Adriana (27): Čirá náhoda, nebo magie? Z dovolené jsem si přivezla suvenýr, který mi změnil život

Adriana (27): Čirá náhoda, nebo magie? Z dovolené jsem si přivezla suvenýr, který mi změnil život
Zdroj: Pexels

Adriana vyrazila před pár lety s kamarádkou Klárou na Kypr. Během dovolené na Afroditině ostrově našla v jedné z útulných jeskyněk oranžový kámen, který si odvezla domů jako cenný suvenýr. Tehdy netušila, jak moc jí ovlivní život.

Jan Švanda
Jan Švanda 17. 02. 2023 19:00

Byl konec září a já vyrazila s kamarádkou Klárou na týdenní dovolenou na Kypr. Zpočátku se mi úplně nechtělo, hlavně kvůli brzkému rannímu odletu. S odstupem času ale musím říct, že to bylo naprosto skvělé rozhodnutí. Krásné pláže, Středozemní moře, spousta památek a příjemné teploty, které v tomto měsíci na ostrově panovaly. Do tří hodin jsme se koupaly v moři, pak vyrazily na výlet a večer si pochutnávaly na dobrém víně na terase. Prostě ideál.

Blyštivý kamínek v jeskyni

Pobyt se nám už pomalu krátil, zbýval pouhý den do odletu a my se vypravily s Klárou na poslední procházku po pobřeží. Šly jsme už asi půl hodiny, když jsem si v útesu všimla pěkné jeskyně. Klára tam jít nechtěla. Vyrazila jsem ji tedy prozkoumat sama a ona se mezitím opalovala na pláži.

Jeskyně byla poměrně malá, ale útulná. Sedla jsem si v ní na chvíli, pozorovala moře, když vtom mě upoutal sytě oranžový kamínek, který zářil v rohu. Popadla jsem ho do dlaně a rozhodla se, že si ho vezmu na památku jako suvenýr. Dole měl malou dírku, kterou jsem provlékla šňůrku a používala ho jako přívěsek. Měla jsem radost, ostatně líbil se i Kláře, která mi ho záviděla.

Hrdě jsem ho nosila na krku, přitom jsem neměla ani páru, jakými schopnostmi disponuje. Zázračným amuletům či talismanům jsem nikdy nepřikládala velkou váhu. Většinou jsem mávla rukou, když mi někdo vyprávěl, jak mu nějaký předmět přináší štěstí a podobně. Když jsem se však vrátila do Česka, začaly se v mém životě dít velké věci!

Pomohl mi i k životné lásce?

Před odletem na Afroditin ostrov mě dost trápil žlučník. Najednou potíže pominuly! Jakoby mávnutím kouzelného proutku zcela zmizely… Věřím, že mi ke zlepšení zdravotního stavu pomohl právě magický kamínek z Kypru, jenž mírnil i můj stres. Byl to oranžový kalcit, jak jsem zjistila, jenž napomáhá mimo jiné i při potížích se zažíváním. Jak jsem se ale přesvědčila, nemá pouze léčivé účinky…

Do té doby jsem byla nezadaná, měla nízké sebevědomí a s chlapy se obtížně seznamovala. Po návratu z Kypru se však zničehonic prolomily ledy. Seděla jsem jednoho dne v čekárně u lékaře a naproti mně postával sympatický mladík, který se na mě neustále usmíval. Opětovala jsem jeho milé pohledy, až dostal kuráž a přisedl si ke mně.

Dali jsme se do řeči. Obvykle nebývám výřečná, spíš mlčím a prohodím jen pár slov. Jenže stydlivost tehdy úplně opadla. Nevím, kde se to ve mně vzalo, ale byla jsem rázem plná energie, sršela vtipy a dá se říct, že jsem toho kluka v podstatě sbalila sama.

Čekáme dceru

Jmenuje se Tadeáš a za pár dnů tomu budou tři roky, co tvoříme pár. Je nám spolu fajn a brzy to bude ještě krásnější. Za pět měsíců čekáme první přírůstek do rodiny. Víme, že to bude holčička a už se na ni s partnerem strašně těšíme.

Těžko říct, jestli mi k životnímu štěstí pomohl magický kamínek, každopádně mám ho neustále u sebe a střežím ho jako oko v hlavě. Snad mi ještě nějakou tu radost v budoucnu přinese.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články