Ženy v pokušení: Předlohou pro roli energické babičky se stala známá herečka s tragickým osudem

Ženy v pokušení: Předlohou pro roli energické babičky se stala známá herečka s tragickým osudem
Zdroj: TV Nova
Snímek Ženy v pokušení vydělal během prvního víkendu po premiéře neuvěřitelných dvanáct milionů. Stojí za ním hitmaker Jiří Vejdělek, který vedle režie napsal také scénář.Postava energické babičky Vilmy byla inspirována již zesnulou herečkou a zpěvačkou Laďkou Kozderkovou.Eliška Balzerová získala za svůj výkon Českého lva.Zajímavé je, že stejně jako ve filmu má Vojta Dyk i ve skutečnosti starší partnerku. Lenka Vlasáková zase mladšího partnera.+ 2 fotky+ 3 fotky

Ženy v pokušení nehýří vtipem jen před kamerou, ale i za ní. V zákulisí se totiž stal nejeden úsměvný trapas. A vzpomínáte na energickou babičku v podání Elišky Balzerové? Ta později přiznala, že se nechala inspirovat svou kolegyní, kterou bohužel postihla zákeřná nemoc. O koho šlo?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 17. 01. 2021 16:00

Helena je známou odbornicí na problémy v manželství. Když však přistihne vlastního muže při nevěře, musí se rozhodnout, jak naloží se svým novým single životem. S tím jí pomůže její matka Vilma, výstřední bývalá herečka, která zná jednoduchý recept – nepořádného chlapa nahradit pořádným. Na film Ženy v pokušení se můžete podívat dnes ve 20:20 na TV Nova.

Úsměvné trapasy

Někteří lidé zřejmě nedokážou rozeznat realitu od fikce. Eliška Balzerová a Lenka Vlasáková by mohly vyprávět. Když se točilo v kulisách venkovní kavárny, jeden muž si nenuceně vzal z chladicího boxu dort a usedl k vedlejšímu stolku. Produkce k němu pohotově vyslala falešného vrchního, který jej ihned zkasíroval.

To ale nebylo zdaleka všechno. Vzpomínáte na scénu, ve které energická babička Vilma v podání Elišky Balzerové věnuje své dceři auto plné drahých bot? Zničehonic se začala v krabicích přehrabovat úplně cizí žena. Prý si myslela, že je to nějaký domácí výprodej. Režisérovi Vejdělkovi se ale tato humorná situace zalíbila natolik, že ji přidal do scénáře.

Inspirace Laďkou Kozderkovou

Když Eliška Balzerová přemýšlela o tom, kým se inspirovat při ztvárnění energické babičky Vilmy, vzpomněla si na svou spolužačku z konzervatoře Laďku Kozderkovou, která bohužel zemřela v roce 1986 na rakovinu. „Ona byla přesně taková bytost. Živá, vášnivá, měla ráda muže, dráždila je, a hlavně brala s nadhledem svůj osud,” uvedla Balzerová pro deník Aha.

Nabídku na roli přijala okamžitě, a to i přesto, že věděla, co ji bude zanedlouho čekat. Součástí natáčení totiž bylo i focení odvážných snímků. Doma ji ale peklo nečekalo. „Žijeme spolu více než čtyřicet let. Myslím si, že je správné, když si člověk ze stáří nic nedělá. Není nutno propadat skepsi a zůstat sedět doma u křížovky,” dodala herečka.

Vlastní zkušenost?

Vojta Dyk a Lenka Vlasáková mají ve filmu partnery, kteří nejsou stejně staří jako oni. A podobně je tomu i ve skutečnosti. Lenka si našla o šest let mladšího partnera – herce Jana Dolanského. Vojta se zase dal dohromady s o pět let starší Tatianou Vilhelmovou. Z obou párů se již stali manželé: Vojta s Tatianou si řekli ano v roce 2019, Lenka a Jan o rok později.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Ženy v pokušení

TV Nova: Ženy v pokušení

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články