Mňau, kočkoskop! Zábavný horoskop pro všechny majitele koček

Horoskop pro majitele koček. Všechna znamení zvěrokruhu zjistí, jak na tom jsou
Zdroj: Pixabay

Máte doma kočku? Pak vám možná přijde vhod tento zábavný horoskop! Co astrologie prozrazuje o vašem vztahu ke kočkám, jak vám to spolu bude klapat a pro které znamení zvěrokruhu není tenhle paličatý chlupáč nejlepší volbou?

Jana Matušková
Jana Matušková 16. 02. 2023 06:00

Češi patří mezi rekordmany v chovu domácích mazlíčků. Podle Českého statistického úřadu má u nás 28 procent obyvatel psa (žije jich s námi kolem dvou milionů) a 19 procent kočku (celkem 1,4 milionů zvířat).

Pokud mezi chovatele koček patříte i vy, mrkněte na své znamení zvěrokruhu. Někdo říká, že kočky jsou falešné, jiní v nich ale vidí mazlivé a příjemné společníky, kteří patří mezi členy rodiny. Jak jste na tom vy?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Pro lidi narozené ve znamení Berana jsou charakteristické vůdčí vlastnosti, sebedůvěra a silná vůle. Často jsou soutěživí a k výzvám přistupují s pocitem vzrušení. Jedinci ve znamení Berana jsou známí i tím, že jsou impulzivní, což někdy vede k ukvapeným rozhodnutím a zbytečnému risku.

Pokud jde o vztah Beranů a koček, jednou z možných podobností může být jejich společná pověst nezávislých a soběstačných. Oboustranná paličatost však často vede k tomu, že se navzájem nemohou vystát.

Je dobré vědět: Pokud se vám doma ztrácí věci, nemyslete si, že vás navštěvuje neviditelný zloděj. Jde o domácího mazlíčka, který si myslí, že jsou to ty nejvtipnější hrátky.

Býk (21. 4. – 21. 5)

Vztah mezi lidmi ve znamení Býka a kočkami je plný obdivu a vzájemného propojení. Býci jsou známí láskou ke kráse, pohodlí a bezpečí - to vše kočky oceňují. Chlupatí mazlíčci dokáží vycítit zpravidla klidnou a milující povahu Býků a na oplátku jim nabízejí věrnost a stabilitu. Celkově lze říci, že vztah Býků a koček je založen na vzájemném obdivu a porozumění.

Je dobré vědět: Vaše kočička neposedí na jednom místě, budete s ní mít tedy dost starostí, ale i radostí. Bude zábavná, milá a společenská. Každý vám ji bude závidět. Na odpočinek ale zapomeňte.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Lidé narození ve znamení Blíženců i kočky jsou často považováni za zvědavé, přizpůsobivé, komunikativní a hravé, takže je ve společném životě čeká hodně zábavy. Mají však i svoji druhou tvář, své temnější dvojče, takže si občas nebudou vůbec rozumět. Jejich vztah tak bude jako na houpačce, kdy se jeden týden budou milovat a druhý nenávidět.

Je dobré vědět: Když vaše kočka nebude ve své kůži, dá vám to znát. Přenese na vás špatnou náladu a vy dva pohromadě budete vražedná kombinace. Zůstaňte tedy spolu raději zalezlí v pelechu.

Rak (22. 6. – 22. 27.)

Mezi lidmi narozenými ve znamení Raka a kočkami panuje nevyslovené porozumění. Není neobvyklé, že člověk ve znamení Raka má dokonce více koček. Raci totiž dobře chápou věrnost a citlivost koček, protože sami jsou velmi citliví a věrní, a tak je pro ně spojení s tímto zvířátkem obzvláště uklidňující. Kočky jsou pro Raky zdrojem útěchy, společnosti a porozumění.

Je dobré vědět: Čím hezčí bude počasí, tím větší energii bude vaše kočka mít. Počítejte s neustálým zápřahem a vymýšlením dobrodružného programu pro svého chlupatého mazlíka.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Vztah mezi lidmi narozenými ve znamení Lva a kočkami je poměrně silný. Lvi jsou v astrologii vnímáni jako vášniví a odvážní - stejně jako hrdé a nezávislé kočky. Jak Lvi, tak i kočky, si cení své nezávislosti a svobody.

Celkově mají znamení Lva a kočky mnoho společného, od neochoty nechat se zkrotit až po nezávislost. Oba jsou také rádi středem pozornosti. A to je právě důvod, proč to mezi nimi bude jako na houpačce.

Je dobré vědět: Začala se vaše kočka chovat divně? Může za to pocit, že se jí dostatečně nevěnujete. Napravte to a vymyslete společné aktivity, které vás stmelí a upevní váš vztah.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Lidé narození ve znamení Panny jsou často vnímáni jako praktičtí, zaměření na detail, mnohdy až puntičkářští. Kočky jsou pak svéhlavé, milující svobodu, nerady se podřizují pravidlům. Proto je pro většinu osob ve znamení Panny chování koček velmi obtížné a někdy až stresující. Kočka prostě nikdy nebude dodržovat pravidla, chovat se podle očekávání a - s trochou nadsázky řečeno - sekat latinu.

Je dobré vědět: Vaše kočka si nenechá nic líbit a její temperament se brzy plně ukáže. Možná přijdete i k nějakému tomu škrábanci, než si vysvětlíte, kdo je u vás pánem. Ani pak vás však nečeká věčný klid.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Lidé ve znamení Vah si cení spravedlnosti, rovnováhy a harmonie. A kočky tyto vlastnosti ztělesňují. Jsou sice nezávislé, ale když je třeba, jsou věrné a plné lásky. Váhy také vyhledávají svobodu a nezávislost, ale zároveň chápou důležitost pevných vztahů. A kočky, byť jsou někdy svéhlavé a svobodomyslné, se ve skutečnosti snaží vytvořit si silné pouto se svými majiteli.

Je dobré vědět: Mazlete se a říkejte své kočičce, jak ji máte rádi. Potřebuje to od vás slyšet. I ona vám bude oplácet stejnou mincí a nehynoucí lásku vracet.

Štír (24. 10. – 22.11.)

Vzhledem k tomu, že lidé ve znamení Štíra jsou často vnímáni jako tajemní a emocionálně hlubocí a kočky zase jako nezávislé, záhadné a sebevědomé, mohou někteří jedinci v těchto podobnostech spatřovat možné dokonalé spojení.

Štíry bude fascinovat kočičí nespoutanost, svérázná kočka si zase Štíra oblíbí za to, jak hezky a s pochopením se k ní chová. Toto spojení může astrologie jednoznačně doporučit.

Je dobré vědět: Možná si myslíte, že kočku jednoduše vychováte, tak to ale nebude. Musíte si najít správný čas, kdy kočka nebude chtít lenošit a odpočívat.

Střelec (23. 11. – 21.12.)

Vztah lidí ve znamení Střelce a koček je plný dobrodružství. Střelec je ohnivé znamení, kterému vládne Jupiter, planeta štěstí a zdaru. Toto znamení je známé tím, že je nezávislé, optimistické a dobrodružné, což je velmi kompatibilní s kočkami. Kočky mají silný smysl pro zvědavost a nezávislost, který doplňuje svobodomyslnost Střelců.

Střelci rádi tráví čas s kočkami, vytvářejí si s nimi úzké vazby a užívají si jejich společnosti. Kočky dokáží i v tom nejchaotičtějším prostředí navodit pocit klidu a uvolnění, což Střelec velmi oceňuje.

Je dobré vědět: Pokud vás má vaše kočka delší dobu na háku, zkuste její oblíbené pamlsky, mohly by vám pomoci s usmiřováním. Pokud ani to nepomůže, nechte ji být. Odejde to samo.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Vztah mezi lidmi ve znamení Kozoroha a kočkou se vyznačuje vzájemným respektem, věrností a porozuměním. Obě strany si cení stability, takže kočky, které jsou často považovány za nezávislé, najdou v Kozorohovi spolehlivého a důvěryhodného společníka.

Vážnější Kozoroh zase ocení i lehkovážnější, hravější stránku koček - obě znamení se navzájem vyvažují. Tento vztah je oboustranně výhodný a kočky i lidé ve znamení Kozoroha z něj budou mít prospěch.

Je dobré vědět: Kupujte kočičce častěji nějakou novou hračku. Nejenže jí uděláte radost, ale zabavíte ji a předejdete tak devastaci bytu, která by následovala, kdyby se nudila.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Lidé ve znamení Vodnáře bývají přátelští, nezávislí a plní energie, což jsou vlastnosti, které se vyskytují i u koček. Vodnáři sdílejí se svými kočkami zálibu v odpočinku a lásku k hračkám a kreativním hrám. Současně se Vodnáři mohou cítit přitahováni nezávislou povahou koček a oceňují jejich ochotu udělat si čas jen pro sebe a touhu po troše soukromí. Celkově mají Vodnáři a kočky mnoho společného a oba jsou skvělými společníky.

Je dobré vědět: Jestli si kočka bude lízat nějaké místo na těle více než dříve, měli byste se mít na pozoru a vzít ji k veterináři. Nemuselo by se jednat o takovou banalitu, jak to na první pohled vypadá.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Pro osoby narozené ve znamení Ryb je charakteristická kreativita, láska k objevování a věrnost. Rovněž jsou velmi intuitivní a mají silné pouto ke zvířarům. Kočky si tak mohou užívat pohodlí a vřelosti Ryb, zatímco Ryby získávají nové zážitky spojené s hravou povahou koček. Pouto mezi Rybou a kočkou je tak zpravidla velmi silné.

Je dobré vědět: Pokud bude vaše kočka mimořádně nebezpečná, tajemná a nevyzpytatelná, nebojte se. Jde jen o období, které ji brzy přejde. Myslete na to, že také vždy nemáte růžovou náladu.

Další horoskopy ➔

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články