Rebeka (38): V Itálii jsem si pořídila amulet. Velmi brzy jsem zjistila, že nejde jen o ozdobu

Rebeka (38): V Itálii jsem si pořídila amulet. Velmi brzy jsem zjistila, že nejde jen o ozdobu
Zdroj: Freepik

Rebeka si při služební cestě do Itálie koupila na pouličních trzích amulet. Doslova ji k sobě přitahoval. Po návratu domů velmi rychle pochopila, že nejde o obyčejnou ozdobu na krk.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 23. 12. 2021 15:00

Před několika lety jsem byla pracovně v Itálii. Den před odjezdem jsem navštívila pouliční trhy. Všude bylo nespočet stánků, ale mě zaujal jen jeden. Stál u něj starší muž, který nabízel různé esoterické pomůcky, kyvadla a amulety.

Zapomněla jsem amulet u kamarádky

Jeden z těch amuletů na mě už z dálky svítil. Podvědomě jsem věděla, že je určený pro mě. Ten večer jsem si ho koupila. Cestou z trhu jsem si ho nasadila na krk a tak s ním i odcestovala domů.

Jednoho dne mi zavolala kamarádka Viktorie, o které jsem věděla, že je v těžké životní situaci. Nemohla se vyhrabat z rozvodu. Žila sama, nechodila do práce a propadla alkoholu. Stala se z ní troska. Proto jsem k ní ihned vyrazila. Vyprávěla mi, jak se cítí, že nemá chuť žít. Vedla vskutku divné řeči. V jednu chvíli mě začal na krku pálit můj amulet. Měla jsem pocit, jako by hořel. Hned jsem ho sundala a položila na stolek. Domů jsem odešla bez něj.

Vzpomněla jsem si na něj až za pár dní, ale kamarádka nebyla k zastižení. Když jsem k ní zajela, neotvírala. Dostala jsem strach, že si něco udělala. Předešlý večer mluvila vážně z cesty. Tři měsíce jsem ji nemohla sehnat. Až jednoho dne u mě zazvonila. Byl to zcela nový člověk. Nastoupila na léčení, našla si práci, a dokonce i muže.

Půjčila jsem ho dalšímu známému v nouzi

,,Tohle bude asi tvoje,“ řekla a podávala mi amulet. ,,V den, kdys ho u mě zapomněla, se stalo něco divného. Vzala jsem si ho na krk a najednou jsem měla pocit, že nic není ztraceno. Ještě ten večer jsem zavolala na kliniku a nastoupila na protialkoholní léčbu. Později jsem si našla práci. Teď žiji s mužem, co mě má rád,“ vylíčila mi a já za ni byla šťastná.

,,Myslím, že za to může ten amulet. Moc ti děkuji, žes ho u mě nechala. Pomohl mi,“ řekla a odešla. Nevěřila jsem vlastním uším. Znovu jsem si ho nasadila. I já se cítila v plné síle. Dny plynuly a já si žila svým životem. Možná by na té příhodě nebylo nic divného, kdybych amulet za několik měsíců nepůjčila jednomu známému.

Ten v té době propadl gamblerství a chtěl se sejít s někým, o kom si myslel, že mu pomůže. Potkali jsme se v parku a on se mi hroutil v náručí, že už dál nemůže. ,,Víš co? Vezmi si tohle,“ nabídla jsem mu svůj amulet, ,,možná ti pomůže víc než já.

Amulet přivolává lidi, kteří potřebují pomoc

Daniel si mě změřil nevěřícím pohledem. ,,Zkus a uvidíš,“ mrkla jsem na něj. Už pro mě nebylo takovým překvapením, že i on se ze své svízelné situace dostal. Manželka se k němu vrátila, postavil se na vlastní nohy. Když mi vracel amulet, řekl jen Děkuji. Několik měsíců jsem měla pocit, že je amulet zcela vybitý.

Až do chvíle, než se ozvala další známá, která se ocitla v potížích. Mám dojem, že ten amulet ke mně přitahuje lidi, kteří potřebují pomoc. Zbytek udělá za mě. Mně nezbývá nic jiného, že ho pokaždé následovat.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články