rusovlasou spolužačku Elu.

Dablér za Dyka

Natáčení filmu nebylo vždy jednoduché. Třeba takový Vojta Dyk neumí jezdit na motorce, tudíž za něj při natáčení těchto scén musel zaskakovat dablér.

O 12 let mladší syn

Když se hledal do filmu syn Táni Pauhofové, přišlo na konkurz přes 1600 dětí. Nakonec zvítězil Robert Cejnar, který byl však o pouhých dvanáct let mladší než jeho filmová matka.

Poslední role

Most v Jaroměři, který se několikrát objevil ve filmu, přibližně po šesti hodinách od posledního záběru vlivem rozvodněného toku spadl. Šlo tak o jeho „poslední roli.

Vzpomínka na pubertu

Film je prý vzpomínkou Jiřího Vejdělka na svou pubertu v době, kdy byl ještě nepolíbeným samoukem v oblasti lásky.

Studená voda

I přes viditelně letní počasí byla teplota vody v bazénu jen kolem 13 stupňů, herci tedy museli ukázat velkou dávku statečnosti, aby v něm všechny scény natočili.

NA SNÍMKY Z ČESKÉ KOMEDIE NĚŽNÉ VLNY SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

REDAKČNÍ TIP: NA KOMEDII NĚŽNÉ VLNY SE MŮŽETE PODÍVAT DNES OD 20:20 NA TV NOVA

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články