Stela (26): Cizí muž naléhal, abych přešla na druhou stranu ulice. Poslechla jsem ho a to mi zachránilo život

Stela (26): Cizí muž naléhal, abych přešla na druhou stranu ulice. Poslechla jsem ho a to mi zachránilo život
Zdroj: Freepik

I když jde o dva roky starý zážitek, pro Stelu je stále velmi silný. Cizí muž na ulici, po které kráčela domů, naléhal, aby přešla na druhou stranu. Takto ho potkala třikrát po sobě. Nakonec ho pod tíhou divného pocitu poslechla a přešla. To jí zachránilo život.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 03. 2023 17:00

Někdy se staneme součástí situace, pro kterou nemáme vysvětlení. Třeba já. Před dvěma lety mi naprosto cizí muž na ulici zachránil život. A to jen tím, že mi řekl, abych přešla na druhou stranu. Jakmile jsem tak učinila, na chodník, kde jsem původně stála, vjelo auto.

Cizí muž na ulici mi říkal, kdy mám přejít na druhou stranu

Byl krásný letní den a já se rozhodla, že domů z práce půjdu pěšky. Čekala jsem, až padne čtvrtá hodina, zabalím si věci a vydám se na cestu. Zamkla jsem krámek a ještě chvíli zůstala opřená o vchodové dveře. Sluníčko mělo stále sílu a já si po celém dni zavřená v krámě užívala čerstvý vzduch.

Cestou jsem si ve stánku se zmrzlinou dala kopeček vanilkové. S nadšením jsem rychle se roztékající zmrzlinu olizovala a těšila se z krásného počasí. Přidala jsem do kroku, když vtom kolem mě prošel muž s kloboukem na hlavě. ,,Na konci třetí ulice musíte přejít na druhou stranu,“ řekl tajemně na moji adresu. ,,Co prosím?“ odsekla jsem.

,,Na konci třetí ulice musíte přejít na druhou stranu,“ zopakoval stejná slova, jen s větším důrazem. ,,Pche,“ odsekla jsem a myslela si něco o podivínovi. Přešla jsem přes přechod k další ulici. Ten podivný muž kráčel znovu proti mně. Opět zopakoval slova o tom, abych na konci třetí ulice přešla. ,,Co je vám do toho, kde přejdu?“ mumlala jsem si pod fousy.

Muže jsem nakonec poslechla

Čekal mě přechod mezi druhou a třetí ulicí. To už jsem měla zmrzlinu snědenou a domů to byl jen kousek. Akorát jsem vykročila, když vtom se ten muž objevil znovu. ,,Pokud nepřejdete, stane se vám neštěstí,“ pronesl znovu varovně a pokračoval dál rychlým krokem. Zůstala jsem stát na místě a nevěděla, co si myslet.

Když jsem se otočila, muže jsem už neviděla. ,,Ten je teda divnej,“ prohodila jsem suše. A pak jsem přešla na ulici, o které mluvil. Jakmile se moje noha dotkla chodníku, sevřela mě úzkost. Jen těžko popsatelný pocit. Jako by se mělo něco stát, ale já nevěděla co. Pak mi v hlavě zazněla slova onoho muže.

Na konci třetí ulice musíte přejít na druhou stranu. Sama nevím, proč jsem se rozhodla poslechnout, ale přešla jsem na druhou stranu. Během toho se zpoza rohu vyřítilo auto, které jelo nebezpečně rychle. Řidič nevybral zatáčku a napálil to do vitríny, kde jsem před okamžikem stála. Muž vypadl z auta a lidé se kolem něj seběhli.

Slova toho muže mi zachránila život

V tu chvíli jsem se znovu narodila. Hned jsem si uvědomila, že kdybych toho muže neposlechla, možná jsem teď mrtvá. Rozhlédla jsem se znovu přes silnici a běžela k havarovanému vozu. Na zemi ležel onen muž s kloboukem, který mě upozorňoval na blížící se neštěstí. Rychle přivolaná záchranná služba ho převezla do nemocnice.

Později jsem si ho dovolila navštívit. Muž tvrdil, že mě vidí poprvé v životě. Podle všeho měl infarkt, který mu znemožnil vozidlo ovládat. Mohu vám říct, že jsem měla pocit, jako bych se znovu narodila. Dodnes nevím, jak je to možné, ale na tom nesejde. Někdo nade mnou držel ochrannou ruku a patří mu velké díky.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články