Pěšky bez hranic: Film o moderním poutnictví, štáb musí ujít po svých 400 kilometrů

Režisérka Eva Toulová natáčí polohranný dokumentární film o moderním poutnictví s názvem Pěšky bez hranic. V hlavní roli diváci uvidí Terezu Petráškovou, se kterou zmiňovaná režisérka aktuálně dotočila hraný film Casting na lásku.
Zdroj: Tomáš Lénárd
Režisérka Eva Toulová natáčí polohraný dokumentární film o moderním poutnictví s názvem Pěšky bez hranic. V hlavní roli diváci uvidí Terezu Petráškovou, se kterou zmiňovaná režisérka aktuálně dotočila hraný film Casting na lásku. Režisérka Eva Toulová natáčí polohraný dokumentární film o moderním poutnictví s názvem Pěšky bez hranic. V hlavní roli diváci uvidí Terezu Petráškovou, se kterou zmiňovaná režisérka aktuálně dotočila hraný film Casting na lásku. Režisérka Eva Toulová natáčí polohraný dokumentární film o moderním poutnictví s názvem Pěšky bez hranic. V hlavní roli diváci uvidí Terezu Petráškovou, se kterou zmiňovaná režisérka aktuálně dotočila hraný film Casting na lásku. Režisérka Eva Toulová natáčí polohraný dokumentární film o moderním poutnictví s názvem Pěšky bez hranic. V hlavní roli diváci uvidí Terezu Petráškovou, se kterou zmiňovaná režisérka aktuálně dotočila hraný film Casting na lásku. + 2 fotky+ 3 fotky

Režisérka Eva Toulová natáčí polohraný dokumentární film o moderním poutnictví s názvem Pěšky bez hranic. V hlavní roli diváci uvidí Terezu Petráškovou. Natáčení snímku Pěšky bez hranic probíhá na Cyrilometodějských stezkách.

Petra Járková
Petra Járková 02. 01. 2020 16:00

A o čem zmiňovaný film bude? Tereza má v životě všechno, co si kdy přála - manžela, zdravou dceru a práci, která ji naplňuje. Přesto se nedokáže zbavit pocitu, že jí v životě něco chybí. Rozhodne se proto vyjít ze své komfortní zóny a díky sázce se ocitá na pouti na Velehrad. Pěšky, jen s batohem na zádech poznává, co vlastně moderní poutnictví obnáší. Vystavená nepříznivým podmínkám počasí v různých ročních obdobích,  únavě a vyčerpání se navrací k původním hodnotám a nalezení něčeho dávno ztraceného.

Osvědčený štáb

„Natáčíme se stejným štábem co Camino na kolečkách, tak je to pro mě taková srdcová záležitost. Jsme v polovině natáčení, kde jsem si sama na vlastní kůži poprvé vyzkoušela, jaké to je jít v zimě na bodu mrazu nebo putovat za tmy,“ uvedla režisérka Eva Toulová.

Celoroční pouti

Producentem filmu a hlavním organizátorem poutí, které se odehrávají v různých ročních obdobích, je známý poutník Petr Hirsch, který produkoval i dokument Camino na kolečkách. Za kamerou natáčí Tomáš Lénárd.

Dokončení

Snímek, který vzniká v rámci fondu malých projektů Cyrilometodějské stezky, bude dotočený v květnu 2020.

NA SNÍMKY Z NATÁČENÍ FILMU PĚŠKY BEZ HRANIC SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články