Drahé kameny pro znamení Vodnáře: Ametyst ho zklidňuje, čaroit dodává moudrost

Drahé kameny podle znamení – Vodnář: Ametyst zklidňuje, čaroit dodává moudrost
Zdroj: Pixabay
Ametyst - fialkový kámen s příznivými účinky proti stresu a úzkosti.Akvamarín - modrý kámen s jemným zářením, symbolizuje čistotu a klid.Amazonit - kámen naděje a optimismu.Jaspis - kámen s pozitivní energií, pomáhá překonat nejenom stres.+ 8 fotek+ 9 fotek

Drahé kameny mají nejen nemalou finanční hodnotu, ale často bývají spojovány také s jednotlivými znameními zvěrokruhu, jejichž zrozencům dodávají sílu. Které se nejlépe hodí pro svobodomyslného a renesančního Vodnáře?

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 30. 03. 2022 06:00

Historie mocných kamenů sahá až do doby babylonské. Jsou součástí téměř každého náboženství a lidé je také často používají jako talismany. Přinášejí štěstí, bohatství, zdraví a pozitivní energii. Drahé kameny mají schopnost absorbovat energii a následně ji vydávat. Tím dokazují svůj vztah k jednotlivým planetám sluneční soustavy a potažmo k jednotlivým znamením zvěrokruhu.

Vodnáři jsou férové bytosti, kterým však často utíkají myšlenky různými směry. Nevydrží chvíli na jednom místě. Jeden den chtějí být kominíky, druhý řediteli vesmírné stanice. Ničeho se nebojí. Které drahé kameny jsou pro ně nejvhodnější?

Drahé kameny vhodné pro Vodnáře (21. 1. – 20. 2.)

Ametyst a Vodnář

Doporučuje se pro ně typicky ametyst, kámen očisty, který potlačuje hněv, jejich typickou zběsilost a nevyzpytatelnost. Ametyst je kamenem duševní pohody a rovnováhy. Ametyst je fialový křišťál, který se často používá jako ozdoba nebo amulet. Má pověst uklidňujícího kamene, který pomáhá s meditací a snižuje stres. Jeho barva se může lišit od světle fialové až po tmavě fialovou.

Akvamarín a Vodnář

Vedle Vodnáři nešlápnou ani s akvamarínem (kámen vědců). Akvamarín pomáhá potlačit podráždění, hněv a deprese. Tento minerál učí přijímat lásku. Je to modrý kámen s jemným leskem, symbolizuje čistotu a klid.

Amazonit a Vodnář

Amazonit podporuje vitalitu a rovnováhu a aktivuje životní energii. Amazonit je zelená odrůda živce, je pojmenován po řece Amazonce a je obdivován pro svůj uklidňující odstín a poloprůhlednost, často se používá ve šperkařství a jako léčivý kámen při různých alternativních terapiích.

Jaspis a Vodnář

Červený jaspis značí moudrost. Jaspis zmírňuje stres a nervozitu. Jde o druh neprůhledného křemene, který se vyskytuje v různých barvách a vzorech, často s pruhy nebo skvrnami, díky čemuž je každý kus jedinečný a často se používá ve špercích a ozdobných předmětech.

Granát a Vodnář

Granát podporuje sexualitu, vášeň a fantazii. Jde o kámen energie a radosti. Jde o drahokam sytě červené barvy. České granáty se u nás těží na dvou místech – v Podkrkonoší a Českém středohoří.

Jantar a Vodnář

Pro Vodnáře se též hodí jantar, což však technicky vzato není drahý kámen, ale zkamenělá pryskyřice. Je proslulý svými teplými zlatavými odstíny a může obsahovat pradávný hmyz nebo části rostlin, což z něj činí okno do minulosti. Je tak oblíbený nejen mezi šperkaři, ale i paleontology.

Křišťál a Vodnář

Pojem křišťál může označovat různé kameny, které se zformovaly do geometrického obrazce, jako je například křemen, který je ceněn jak pro svou krásu, tak pro své potenciální léčivé vlastnosti.

Safír a Vodnář

Safír nabádá Vodnáře, aby používali zdravý rozum, a usměrňuje jejich éterickou povahu. Tento drahý kámen se vyskytuje v různých barvách, ale nejčastěji je spojován s modrou. Často se používá ve šperkařství. Traduje se, že safír má ochranné a léčivé vlastnosti.

Tyrkys a Vodnář

Tyrkys probouzí intuici. Jde o modrozelený až zelený minerál, který obsahuje měď a hliník a je často používán jako drahý kámen a ozdobný kámen. Má výrazné barvy a je oblíbeným materiálem šperkařů.

Další kameny pro Vodnáře

Pokud chcete obdarovat Vodnáře, chybu neuděláte s celestinem nebo čaroitem, který zapaluje ztracenou moudrost. Nechybí ani kazivec, fosilie, gagát, stříbro (patří mezi přírodní kovy, uklidňuje nervozitu) nebo sokolí oko.

Charakteristika znamení Vodnář: Je pro ně typická píle a odvaha

Vodnáři jsou typičtí svou odvahou a pílí, kterou se často probojují k možnostem, jež ostatní znamení zvěrokruhu opomenou. Mají v sobě nezlomného ducha a dokážou podržet ostatní i ve chvílích krize. Mají rádi společnost a přátelství je pro ně důležitá životní hodnota. Mají vyvinutou intuici a potřebují dát věcem kolem sebe logiku. Nemají rádi stereotyp a touží se vymanit ze svazků, které jim berou svobodu. Už jste někdy zkusili ženu Vodnáře připoutat k plotně? Zeptejte se muže, který to naposled zkusil.

Mezi jejich silné stránky patří vrozený altruismus, nezávislost, schopnost vysoké míry tolerance a svobodomyslnost. Bývají to velmi úspěšní podnikatelé, mají silně rozvinutou intuici a jsou otevření netradičním řešením. Mezi slabosti Vodnáře se naopak řadí nepřizpůsobivost, nevyzpytatelnost, určitá míra pokrytectví a touha po rebelii. Bývají skvělými právníky, ekology, lékaři i inovátory.

Zdroje informací:

Svetmineralu.cz

Drahekamenyonlie.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články