Jirka (38): Myslel jsem si, že manželka má z vánočního dárku radost. Šokovalo mě, že se ho snaží tajně prodat

Jirka (38): Myslel jsem si, že manželka má z vánočního dárku radost. Šokovalo mě, že se ho snaží tajně prodat
Zdroj: Unsplash

Jirka s Jitkou si předem řekli, co by rádi našli pod vánočním stromečkem. Jirka dostal motorovou pilu. Svoji ženu obdaroval značkovou a poněkud drahou teplákovou soupravou, kterou si přála. Proto mu teď nejde do hlavy fakt, že našel na internetu inzerát, kde ji Jitka prodává jako nevhodný dárek.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 30. 12. 2022 07:00

S manželkou Jitkou (33) jsme si letos řekli dopředu, jaké dárky si přejeme. Já zatoužil po nové motorové pile, kterou jsem skutečně dostal. Jíťa zase projevila zájem o značkovou teplákovou soupravu. Její cena byla vražedná, ale co bych pro ni neudělal. Teď ale nechápu, proč má na internetu inzerát a prodává ji. A to s popiskem nevhodného dárku...

Koupil jsem manželce to, co si přála

Jak jsem předesílal, žádná velká překvapení jsme pro sebe s manželkou nechystali. Dopředu jsme si řekli, co si přejeme. Každý dal tři tipy a druhý si mohl vybrat. Já si přál motorovou pilu, vrtačku nebo nový telefon. Jitka chtěla být pragmatická a vzhledem k tomu, že denně topíme dřevem, je třeba ho něčím řezat. A tak se jí motorovka zdála jako nejlepší volba.

Mně dala taktéž tři možnosti. Náušnice jistého výrobce, fén nebo značkovou teplákovou soupravu. Přiznám se, že jako chlap jsem moc nevěděl, co bude to nejlepší. Nakonec jsem usoudil, že jí pořídím tu teplákovou soupravu. Vypadala pohodlně a nejednou jsem si všimnul na displeji jejího telefonu, že po ní pokukuje. A tak jsem jí vzal béžovou barvu její velikosti a doufal ve veliké ovace. Jen mě to trochu zabolelo, protože stála pomalu jako ta motorová pila.

Zdálo se, že manželka má z dárku radost

Když jsme se na Štědrý večer usadili u stromečku, těšil jsem se na Jitčino nadšení, až si dárek rozbalí. Podle výrazu, který v danou chvíli měla, se zdálo, že jsem se trefil do černého. Nadšeně ji roztahovala, natahovala a děkovala. Cítil jsem se dobře, protože pro chlapa není zrovna hračka koupit ženě oblečení.

Já se kochal motorovou pilou a zdálo se, že se večer povedl. Děti dostaly téměř všechno, o co si Ježíškovi napsaly. Jen mi bylo divné, proč si Jitka tu soupravu ani nezkusí. Odbyla mě, že jí bude, že to není třeba zkoušet. Úhledně ji zabalila do původního obalu a hodila do skříně. Za normálních okolností bych to neřešil, kdybych nebyl svědkem toho, jak si později rozloženou soupravu fotí.

Na nic jsem se neptal. Myslel jsem si, že to chce třeba poslat kamarádkám. Jenže jsem byl vedle jak ta jedle. Den po Vánocích jsme měli domácí pohodu. Děti si hrály s novými hračkami, já se díval na televizi a Jíťa měla hlavu zaraženou v telefonu. Když jsem procházel kolem, všiml jsem si, že má na displeji nějaký bazar.

Žena se rozhodla tajně prodat dárek

„Ty něco kupuješ?" zeptal jsem se opatrně. Já? Ne, jen se dívám," dělala, jako že nic. Jenže měla tak podezřelý výraz, že jsem začal slídit. Navštívil jsem stránku, kterou shlížela. A čekal mě šok. Našel jsem tam totiž manželčin inzerát. Prodává onu značkovou a předraženou teplákovou soupravou.

Nejvíc mě dostal popisek - nevhodný dárek. Četl jsem to několikrát dokola. Nejjednodušší by bylo zeptat se jí, co to má jako znamenat. Já se ale rozhodl vyčkávat. Sleduji aktivitu inzerátu a až soupravu někdo koupí, budu chtít vidět, jak jí vlastně padne. Můžu vám říct, že jsem zmatený. Řekla si o ni a když ji dostala, tak ji prodává? Uvidíme, co Jitka řekne, až bude dopadena...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články