Šarlota (23): Kamarád pro mě jednou nepřijel do práce. Následné noci mi sen prozradil, co se mu stalo

Šarlota (23): Kamarád pro mě jednou nepřijel do práce. Následné noci mi sen prozradil, co se mu stalo
Zdroj: Freepik

Na první pohled se zdá být Šarlotin příběh zcela obyčejný. Vypráví v něm o dni, kdy jí měl kamarád vyzvednout v práci a společně měli vyrazit domů do Brna. Jindra ale nepřijel, což bylo víc než divné. Tu noc měla Šarlota sen, ve kterém kamarád havaroval. Už druhý den se jí tato zpráva potvrdila.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 13. 03. 2023 17:00

Pravidelně jezdíme každý pátek s kamarádem Jindrou (27) domů do Brna. Vždy mě po práci vyzvedne a vyrážíme domů. Nikdy se nestalo, že by nepřijel. Až minulý rok v létě. Marně jsem na něj čekala, nebral telefon a já si mohla jen domýšlet, co se stalo.

Kamarád nepřijel ve smluvený čas

Z Brna jsem se odstěhovala do Prahy za prací. Stejně tak učinil můj kamarád Jindra. Vzhledem k tomu, že tu skoro nikoho neznáme, jezdíme už dva roky na víkendy domů. Jindra mě každý pátek kolem 15. hodiny vyzvedne v práci a společně vyrážíme směr Brno.

Nikdy se nestalo, že by nepřijel. To až minulý rok v létě. Přešlapovala jsem před prací a při pohledu na hodinky, které ukazovaly 15.05, mi bylo divné, že tam Jindra nečeká. Po dalších deseti minutách jsem se rozhodla, že mu zavolám. Telefon byl ale nedostupný. Čekala jsem ještě hodinu, pak bylo jasné, že nepřijede.

Autobusy byly bohužel vyprodané, takže jsem cestu domů musela oželet. Cestou do pronajatého bytu jsem se stavila u Jindry, abych si ověřila, že je v pořádku. Ale ani tam mi nikdo neotvíral a jeho modré auto před domem nestálo. Měla jsem o něj obavy, ale říkala jsem si, že mu do toho třeba něco vlezlo.

Měla jsem podivný sen

K večeru jsem mu ještě zkoušela volat, ale telefon byl stále nedostupný. Kolem desáté jsem ulehla do postele. Zdál se mi víc než divný sen. Seděla jsem v Jindrově autě, které se řítilo obrovskou rychlostí po sjezdu z městského okruhu. Jindra zběsile šlapal na brzdu, ale nebylo to k ničemu. Měl v očích obrovský strach. Já se v sedadle spolujezdce snažila intuitivně brzdit, i když jsem na pedály nedosáhla.

Ve snu jsem cítila, jak mi stéká pot po zádech, ruce jsem měla v křeči, jak jsem se držela opěrky, abych nevylítla z auta. Pak jsem se celá rozechvělá vzbudila. Ležela jsem natlačená v horní části postele a nohy měla stále v křeči z toho, jak jsem chtěla brzdit.

,,Určitě se mu něco stalo,“ napadlo mě. Ač byly čtyři hodiny ráno, vzala jsem mobil a zkusila Jindrovi znovu zavolat. Opět bez úspěchu. Hned ráno jsem volala mamce, abych se zeptala, zda neví, jestli Jindra dorazil. Mamka hned volala jeho rodičům, kteří jí sdělili neuvěřitelnou zprávu. Jindra havaroval. Selhaly mu brzdy a cestou po okruhu to napálil do svodidel.

Sen se shodoval s nehodou

Mamka zjistila, v jaké nemocnici Jindra leží. Hned jsem se za ním vydala. Byl chudák celý zafačovaný, zlámané nohy, naražená žebra. Ale žil! To bylo to hlavní. Několik týdnů si pobyl v nemocnici, než ho pustili. Pak mi vyprávěl, co se ten den stalo. ,,Jel jsem pro tebe do práce,“ začal. ,,Vzal jsem to po okruhu, protože centrum bylo ucpané.“

,,Když jsem chtěl sjíždět, selhaly mi brzdy. Nešlo za živého boha zastavit. Pak už si pamatuji jen náraz,“ dokončil. Já mu na oplátku převyprávěla sen, který se mi zdál. Udiveně jsem na sebe zírali a snažili se najít nějakou souvislost. Zatím jsme na nic rozumného nepřišli, ale věřím, že to nebyla náhoda.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články