Dagmar Havlová o štíhlé linii: Když hrozí, že bych měnila šatník, přestávám jíst chleba se sádlem a čokoládu

Dagmar Havlová pokřtila knihu Gabriely Peacock (vpravo) Úžasnější za 2 týdny.Křtu se účastnila také moderátorka Lucie Koňaříková Salamé.Gabriela Peacock je známou nutriční specialistkou, která s jídelníčkem radila také členům britské královské rodiny.Kniha slibuje, že vám za dva týdny změní život k lepšímu.+ 1 fotka+ 2 fotky

Bývalá první dáma Dagmar Havlová (69) je pořád štíhlá jako proutek. A to vzdor faktu, že si nepočítá kalorie, nehlídá linii a jediným ukazatelem měnící se váhy je pro ni dobře padnoucí oblečení. Když hrozí, že by měla kvůli postavě měnit šatník, raději si odepře oblíbené laskominy a vyrazí do centra Prahy se svou fenkou Grace.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 30. 09. 2022 12:00

Dagmar Havlová pokřtila knihu známé nutriční specialistky Gabriely Peacock s názvem Úžasnější za 2 týdny. Sama bývalá první dáma ale problémy s postavou rozhodně nemá. „Když vím, že je zle, přestanu jíst chleba se sádlem, čokolády a keksy," prozrazuje pro Lifee.cz Havlová.

Jak se vám daří?

Moc děkuji za optání. Mám toho hodně a připadám si trochu jako myška, která běhá v kolečku. Začátkem podzimu míváme v nadaci tradičně hodně práce. Před třemi lety jsem skončila s divadelními představeními. Plánovala jsem je ve Vinohradském divadle dohrávat jako host, ale všechna ta představení byla stažená. Proto se teď zabývám čistě charitou, pochopitelně také vnučkami, a ráda bych se více zabývala sama sebou.

Má to nějaký zvláštní důvod?

Právě čtu knihy od výživové specialistky Gabriely Peacock, které pojednávají právě o té sebelásce. A já se snažím rozvíjet. Mám toho načteného opravdu hodně o světelném smogu, o naší planetě a o mikrobiomu. Nedávno mi pan profesor Ryšávka poslal pojednání o tom, jak chránit své střevo, což vlastně znamená svůj druhý mozek.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Dagmar Havlová (@dagmarhavlova_official)

To znamená, že už možná znáte recept na to, jak být krásnější a úžasnější?

To ne, zatím ještě nevím, jestli budu postupovat podle této knížky, i když musím říct, že jsou tu moc dobré recepty. Jen se musím přiznat, že některé z nich by mě asi nezasytily - půlka okurky a jedno vajíčko. Vajíček i okurek bych určitě snědla víc, nebo bych to určitě zajedla něčím sladkým. Já sladké, sacharidy, prostě potřebuji. Zeleninu popravdě nemám tolik v lásce jako ovoce.

Počítáte kalorie? Hlídáte si linii?

Teď jste mě opravdu rozesmála. Ne, kalorie nepočítám a linii si také nehlídám. Jen když je nejhůř a hrozí, že bych musela obměňovat šatník, tak se nad sebou zamyslím, že takhle tedy ne. Nemám totiž moc ráda chození po obchodech. Když vím, že je zle, tak přestanu jíst chleba se sádlem, čokolády a keksy.

Sportujete? Neumím si vás totiž představit, jak ve teplákové soupravě vyběhnete do pražských ulic.

To si myslíte správně, já neběhám ani jinak nesportuji. Jen když mě bolí záda, tak se protáhnu. Chodím na procházky s pejskem a strašně ráda chodím po Praze. Nejhezčí pro mě byly chvíle v lockdownu, kdy byla Praha vylidněná od turistů a já mohla pozorovat ty krásné stavby. Byla jsem moc šťastná, protože architektura mě velmi baví.

To znamená, že si nejraději uděláte klidnou procházku se svou fenkou Grace.

Ano, je to tak. Teď je trochu nemocná, ale když jde zdravá, tak deset kilometrů určitě ujdeme.

Můžete prozradit, co Grace trápí?

Boxeři mají v uších hodně vlásečnic, proto se jim boltce kupírují. Jedna z vlásečnic se Grace spustila a boltec se jí začal plnit krví. Muselo se to řešit operativně, následovala další reoperace a potom se zjistilo, že je něco špatně. Zkrátka a dobře, trochu se to táhne, a tak mám trochu starosti.

Související články

Další články