Vilma (27): Poslední úplněk mě málem vyřídil. Možná za tím stál talisman od babičky, nikdy mě neměla ráda

Vilma (27): Poslední úplněk mě málem vyřídil. Možná za tím stál talisman od babičky, nikdy mě neměla ráda
Zdroj: Unsplash

Vilma je velmi citlivá na úplňky, všechny je intenzivně prožívá. Ten poslední jí dal obzvlášť zabrat. Sužovala ji bolest hlavy a zubů. Ležela v posteli a modlila se, aby už bylo ráno. Když se v jejím pokoji rozzářil kámen od babičky, která ji nikdy neměla moc ráda, bolest hlavy sílila. Z posledních sil se ho zbavila a všechny potíže začaly ustupovat...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 10. 2022 19:00

Nevím jak vy, ale já osobně každý úplněk špatně snáším. Buď nemohu spát, nebo mám noční můry. Ten úplně poslední mě dostal vyloženě na kolena. Jako kdyby měl vliv na talisman, který jsem kdysi dostala od babičky. Byla to noc plná bolesti a utrpení.

Každý úplněk silně prožívám

Dostatečně dlouho dopředu si zjišťuji, kdy nastává úplněk, abych se na to mohla připravit. Jsem ten typ citlivého člověka, co to velmi prožívá. Letos jsem hodně prožívala úplněk, který byl v březnu a poté ten v srpnu. Moje emoce byly jako na houpačce a já věděla, že za to může právě úplněk. V tyto dny si neplánuji veliké věci ani lékařské zákroky.

Trpím také na migrény a ty mě při úplňku trápí ze všeho nejvíc. Další úplněk, který mě totálně vyřídil, byl na začátku října. Jeho moc hodně ovlivňovala zuby a hlavu. Už ten den ráno jsem cítila snad každý zub v puse. V některých mi dokonce i pulsovalo. Odpoledne už se přidala i bolest hlavy. Bylo mi vážně mizerně.

Z práce jsem odešla o dvě hodiny dřív. Namířila jsem si to rovnou domů, kde jsem si uvařila bylinkový čaj a zalezla si pod deku. Tam jsem chtěla ty úmorné chvíle přečkat. Nakonec se mi podařilo usnout a já věřila, že to zvládnu. Čím víc se úplněk blížil, tím slabší jsem byla. Nejhorší byla ta stoupající bolest hlavy. Zcela mě paralyzovala.

Talisman se spojil s měsícem

Kolem deváté večer už jsem přes urputnou bolest hlavy nemohla ani vylézt z postele. Ležela jsem s mokrou žínkou na čele. V deset hodin mě začaly znovu bolet zuby. Věděla jsem, že brát si nějaký prášek proti bolesti nemělo smysl. Ležela jsem, snažila se pravidelně dýchat a modlila se v konec. Pak jsem si všimla, že můj talisman v podobě kamene začíná na poličce svítit.

Jeho záře mě silně oslňovala. Intenzivně jsem vnímala, že čím víc svítí, tím větší je bolest hlavy. Věděla jsem, že k úplňku má dojít ve 22:54. V tento čas kámen zářil takovou silou, že jsem si byla téměř jistá, že se mi hlava rozletí na tisíc kousků. Bylo to tak silné a vyčerpávající, že jsem s tím musela něco udělat.

Když jsem zahodila talisman, dostavila se úleva

Sama nevím proč, ale dostala jsem nutkavou potřebu zbavit se toho kamene. Stejně byl od babičky Aleny, která mi ho dala s nečistým záměrem. Nikdy mě totiž neměla ráda. S kamenem jsem se doplazila ven a hodila ho za svitu měsíce do rybníku. Nad hladinou se vytvořil malý světelný kruh. Během chvíle jsem ucítila neuvěřitelnou úlevu od bolesti hlavy.

Došla jsem domů a zcela vysílená ulehla do postele. Měla jsem sen právě o babičce Aleně, o které se mi nezdálo snad roky. Ve snu mi hubovala, proč jsem kámen od ní zahodila. Já se jí snažila vysvětlit, že mi v jeho přítomnosti nebylo dobře. Je to sice jen pár dní, co se to stalo, ale je mi skvěle. Mám pocit, jako kdybych se zbavila něčeho, co mě tížilo velmi dlouho.

Možná to byl skutečně právě ten kámen, který na mě neměl dobrý vliv. A díky magickému úplňku jsem se ho mohla zbavit. Uvidíme, co se bude dít při dalším úplňku. Ale něco mi říká, že to bude o moc lepší.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články