Nový špionážní seriál Bez vědomí je tu: Táňa Pauhofová jako rozmazlená dcera významného disidenta

Marie - Houslistka z disidentské rodiny, o kterou ji připravila emigrace na Západ. Teď se Marii stýská. Vrátit se do Československa byl její nápad. Marie je zpočátku trochu naivní, brzy to však vyváží svou energií a tvrdohlavostí. O světě tajných služeb neví zhola nic. Ale bude se muset naučit v něm chodit.
Zdroj: HBO
Marie - houslistka z disidentské rodiny, o kterou ji připravila emigrace na Západ. Teď se Marii stýská. Vrátit se do Československa byl její nápad. Marie je zpočátku trochu naivní, brzy to však vyváží svou energií a tvrdohlavostí. O světě tajných služeb neví zhola nic. Ale bude se muset naučit v něm chodit.
Berg - bývalý kriminalista, který se dosud nezbavil starých pracovních návyků. Moc toho nenamluví a má svá tajemství. Vlach je pro něj víc než jen nadřízený.Hanka - Mariina starší sestra, novopečená babička, hlava rodiny. Mariina přítomnost pro ni znamená jen samé problémy. Ostatně vždycky to tak bylo.
Miluška - Vlachova sekretářka. Bezstarostná, vtipná, má ráda život a fernet. Jako by jí vůbec nedocházelo, kde pracuje a v jaké době žije. Osud ji brzy donutí si to uvědomit.
+ 6 fotek+ 7 fotek

Bez vědomí je šestidílná špionážní minisérie odehrávající se v  totalitním Československu v předvečer revolučních událostí roku 1989.  

Petra Járková
Petra Járková 04. 11. 2019 16:00

Sovětské impérium slábne

Sovětské impérium ve východní Evropě znatelně slábne. Demokratizační změny v Maďarsku a Polsku už odstartovaly a i v NDR to začíná vřít. Manželé Marie a Viktor věří, že něco se brzy musí konečně stát i v Praze. Proto se po dvanácti letech rozhodnou vrátit z londýnského exilu domů.

Revoluce za dveřmi

Záhy se bohužel ukazuje, že Československo jejich domovem už dávno není. Viktor za dramatických okolností zmizí a Marie ho musí za každou cenu najít. V cestě jí však stojí zájmy tajných služeb několika států. Marie se s nimi bude muset utkat, aby zjistila pravdu. A ne nadarmo se říká, že pravda bolí. Tím spíš, když revoluce už je za dveřmi.

Scenáristický debut

Bez vědomí je scenáristickým debutem Ondřeje Gabriela, druhým televizním počinem režiséra Ivana Zachariáše (Pustina) a šestou seriálovou prací kreativní producentky Terezy Polachové (Hořící keř, Terapie, Až po uši, Mamon, Pustina).

Táňa Pauhofová

V hlavní roli účinkuje Tatiana Pauhofová. Její postava Marie Skálová je obyčejná žena, zprvu možná lehce naivní houslistka, tak trochu rozmazlená dcera významného disidenta, kterou okolnosti donutí opožděně dospět. Viktor (Martin Myšička) je i po dvanácti letech manželství pořád láskou jejího života a Marie si neumí představit, že by o něj přišla. Když se to nečekaně stane, probudí to v ní rozhodnost, o níž dosud netušila, že ji v sobě vůbec má.

Postavy

Spojencem je Marii její starší sestra Hanka (Lenka Vlasáková) a také pracovník britské ambasády a Viktorův přítel, Čechoangličan Gerald Lloyd (David Nykl). Je tu však také záhadná Susanne Clayton (Hattie Morahan) a samozřejmě komunistická Státní bezpečnost. Tu zastupují stárnoucí, životem těžce zkoušený plukovník Vlach (Jan Vlasák) a jeho podřízený a přítel, bývalý kriminalista Berg (Martin Hofmann). A v neposlední řadě chytrá sekretářka Miluška (Kristýna Podzimková).

A možná i někdo další. Někdo, o kom se nemluví…

PRVNÍ FOTKY ZE SERIÁLU BEZ VĚDOMÍ MŮŽETE VIDĚT V GALERII:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články