Vašek (47): Manželka nebyla spokojená se svým vzhledem. Jenže ani plastika jí sebevědomí nezvedla

Vašek (47): Manželka nebyla spokojená se svým vzhledem. Jenže ani plastika jí sebevědomí nezvedla
Zdroj: Freepik

Fyzický vzhled je pro mnoho lidí důležitý. Manželka pana Vaška to má stejně. Domnívá se ale, že není moc atraktivní. A kvůli tomu prý neudělala velkou kariéru. Jak se to rozhodla změnit?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 19. 07. 2022 07:00

Mám svou manželku Lídu (54) opravdu moc rád. Byl jsem do ní zamilovaný už od okamžiku, kdy jsem ji před dvaceti lety poprvé spatřil. Věděl jsem, že si ji vezmu za ženu a založíme rodinu. A to se mi také splnilo.

Manželka má nízké sebevědomí

Časem se ukázalo, že Lída o sobě stále pochybuje. Neustále mi opakuje, že není chytrá, že neumí mluvit před lidmi. A snad nejčastěji říká, že není dost hezká. Kvůli nízkému sebevědomí prý nedosáhla na profesní úrovni žádných velkých úspěchů. Což by samozřejmě nevadilo, ale Lídu to velmi trápí. Vždy měla velké sny, chtěla hodně cestovat, setkávat se s lidmi a myslela si, že jí k tomu dopomůže dobrá práce.

To se ale nestalo. Její práce je naprosto všední a na Lídě je vidět, že ji vůbec nebaví. Když jde ráno do zaměstnání, je na ní poznat, jak strašně moc trpí. A jak by ráda dělala cokoliv jiného. Mohla by. Je velmi chytrá a pracovitá, problém u ní je, že je málo průbojná.

Manželka se chce změnit

Před pár měsíci přišla s tím, že za všechny její životní neúspěchy a tragédie může to, že není dost hezká. „Kdybych měla dlouhé nohy, velký prsa a ploché břicho, všichni by si mě víc všímali. A bylo by pro mě jednodušší se prosadit,“ postěžovala si. Bylo mi jasné, že je to naprostá blbost. Vzhled rozhodně nehraje roli. Lída je krásná žena a nikdy bych na ní nic neměnil. Také jsem jí to řekl, ale ona si vedla svou.

„Musím na sobě něco změnit, takto to dál nejde. Můj vzhled mě drží u země,“ opakovala pořád dokola. Ani ve snu by mě nenapadlo, že to myslí skutečně vážně. Když jednou přišla domů s tím, že si našetřila na operaci a chce zvětšit prsa, zděsil jsem se. „Miláčku nedělej to, jsi krásná taková, jaká jsi,“ říkal jsem jí, ale marně.

Výsledek není dokonalý

Před dvěma týdny opravdu podstoupila zvětšení prsou a mně je to opravdu líto. Není to tak, že by se mi přestala líbit, ale předtím byla krásnější. Teď vypadá moc uměle, ale nemůžu jí nic říct. Zbývá mi jen jediné, přetvařovat se. Protože takovou ránu, že se mi líbí méně, by její sebevědomí nepřežilo.

V této oblasti se vlastně nic nezměnilo. Je stále stejně nejistá. Jako před operací. V zaměstnání je to pořád stejné, neumí si říct ani o zvýšení platu. Přeji si, aby takovou blbost, jakou byla plastická operace, nikdy neudělala. Ale na to je už pozdě.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články