Vanda (31): Můj přítel nedokáže skousnout, že máme v práci super partu. Když si zajdeme na skleničku, hned začne vyšilovat

Vanda (31): Můj přítel nedokáže skousnout, že máme v práci super partu. Když si zajdeme na skleničku, hned začne vyšilovat
Zdroj: Freepik

Vanda má v práci velmi dobrý kolektiv, v průběhu let se ze všech stali kamarádi. Často spolu zajdou na skleničku, koncert nebo cvičit. Zatímco ona je spokojená, její přítel Jaromír těžce nese, že s kolegy tráví spoustu času.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 18. 05. 2023 07:00

Už tři roky pracuji na personálním oddělení jedné větší firmy. Máme tam opravdu dobrý kolektiv a já do práce chodím velmi ráda. Přítel mi to ale dává pěkně sežrat. Prý s kolegy trávím až moc času.

Mám dobrou práci

Nevím proč, ale Jaromír (37) najednou začal vyšilovat kvůli mé práci. Chodím s ním pět let, dokonce i spolu bydlíme. Zdálo se mi, že náš vztah nemůže nic pokazit. Nikdy by mě nenapadlo, že by se problémem mohla stát moje práce.

Myslím, že je to tím, že Jaromír nemá moc dobré zaměstnání. Kolektiv tam příliš nefunguje a ještě hůř jsou na tom s penězi. Když přijde domů, je celý vystresovaný. A na další den se opravdu netěší. Já to mám úplně opačně.

S kolegy si občas zajdu na skleničku

Do práce se těším každý den. Jsme opravdu velmi dobrá parta. Stali se z nás kamarádi, kteří si kdykoliv s čímkoliv ochotně pomůžou. Navíc často chodím s kolegy po práci na skleničku. Myslím si, že právě to Jardu štve.

Když jsem se před týdnem vrátila domů kolem jedenácté, rozzlobil se. „Klidně se můžeš do práce nastěhovat. Evidentně se svými kolegy trávíš čas raději než se mnou,“ řekl mi hned mezi dveřmi. „Ale prosím tě, vždyť jsme byli jenom na jednom drinku,“ nedala jsem se. „To možná, ale chodíš s nimi ven skoro každý den, doma tě moc nevídám,“ oponoval.

Chápu, že je naštvaný

Musela jsem uznat, že v tom má pravdu. Když se nad tím zamyslím, chodím s nimi ven docela často. Jednou jdu s kolegyní cvičit, podruhé mě kolega pozve na koncert své skupiny. Přesto to Jardu neomlouvá, aby na mě byl naštvaný.

Mám přece svobodu a ve svém volném čase si můžu dělat, co chci. Ale nechci na něj být tak přísná. Jeho pozici chápu. Budu se snažit chodit méně ven s kolegy a trávit víc času s Jardou. To by mi mohlo zachránit vtah, ne?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články