Drahé kameny pro znamení Panny: Jantar probouzí chuť k životu, achát aktivuje energie

Drahé kameny podle znamení - Panna: Jantar probouzí chuť k životu, achát aktivuje energie
Zdroj: Pixabay
Lapis lazuli  - tmavě modrý kámen s bílými skvrnami, reprezentuje sílu a moudrost.Achát se vyznačuje širokou paletou barev.Safír je kámen s vysokou tvrdostí, znamená moudrost a pravdu.Citrín - žlutý kámen s energií slunce, podporuje sebevědomí.+ 5 fotek+ 6 fotek

Potřebujete stabilizovat život, zahnat starosti nebo ukázat směr? Přinášíme vám několik drahých kamenů, které mohou všem zrozencům ve znamení Panny významně pomoci.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 09. 05. 2022 06:00

Historie mocných kamenů sahá až do doby babylonské. Jsou součástí téměř každého náboženství a lidé je také často používají jako talismany. Přinášejí štěstí, bohatství, zdraví a pozitivní energii. Drahé kameny mají schopnost absorbovat energii a následně ji vydávat. Tím dokazují svůj vztah k jednotlivým planetám sluneční soustavy a potažmo k jednotlivým znamením zvěrokruhu. Které se nejlépe hodí pro Panny?

Drahé kameny pro znamení Panny (23. 8. – 22. 9.)

Lapis lazuli a Panny

Bezpečí a pocit jistoty dodá Pannám lapis lazuli. Lapis lazuli přináší lásku, moudrost a směr v meditaci. Jedná se o tmavě modrý drahokam, který je již tisíce let ceněn pro svou krásu a vzácnost. Často se používá ve špercích a dekorativních předmětech, a dokonce se z něj vyráběl pigment ultramarin, který ještě dnes obdivujeme v renesančních obrazech. Lapis lazuli má údajně léčivé účinky a je spojován s krční čakrou.

Citrín a Panny

Citrín povzbuzuje odvahu a chuť pustit se do nových úkolů, pomůže vám tak hlavně v práci. Citrín, odrůda křemene, je známý pro svou zářivě žlutou až hnědooranžovou barvu a je často spojován s prosperitou a úspěchem; díky své trvanlivosti a cenové dostupnosti je oblíbeným šperkařským kamenem.

Jaspis a Panny

Chybu neudělají Panny ani s jaspisem, který zmírňuje stres a nervozitu. Jaspis je druh neprůhledného křemene, který se vyskytuje v různých barvách a vzorech, často s pruhy nebo skvrnami, díky čemuž je každý kus jedinečný a často se používá ve špercích a ozdobných předmětech.

Achát a Panny

Pokud potřebujete povzbudit a najít sílu ve svých schopnostech, nápomocný bude achát. Ten také podněcuje zrozence Panny, aby pracovali na své sebedůvěře. Achát posiluje kladný vztah k financím a měl by uspíšit jejich příliv. Je to minerál, který se vyskytuje v různých barvách a vzorech. Jeho vrstevnatá struktura dává vzniknout charakteristickým proužkům a kruhovým vzorům. Často se používá ve špercích a dekorativních předmětech. Je známý pro své uklidňující vlastnosti. Říká se, že dovede navodit harmonii těla i mysli.

Safír a Panny

Safír, podobně jako achát, probouzí vnitřní sílu a pomáhá udržet si zdravý rozum – zejména v nesnadném období. Tento drahý kámen se vyskytuje v různých barvách, ale nejčastěji je spojován s modrou. Často se používá ve šperkařství. Traduje se, že safír má ochranné a léčivé vlastnosti.

Fluorit a Panny

Fluorit využijete při studiu či náročném úkolu, podporuje totiž koncentraci. Fluorit, známý pro svou širokou škálu barev a krásnou fluorescenci v ultrafialovém světle, je minerál ceněný sběrateli a používaný při výrobě některých druhů skla a smaltů.

Kyanit a Panny

Nepodceňujte ani kyanit, který napomáhá stabilizaci a duševní rovnováze. Kyanit, který se obvykle vyskytuje v odstínech modré, je jedinečný drahokam, který se vyznačuje různou tvrdostí. Používá se též pro výrobu ohnivzdorných a kyselinovzdorných materiálů.

Amazonit a Panny

Amazonit aktivuje životní energii. Amazonit je zelená odrůda živce, je pojmenován po řece Amazonce a je obdivován pro svůj uklidňující odstín a poloprůhlednost, často se používá ve šperkařství a jako léčivý kámen při různých alternativních terapiích.

Jantar a Panny

A pokud máte pocit, že teď je toho zkrátka moc a potřebuje podpořit touhu k životu, sáhněte po jantaru. Jantar technicky vzato není drahým kamenem, ale zkamenělou pryskyřicí stromů. Je proslulý svými teplými zlatavými odstíny a může obsahovat pradávný hmyz nebo části rostlin, což z něj činí okno do minulosti. Je tak oblíbený nejen mezi šperkaři, ale i paleontology.

Charakteristika znamení Panny: Poučují a vědí vše nejlépe

Zrozenci v tomto znamení se vždy snaží mít život pevně v rukou, ačkoliv ne vždy se jim to daří. Milují čtení, návody k použití a jakékoliv příručky. Pamatují si i to, co druzí v konverzaci vůbec nezaznamenají. Jsou spolehliví a praktičtí, často končí na analytických pozicích, ve kterých prostě září. Obvykle však mívají pocit, že vědí vše nejlépe, a tak druhé poučují.

Snaží se vše ovládat, včetně svých citů. Nečekejte od nich vřelá vyznání několikrát denně, ačkoliv v srdci to tak cítit mohou. V kariéře jsou ale mistři a bývají velmi úspěšní. Jsou také urážliví a nikdy druhému neodpouštějí, jejich způsoby jsou nicméně velmi jemné a nevstupují do ostrých hádek, pokud je druhý nevyprovokuje.

Zdroje informací:

Svetmineralu.cz

Milujemekameny.cz

Eppi.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články