Drahé kameny pro znamení Býka: Avanturín uklidňuje, malachit probouzí fantazii, achát léčí

Drahé kameny podle znamení – Býk: Avanturín uklidňuje, malachit probouzí fantazii, achát léčí
Zdroj: Pixabay
Avanturín - kámen s jiskřivým povrchem, přináší štěstí a prosperitu.Achát se vyznačuje širokou paletou barev.Citrín - žlutý kámen s energií slunce, podporuje sebevědomí.Růženín - růžový kámen s jemnou texturou, který pomáhá uklidnit mysl a podporuje lásku a soucit.+ 7 fotek+ 8 fotek

Které drahé kameny jsou vhodné pro znamení Býka? Podívejte se, který drahokam toto znamení zvěrokruhu uklidňuje, který rozvíjí fantazii a po kterém máte sáhnout, když toužíte po odehnání zlých energií.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 09. 04. 2022 06:00

Historie mocných kamenů sahá až do doby babylonské. Jsou součástí téměř každého náboženství a lidé je také často používají jako talismany. Přinášejí štěstí, bohatství, zdraví a pozitivní energii. Drahé kameny mají schopnost absorbovat energii a následně ji vydávat. Tím dokazují svůj vztah k jednotlivým planetám sluneční soustavy a potažmo k jednotlivým znamením zvěrokruhu. Které se nejlépe hodí pro Býka?

Drahé kameny pro znamení Býka (21. 4. – 21. 5.)

Avanturín a Býk

Pro Býka je velmi přínosný avanturín, který má silný zklidňující účinek a pomáhá tlumit rozbouřené emoce. Avanturín totiž zažehnává hádky. Je to zelený křišťál, který se používá jako ochranný kámen. Odstín jeho zelené barvy se odvíjí od množství příměsí.

Malachit a Býk

Malachit zklidňuje nervy také, zároveň umožňuje Býkům vstoupit do světa fantazie, který skýtá neomezené možnosti. Malachit je známý svou zářivě zelenou barvou a unikátním proužkováním, díky čemuž je oblíbený pro šperkařské a ozdobné účely. V minulosti se používal jako pigment v barvách a ve starém Egyptě byl také rozemletý na prášek, který se používal k malování očí.

Achát a Býk

Achát má uzemňující energii, která Býky obrací zpět k přírodě a základním hodnotám. Podporuje v nich také umělecké zaměření. Posiluje kladný vztah k financím. Je to minerál, který se vyskytuje v různých barvách a vzorech. Jeho vrstevnatá struktura dává vzniknout charakteristickým proužkům a kruhovým vzorům. Často se používá ve špercích a dekorativních předmětech. Je známý pro své uklidňující vlastnosti. Říká se, že dovede navodit harmonii těla i mysli.

Citrín a Býk

Citrín u Býků povzbuzuje odvahu a chuť pustit se do nových úkolů, pomůže vám tak hlavně v práci. Citrín, odrůda křemene, je známý pro svou zářivě žlutou až hnědo oranžovou barvu a je často spojován s prosperitou a úspěchem; díky své trvanlivosti a cenové dostupnosti je oblíbeným šperkařským kamenem.

Smaragd a Býk

Smaragd pomůže zrozencům v tomto znamení nalézt lásku. Tento drahý kámen je člen rodiny minerálů berylů, je známý především pro svou zářivou, sytě zelenou barvu a je spolu s diamantem, rubínem a safírem jedním z tradičních "čtyř drahých" kamenů.

Safír a Býk

Safír nabádá zrozence v tomto znamení, aby používali zdravý rozum, a usměrňuje jejich éterickou povahu. Tento drahý kámen se vyskytuje v různých barvách, ale nejčastěji je spojován s modrou. Často se používá ve šperkařství. Traduje se, že safír má ochranné a léčivé vlastnosti.

Chryzokol a Býk

Chryzokol podporuje v lidech potřebu žít správně a dodržovat morální hodnoty. Chryzokol uklidňuje a pomáhá navrátit do života harmonii. Jedná se o minerál, který se často nachází v ložiscích mědi. Je známý svou modrozelenou barvou a často se používá ve špercích a dekorativních předmětech.

Další kameny pro Býky

Dalšími vhodnými kameny pro toto znamení jsou beryl (chrání od všeho zlého), chiastolit (potlačuje ego), růženín (pomáhá najít skutečnou lásku), sardonyx (vede lidi ke snášenlivosti a toleranci vůči druhým) epidot, kunzit.

Charakteristika znamení Býk: Jsou to milovníci dobrého jídla

Býci jsou pevně zakořenění ve své podstatě. Milují svou rodinu a pro partnera dýchají. Jsou laskaví a umějí se postavit za správnou věc. Vždy si budují takový život, aby se v něm cítili opravdu spokojeně. Jsou prakticky založení, a tak se často uplatní na pozicích, kde je třeba manuální zručnost.

Mají skvělé organizační schopnosti a je pro ně důležitá domácí pohoda. Nesnesou hádky, žárlivost a manipulace. Umějí si vychutnávat život plnými doušky a s tím i související luxus a okázalost. Nejsou přelétaví a na nevěru je neužije, k životu přistupují realisticky. Pokud je chcete okouzlit, pozvěte je na dobré jídlo. To nikdy neodmítnou!

Zdroje informací:

Svetmineralu.cz

Eppi.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články