Drahé kameny pro znamení Blíženci: Chryzokol podporuje harmonii, díky thulitu překonáte strach

Drahé kameny podle znamení – Blíženci: Chryzokol podporuje harmonii jsou nesmírně vnímavé osoby. Nejvhodnějšími kameny pro ně jsou chryzokol, thulit a achát.
Zdroj: Pixabay
Chryzokol - zelený kámen s vlnitými pruhy, symbolizuje lásku a harmonii.Thulit - růžový kámen s bílými pruhy, podporuje lásku a emocionální uzdravení.Akvamarín - modrý kámen s jemným zářením, symbolizuje čistotu a klid.Fluorit - kámen rovnováhy a harmonie.+ 8 fotek+ 9 fotek

Které drahé kameny jsou nejvhodnější pro Blížence? Podívejte se, který tomuto znamení zvěrokruhu dopomůže k uklidnění, díky kterému překoná křivdu a který pomáhá od strachu. Využijte léčivou sílu kamenů k tomu, abyste žili ve stabilitě a harmonii. Už víte, který bude ten váš?

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 12. 04. 2022 06:00

Historie mocných kamenů sahá až do doby babylonské. Jsou součástí téměř každého náboženství a lidé je také často používají jako talismany. Přinášejí štěstí, bohatství, zdraví a pozitivní energii. Drahé kameny mají schopnost absorbovat energii a následně ji vydávat. Tím dokazují svůj vztah k jednotlivým planetám sluneční soustavy a potažmo k jednotlivým znamením zvěrokruhu.

Blížencům vládne Merkur, patří mezi vzdušná znamení. Často lítají od jednoho k druhému, a tak jim nejvíce prospějí kameny, které v jejich duši vytvářejí potřebný klid. Které kameny se k tomu znamení nejvíce hodí?

Drahé kameny pro znamení Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Chryzokol a Blíženci

Chryzokol podporuje harmonický život a pomáhá Blížencům se zklidnit. Chryzokol uklidňuje a pomáhá navrátit do života harmonii. Jedná se o minerál, který se často nachází v ložiscích mědi. Je známý svou modrozelenou barvou.

Citrín a Blíženci

Citrín působí velmi podobně, nejsilněji však pomáhá v uspěchaném období, kdy Blíženci čelí velkým zvratům. Citrín povzbuzuje odvahu a chuť pustit se do nových úkolů, pomůže vám tak hlavně v práci. Citrín, odrůda křemene, je známý pro svou zářivě žlutou až hnědo oranžovou barvu a je často spojován s prosperitou a úspěchem.

Thulit a Blíženci

Thulit vyhání ty nejniternější obavy. Tento minerál chrání. Thulit je minerál, který má díky přítomnosti manganu obvykle růžovou barvu. Patří do skupiny minerálů zoisitů a často se používá jako ozdobný kámen. Thulit se vyskytuje na různých místech světa, například v Norsku, Austrálii a Spojených státech.

Tyrkenit a Blíženci

Tyrkenit zabírá třeba proti nespavosti. Tyrkenit uklidňuje a dodává odvahu řešit situace s rozumem. Zmírňuje také deprese a je dobrý v boji s nespavostí. Tyrkenit připomíná svým vzhledem tyrkys. Velice významně působí na naši mysl. Tyrkenit dobře tělo detoxikuje a posiluje imunitu.

Akvamarín a Blíženci

Akvamarín pomáhá zamilovat se, dává svým nositelům touhu být oddaný druhému. Akvamarín pomáhá potlačti podráždní, hněv a deprese. Tento minerál učí přijímat lásku. Je to modrý kámen s jemným leskem, symbolizuje čistotu a klid.

Fluorit a Blíženci

Nešlápnete vedle ani s fluoritem, který podpoří vaši koncentraci, zručnost a sebedůvěru. Fluorit využijete při studiu či náročném úkolu. Fluorit, známý pro svou širokou škálu barev a krásnou fluorescenci v ultrafialovém světle, je minerál ceněný sběrateli a používaný při výrobě některých druhů skla a smaltů.

Smaragd a Blíženci

Smaragd pomůže porozumění a soucitu. Smaragd pomůže zrozencům v tomto znamení nalézt lásku. Tento drahý kámen je člen rodiny minerálů berylů, je známý především pro svou zářivou, sytě zelenou barvu a je spolu s diamantem, rubínem a safírem jedním z tradičních "čtyř drahých" kamenů.

Jantar a Blíženci

Jantar pročistí organismus. A to nejenom Blížencům. Jantar technicky vzato není drahým kamenem, ale zkamenělou pryskyřicí stromů. Je proslulý svými teplými zlatavými odstíny a může obsahovat pradávný hmyz nebo části rostlin, což z něj činí okno do minulosti. Je tak oblíbený nejen mezi šperkaři, ale i paleontology.

Karneol a Blíženci

Karneol je polodrahokam, který vrací chuť k životu. Karneol má sytě zářivou oranžovou barvu a je známý svou uzemňující energií a povzbuzováním osobní síly a odvahy. Karneol pomáhá udržovat motivaci.

Křišťál a Blíženci

Křišťál vám pomůže překonat křivdu. Pokud vám někdo ublížil, právě tento kámen vám dá sílu ránu zacelit. Pojem křišťál může označovat různé kameny, které se zformovaly do geometrického obrazce, jako je například křemen, který je ceněn jak pro svou krásu, tak pro své potenciální léčivé vlastnosti.

Achát a Blíženci

Achát je stabilizátorem Blíženců. Tento minerál posiluje kladný vztah k financím a měl by uspíšit jejich příliv. Je to minerál, který se vyskytuje v různých barvách a vzorech. Jeho vrstevnatá struktura dává vzniknout charakteristickým proužkům a kruhovým vzorům. Často se používá ve špercích a dekorativních předmětech. Je známý pro své uklidňující vlastnosti. Říká se, že dovede navodit harmonii těla i mysli.

Kyanit a Blíženci

Dále neuděláte chybu s kyanitem, který napomáhá stabilizaci a duševní rovnováze. Kyanit, který se obvykle vyskytuje v odstínech modré, je jedinečný drahokam, který se vyznačuje různou tvrdostí. Používá se též pro výrobu ohnivzdorných a kyselinovzdorných materiálů.

Perla a Blíženci

Perla zrozence v tomto znamení ochrání před falešnými přáteli. Perly, zrozené z hlubin moří, symbolizují čistotu, moudrost a klid. Perly jsou organický materiál, který se tvoří uvnitř schránek některých měkkýšů a jsou ceněny pro svůj lesklý vzhled a vzácnost. Vyskytují se v různých barvách a velikostech. Ve šperkařství se používají již tisíce let.

Amazonit a Blíženci

Amazonit aktivuje životní energii. Amazonit je zelená odrůda živce, je pojmenován po řece Amazonce a je obdivován pro svůj uklidňující odstín a poloprůhlednost, často se používá ve šperkařství a jako léčivý kámen při různých alternativních terapiích.

Charakteristika znamení Blíženci. Rádi poznávají lidi

Blíženci jsou nesmírně vnímavé osoby, které často poradí lépe ostatním než sobě. Umějí se do druhých vcítit a hned se přizpůsobí jakékoliv situaci. Mnohdy v životě tápou a utíkají od jednoho k druhému. Jsou to však zarytí idealisté, kteří dávají na názor ostatních více, než by měli. Touží po úspěchu, jen k němu vede mnoho cest a neumějí se rozhodnout, po které se vydat. Jsou z nich skvělí koučové, psychologové, novináři i obchodní zástupci. Jejich komunikační dovednosti by jim mohl každý závidět.

Často jim není dobře ve vedoucích pozicích, protože lidi raději poznávají, než jim velí. Mají mnoho zájmů a umějí žít přítomným okamžikem. Skrývají se v nich dvě osobnosti, které spolu vzájemně bojují. Jejich život je plný změn, které nestíhají zpracovat, a tak tráví dlouhé večery filosofickými úvahami a přemítáním o nesmrtelnosti brouka.

Zdroje informací:

Svetmineralu.cz

Milujemekameny.cz

Nefertitis.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články