Trpíte často migrénami, plynatostí a únavou? Možná za to může potravinová intolerance

Trpíte často migrénami, plynatostí a únavou? Možná za to může potravinová intolerance
Zdroj: Vital Life diagnostic

Pokud se necítíte už delší dobu dobře a pociťujete příznaky nejrůznějších onemocnění, možná byste se měli zamyslet nad tím, co jíte. Strava může často udělat s tělem člověka pořádnou neplechu. Potravinová intolerance se však dnes dá snadno a spolehlivě zjistit díky jednoduchému testu.

Speciální projekt
Speciální projekt 01. 10. 2020 18:00

Potravinová intolerance může ovlivnit chování vašeho těla v mnoha směrech. Při intoleranci laktózy se člověk cítí nafouklý, bolí ho břicho i hlava a často má i průjem. I taková migréna, ač se to nemusí zdát, toho má dost společného s jídlem. No a nesmíme zapomenout také na méně známé potravinové intolerance, jako jsou aspirinová nebo fruktózová.

Pokud chcete vědět, zda nějakou intolerancí trpíte, není nic snazšího, než navštívit webové stránky společnosti Vital Life, kde si můžete udělat nejen některý z kvalitních samodiagnostických testů světových značek, ale také zakoupit nejrůznější doplňky stravy, které vám pomohou s posilováním vitality těla i mysli.

Vital Life diagnostic

Intolerance laktózy je čím dál častější

Intolerance laktózy nebo alergie na bílkoviny kravského mléka se u lidí projevuje stále častěji, přestože si mnozí symptomy neslučují právě s intolerancí nebo alergií. Přítomnost některého ze zmíněných problémů netřeba brát v žádném případě na lehkou váhu a doporučuje se si časté příznaky zaznamenat. Nejčastěji doprovázející symptomy jsou zejména, bolest břicha, nevolnost, plynatost i průjem. Někdo pociťuje i bolest svalů a kloubů nebo hlavy. Znát je na člověku také únava, která vzniká v důsledku přítomnosti opiátů, které se nacházejí v kravském mléce a lidský organismus potřebuje vynaložit více energie na jeho zpracování.

Trápí váš časté bolesti hlavy?

Trápí vás časté migrény a bolesti hlavy a vy jste už vyzkoušeli všechno a žádné prášky nepomáhají? Možná se za těmito problémy skrývá více než jen samotná bolest. Přijít na to, co migrénu způsobuje, může být zpočátku náročné, psychicky i časově, zejména v případě, že vaše bolesti hlavy přetrvávají již delší dobu. Jestliže nedokážete přijít na příčinu migrény ani na základě vyšetření lékařem, vyzkoušejte test na potravinovou intoleranci. Často jsou totiž hlavními aktéry určité potraviny, které způsobují nepříjemné stavy a potíže. Přesvědčte a ujistěte se, na které potraviny vaše tělo reaguje a co opravdu stojí za bolestí a migrénou.

Vital Life diagnostic

Neobvyklé druhy intolerancí

Fruktózová intolerance má podobnou povahu jako laktózová intolerance. Vyskytuje se v případech, kdy trávicí systém těla správně neabsorbuje fruktózu. Symptomy se mohou u každého člověka měnit. Podobně jako při laktózové intoleranci jsou příznaky fruktózové intolerance oslabující, včetně bolesti břicha, průjmů a plynatosti.

Aspirin zase může zesílit některé akutní alergie a způsobit nepříznivé imunologické reakce. O těchto reakcích se zjistilo, že jsou imunologické povahy a jsou označovány jako aspirinová intolerance. Ta se projevuje migrénou nebo bolestí hlavy, nevolností, kopřivkou, zarudnutím v obličeji , otokem úst a dušností.

Jaké intolerance trápí právě vás? Vyzkoušejte některý z testů na potravinovou intoleranci a brzy se to dozvíte. Můžete tak následně konečně zahájit správnou léčbu.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články