Charakteristika znamení zvěrokruhu Vodnář: Nepřehlédnete ho a odpustí vám i nevěru

VODNÁŘ (21. 1. - 20. 2.):
Zdroj: Pixabay

Po rozboru ascendentů pro jednotlivá znamení zvěrokruhu vám přinášíme nový seriál horoskopů. Tentokrát se zaměříme na kladné vlastnosti, jimiž znamení disponují. Jako první přichází na řadu Vodnář. Lidé narození v tomto znamení jsou výjimeční, s každým si však nerozumí. Mohou být vnímáni jako arogantní či sobečtí, uvnitř jsou však vřelí a laskaví. Vždy vidí v každém dobro a nikdy nikoho nesoudí. Mají pochopení i pro to, co už by druzí zavrhli. Jsou vždy připraveni druhým pomoci a to i na úkor sebe samých. Jaké další vlastnosti se skrývají ve znamení zvěrokruhu, kterému vládne planeta Uran?

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 16. 02. 2022 06:00

Vodnáři jsou nesmírně zajímavé osoby, které rozhodně nepřehlédnete. Přitahují pozornost a mnohdy zvládnou více než ostatní. Umí zabrat, neselhávají a často oplývají vysokou inteligencí. Pokud jedna cesta nefunguje, ihned najdou jinou. Vždy mají v hlavě náhradní plán a jsou okamžitě připraveni pomoci komukoliv ze svého okolí. Jsou to vizionáři a svými myšlenkami často předběhnou dobu. Mají v sobě touhu být za každou cenu něčím zvláštní, stereotyp jim nic neříká. Záměr se alespoň v něčem lišit se promítá do každého jejich jednání.

Věří, že svět je mnohem lepší, než se tváří navenek

Jejich kladnou vlastností ale i slabinou je to, že důvěřují. A to za všech okolností. Po pár skleničkách dobrého vína mají zkrátka pocit, že mohou svá tajemství svěřit komukoliv. Druhý den si často klepou na čelo. Jdou životem s předpokladem, že jsou všichni v jádru dobří a nechtějí jim úmyslně ublížit. Nikdy nemají předsudky vůči rasám a nikdy by je nenapadlo druhým úmyslně ublížit. Vždy s nimi naopak soucítí.

Jsou to snílci, kteří věří, že život může být mnohem lepší, než je teď. Mívají vysoké cíle a bezmezně věří v jejich naplnění. Umí být vděční za přítomný okamžik a nejmenší maličkosti, stejně tak tvrdě dřou na své budoucnosti. Málokdy mluví o tom, co plánují. Nemají potřebu se druhým svěřovat. Nechtějí obdiv a neumí přijímat pochvaly, ačkoliv sami jich rozdávají až příliš.

Umí odpustit neodpustitelné

Zachovávají chladnou hlavu i v kritických situacích a jsou skvělým parťákem do života. Pokud někdo potřebuje jejich pomoc, nikdy neodmítají. A to ani ty, kteří jim předtím ublížili. Vodnáři umí hluboce milovat a nedělá jim problém odpustit nevěru ani ve chvíli, kdy je uvnitř naprosto zlomí. Takové je zkrátka jejich přesvědčení, každý má podle nich nárok chybovat. Hledají takovou lásku, která je naprosto pohltí. Neumí pěstovat vztahy jen kvůli sexu. Buď milují, nebo ne, nic mezi tím.

Jsou to nesmírně pracovití lidí, kteří bývají miláčky nadřízených. Umí si získat úctu a respekt druhých a je s nimi snadná domluva. Nevkládají do pracovních vztahů zbytečné emoce a nedělají dusno ani ve chvíli, kdy si myslí svoje. Důležitá je pro ně seberealizace. Dělá jim velký problém zůstat v zaměstnání, ve kterém necítí naplnění. Jsou však velmi optimističtí, a tak umí krátkodobému nepohodlí úplně v pohodě čelit, zejména pokud vidí světlo na konci tunelu.

Slavné osobnosti ve znamení Vodnáře

Vodnářů je mezi celebritami požehnaně! Ukazuje to, jak obrovský potenciál se v tomto znamení skrývá. Za oceánem se vodnářskou náturou pyšní například Jennifer Aniston, Ashton Kutcher, Shakira, John Travolta, Mia Farrow nebo Ellen DeGeneres. Z Čechů to jsou nebo byli například Miroslav Donutil, Bára Basiková, Kateřina Brožová, Ondřej Gregor Brzobohatý, Wabi Daněk, Miloš Forman, Patrik Hezucký, Jan Werich nebo Jaromír Jágr.

Mezi historickými osobnostmi nalezneme Vodnáře také. Byli jimi například Galileo Galilei, Wolfgang Amadeus Mozart, Božena Němcová či Thomas Alva Edison. Nechybí ani americký prezident Ronald Reagan.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články