Vlaďka (31): Když mám migrénu, zavolám si manžela. Ten přišel na velmi zajímavý způsob, jak mě jí zbavit

Vlaďka (31): Když mám migrénu, zavolám si manžela. Ten přišel na velmi zajímavý způsob, jak mě jí zbavit
Zdroj: Freepik

Vlaďka před Dušanem dlouho tajila, že trpí migrénami. Ve chvíli, kdy to prasklo, přišel se zajímavým nápadem. Vlaďka mu sice příliš nevěřila, ale nechala se přemluvit. A sama byla překvapená, jak skvěle to zafungovalo.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 06. 08. 2021 13:00

První větší migrénu jsem měla kolem svých devatenácti let. Přišla náhle a paralyzovala mě na další dva dny. Musela jsem ležet v temné místnosti a pít hodně vody. Nezabíral ani žádný lék, který by mě té urputné bolesti zbavil. Musela jsem prostě čekat, až to přejde.

Tajila jsem, že trpím migrénami

Od toho dne se migréna stala nedílnou součástí mého života. Díky bohu nepřicházela častěji než jednou měsíčně. Ale když už přišla, pěkně mi zatopila. Pokud byla hodně silná, znemožnila mi i jít do práce. Nejvíce dovolené jsem vyplácala právě na tuhle potvoru. Poté, co jsem se zamilovala do Dušana (39), jsem se rozhodla o svém problému pomlčet.

Tušila jsem, že chlapi nemají pro bolest hlavy příliš velké pochopení. Bylo ale otázkou času, kdy to na mě praskne. Prvních několik příchodů migrény jsem svalovala na své dny. Dušan se tím pádem na nic neptal. Roky se mi to tak dařilo skrývat.

Bohužel v den, kdy mě migréna chytla na kamarádčině svatbě, jsem musela s pravdou ven. Dušanovi už to bylo divné. Navíc ta bolest vůbec nevycházela na menstruační krvácení. Řekla jsem mu tedy pravdu. ,,Trpím migrénami. Máme to prý v rodině,“ přiznala jsem. Dušan to vzal docela v pohodě. Dokonce se zdálo, že z toho má radost. ,,Proč se tak culíš? Ono to není zrovna nic příjemného,“ vyčetla jsem mu.

Manžel objevil lék na mé neduhy

,,Já někde četl, že na migrénu je nejlepší sex,“ pronesl spiklenecky Dušan. ,,Upřímně si neumím představit, že bych to s takovou bolestí hlavy vůbec zvládla,“ opáčila jsem a doufala, že jen vtipkuje. ,,Při sexu se uvolňují endorfiny, které fungují jako analgetika,“ pokračoval ve svém vysvětlování. ,,Pojď to zkusit. Za to nic nedáš,“ přemlouval mě dál.

Neměla jsem co ztratit. I přes neskutečnou třeštící bolest jsem k sexu svolila. Prvních pár vteřin jsem měla pocit, že mi hlava snad praskne. Ve chvíli, kdy jsem dosáhla orgasmu, jsem se ale cítila mnohem lépe. Tlak v hlavě se zmírnil. Bolest sice nezmizela úplně, ale už jsem byla schopná fungovat.

Největší radost z toho měl Dušan. ,,Tak ty nebudeš ta, co se bude vymlouvat na bolest hlavy, aby se vyvlíkla ze sexu,“ řekl a smál se na celé kolo. ,,Ty ho naopak při bolestech budeš vyhledávat.“ Těžko se mi přiznávalo, že má možná pravdu. Další měsíc jsem měla od migrény klid. Pak mě přepadla v práci. Měla jsem zrovna náročný den plný schůzek a volno nepřicházelo v úvahu.

Když mám migrénu, volám manželovi

Zavolala jsem tedy Dušanovi, který pracuje patnáct minut ode mě. ,,Miláčku, měl bys na mě chvíli?“ zašeptala jsem do telefonu. ,,Sejdeme se za dvacet minut na parkovišti u lesa.“ Dušan přišel poměrně vyděšený, nevěděl co se děje. ,,Ahoj, lásko. Mám migrénu, potřebuju tvoji pomoc,“ řekla jsem a vzala ho za ruku.

Opřel mě o strom a během pár minut mi od migrény ulevil. ,,Mám tu nejlepší ženskou na světě. Ty víš, jak mi zpestřit pracovní den,“ poznamenal pobaveně. Museli jsme se tomu společně zasmát. Zkoušela jsem to schválně porovnat s práškem proti bolesti. Ani zdaleka nezabírá tak jako sex. Byla bych samozřejmě mnohem raději, kdybych migrénou vůbec netrpěla. Na druhé straně pokud tento přírodní lék funguje, tak proč ne? Nás dva to akorát sbližuje.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články