Úžasné znamení Blíženci: 3 zajímavosti, které o nich (možná) netušíte

Horoskop: 3 zajímavosti o úžasném znamení Blíženci
Zdroj: Freepik

Blíženci, kteří vládnou astrologickému světu od 22. května do 21. června, patří k nejzábavnějším členům zvěrokruhu. Mrkněte se na pár zajímavostí o tomto vzdušném znamení zvěrokruhu, které je jedním slovem úžasné!

Jana Matušková
Jana Matušková 15. 04. 2023 06:12

O Blížencích jejich charakteristika říká, že jsou rozpolcení a proměnliví. Co pro Blížence platí jeden den, druhý už není pravda. Uvnitř jsou to však dobré duše, které netouží po ničem jiném než po pochopení a přijetí. Tady jsou tři zajímavosti, které jste o tomto znamení zvěrokruhu možná netušili.

Blíženci a jejich planeta

Planetou Blíženců je Merkur. Je to planeta dvojitá, která v sobě spojuje ženský a mužský princip. K mužskému pozitivnímu znaku Merkura patří intelekt. Ženský prvek Merkura je spíše chladný než vroucný, tzv. vypočítavá láska.

Merkur je planetou komunikace, je ochráncem politiků, herců, spisovatelů, novinářů, ale také zlodějů. Znázorňuje i důvtip, obratnost, zručnost, mazanost, psychický stav Blíženců a jeho inteligenci.

Blíženci a vztah k dětem

Blíženci své děti vychovávají k tomu, aby se dokázaly dobře orientovat ve všech složitých situacích života a spoléhaly na svůj rozum a intuici. Rodiče Blíženci s nimi tráví hodně času a ukazují jim nejrůznější oblasti lidského vědění, kterými se mohou zabývat.

Úskalí je skryto v tom, že Blíženci jsou často zaneprázdněni a nevidí varovné signály ve chvíli, kdy se jejich děti něčím trápí. Je proto nutné dětem naslouchat a nechat je, aby se nebály svěřovat. A pak problémy společně vyřešit.

Blíženci a jídlo

Blíženci rádi jí, proto hledají protějšek, který oplývá stejným zájmem. Pokud si s Blížencem po této stránce sednete, čekají vás hody, ale také nějaké to kilo nahoře. Blíženci totiž na kalorie moc nedbají. Pokud by se pak Blíženec rozhodl pro dietu, měl by do jídelníčku zařadit luštěniny.

Bonusový "špek" o Blížencích: Jsou to milovníci koček, jejich láska k těmto tvorům je tak bezmezná, že s nimi kočka spí v posteli, často má vlastní instagramový profil a svým páníčkům vždy zlepší náladu.

Další horoskopy ➔

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články