Žofie (26): Přítel mi byl dlouho oporou, v ten nejhorší moment ale ukázal svou pravou tvář

Žofie (26): Přítel mi byl dlouho oporou, v ten nejhorší moment ale ukázal svou pravou tvář
Zdroj: Freepik

Každému se už asi někdy stalo, že si myslel, jak někoho dobře zná, ale ve skutečnosti se ve svém odhadu spletl. Žofie měla pocit, že její Radek je ten nejúžasnější muž na světě. Dlouho jí byl oporou. Pak ale selhal v klíčovém okamžiku.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 09. 08. 2022 10:00

Radek (30) a já jsme tvořili pár skoro dva roky. Měla jsem ho opravdu moc ráda a celou tu dobu jsem si myslela, že je to úžasný chlap. A že jsem nikoho lepšího ještě nepotkala.

Mohla jsem se o něj opřít

Byl ke mně pokaždé velmi pozorný a milý. Dokonale rozuměl mým potřebám a já jsem si myslela, že se o něj mohu opřít. Když mě před rokem vyrazili z práce, byl pro mě obrovskou morální podporou. Donutil mě, abych šla na rekvalifikační kurz a začala úplně novou kariéru.

„Musíš se posouvat vpřed, nikdy nesmíš stát na místě,“ řekl mi tehdy a já jsem ho poslechla. Byl pro mě jako osobní guru, vždy mi dokázal pomoci v těžkých chvílích. Za to jsem ho opravdu milovala a myslela jsem si, že je to ten nejúžasnější chlap na celém světě. A že by mi nikdy nedokázal ublížit.

Přišly těžké chvíle

Ve svém úsudku jsem se ale hodně spletla. Ublížil mi tak, jako zatím nikdo. Před dvěma týdny umřela moje milovaná babička Věra. Byla už hodně stará a nebyla na tom zdravotně úplně nejlépe. Dalo se čekat, že nás brzy opustí. I přesto to pro nás byl velký šok. Já jsem její odchod nesla opravdu těžce.

Babička byla úžasná žena, strávila jsem u ní své dětství. Rodiče mě k ní často dávali na hlídání, především v době prázdnin. A já jsem si je s babičkou vždycky náramně užila. Proto mě její smrt velmi vzala. Doufala jsem, že s Radkem budu moct počítat jako s morální podporou.

Přítel mě velmi zklamal

První ránou pro mě bylo, když mi oznámil, že na babiččin pohřeb nemůže dorazit. „Je mi to moc líto, Žofko, ale musím do práce. Určitě to tam zvládneš, budu na tebe myslet,“ řekl mi. Bylo mi to líto, ale chápala jsem to. Pohřeb měl být především v rodinném kruhu, takže mi tam oporou budou další příbuzní.

Další rána přišla záhy. Radek mi lhal, v práci vůbec nebyl. Když jsem totiž jela z pohřbu domů, viděla jsem ho na ulici s nějakou ženou. Nemohla jsem pochopit, že dal přednost někomu jinému a takto mě zranil. Znamenalo to konec vztahu, protože mi vůbec nebyl schopný vysvětlit, co to mělo znamenat.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články