Lukáš (40): Vždycky jsem manželku ve všem podporoval. Teď mi za to vrazila kudlu do zad

Lukáš (40): Vždycky jsem manželku ve všem podporoval. Teď mi za to vrazila kudlu do zad
Zdroj: Unsplash

Lukáš chtěl svoji ženu vždy ve všem podpořit, protože od své rodiny to neznala. Když byla na pochybách, zda si má nechat nenarozené dítě, slíbil jí, že jí pomůže. Ona ho pak ale sprostě podrazila.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 10. 2021 16:00

U nás doma je aktuálně atmosféra jako na bitevním poli. Manželka Veronika (38) se nechová jako matka, ale jako sobec první kategorie. Myslí jen na sebe a svoje úspěchy.

Těhotenství udělalo manželce čáru přes rozpočet

Verča pochází z rodiny, kde ji nikdo nikdy nepodpořil. Vyprávěla mi, že když chtěla jako malá chodit na nějaký zájmový kroužek, rodiče to nezajímalo. To samé platilo v době, kdy si vybírala střední školu. Nikdo ji v jejich snech nepodpořil. Vše si musela vydobýt sama. Dodnes se na rodiče zlobí, že jí nebyli oporou.

Přitom měla odjakživa jasno v tom, co chce dělat. Snila o založení advokátní kanceláře. Už v době, kdy se chystala na magisterské studium, jsem jí fandil. Za svým snem šla hodně nekompromisně a byla přesvědčená, že to zvládne. V době, kdy skládala advokátní zkoušky, zjistila, že je těhotná. Radost z toho neměla. ,,Teď, když jsem na dobré cestě?“ posteskla si.

,,Dáme to spolu, neboj se. Já tě podpořím,“ utěšoval jsem ji a věřil, že společnými silami zvládneme ledacos. Kdy Veronika složila advokátní slib, bylo jasné, že její sen je z poloviny splněný. Nejprve musela někde nabrat praxi, takže se založením kanceláře ještě vyčkávala. Dávala mi pořád najevo, jak jí nenarozené dítě zkomplikuje život.

Tráví v práci víc času než s dcerou

Pořád jsem doufal, že až se to malé narodí, probudí se v ní mateřské pudy. Chvíli to tak i bylo. S dcerou Ilonkou byla doma rok. Během toho se vzdělávala, absolvovala různé on-line kurzy a makala na sobě. O Ilonku bylo dobře postaráno. Pak přišel Veroničin bratr Honza s tím, že už nechce na nic čekat. Založili advokátní kancelář a u nás doma se tím hodně věcí změnilo.

Verča ze začátku brala dcerou s sebou, musela. I já chodím do práce. Jenže jí to po čase začalo vadit. Čím dál častěji mě vyzývala k tomu, abych si vzal volno a byl doma s dcerou já. Někdy to šlo, ale pět týdnů dovolené mi na pokrytí Veroničiných potřeb nestačilo. Verče s Honzou se totiž začalo velmi rychle dařit. Klienti se jim jen hrnuli.

Veronika byla pořád v tahu. Na různých jednáních, po soudech. Malá byla občas se mnou v práci, občas s Verčou. Úleva přišla v době, kdy mohla konečně nastoupit do školky. Verča se do své práce obula na 100%. Jenže nepočítala s tím, že malá nemá ještě pořádně vybudovanou imunitu. Už po týdnu byla doma s rýmou. To Verča zuřila jako býk. Pak bouchla do stolu a řekla, že zaplatíme chůvu.

Možná bude lepší, když jí půjdeme z cesty

S tím jsem nesouhlasil. ,,Ty jsi máma. Máš s ní být doma. Ne ji strkat nějaké cizí ženské. Potřebuje tě,“ naléhal jsem na ni. ,,Tak s ní buď doma ty. Já to odmítám,“ vyštěkla na mě. ,,Já už nemám dovolenou,“ pokrčil jsem rameny. Veronika ale přišla s tím, ať si vezmu ošetřovačku. Jasně, občas se to dalo, ale mně vadilo, že Veronika na Ilonu kašle.

Loni byla víc doma než ve školce. Měl jsem kvůli tomu v práci problémy. Veronika s ní zůstala doma jen jednou a byl to obrovský problém. Nedávno mi řekla, že já a Ilona jí bráníme v tom být nejlepší. Tak si říkám, jestli nebude lepší jít Veronice z cesty. Ono jí to podle mě jednoho dne dojde, ale to už bude pozdě.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články